اپراتورها

تلفن همراه

رگولاتوری

September 1, 2018
11:40 شنبه، 10ام شهریورماه 1397
کد خبر: 93569

وزیر ارتباطات: ترکیه را در شاخص دسترسی ارتباطات پشت سر گذاشتیم

محمد جواد آذری جهرمی به مناسبت حضور یک ساله اش در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گزارشی از عملکرد خود ارایه کرد. خلاصه ای از این گزارش که در صدا و سیما ارایه شد را می خوانید.

 
 زیرساخت، مهم ترین ماموریت وزارت فاوا
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که مهم ترین پروژه ما بخش زیر ساخت شبکه ملی اطلاعات است گفت: شبکه ملی اطلاعات سه لایه عمده دارد که متولی لایه زیرساخت آن وزارت ارتباطات است، در لایه خدمات وزارت ارتباطات در کنار دیگر دستگاه ها  نقش دارد و لایه سوم محتوا است که وزارت ارتباطات در آن نقشی ندارد و دیگر دستگاه ها در آن دست اندرکار هستند. 
آذری ادامه داد: در بخش زیرساخت امکان دسترسی مردم به خدمات پرسرعت فراهم می شود به صورتیکه هم اکنون همه هزار و 242 شهر کشور به خدمات 3g و 4g مجهز شده اند.
وی افزود: در این یک سال تعداد سایت های نسل سوم از 26 هزار سایت به 33 هزار و 800 سایت ارتقا پیدا کرد و سایت های نسل 4،  14 هزار بود که به 27 هزار سایت افزایش یافت و پوشش نسل سوم و نسل چهارم در کشور سراسری شد.
 
 رشد قابل توجه ارتباطی و اینترنتی کشور
وزیر ارتباطات با تاکید به ضریب نفوذ 110.32 درصدی تلفن همراه در شهرها و روستاهای کشور گفت: از بعد زیر ساختی ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال داخلی کشور که زیر ساخت اصلی شبکه ملی اطلاعات است با رشد 100 درصدی به 22 هزار و 191 گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
وی افزود: ظرفیت شبکه IP کشور به رشد قابل توجهی داشته و از 4 هزار  و 300 به  7هزار و 787 گیگابیت بر ثانیه رسید.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در حوزه ارتباطات بین الملل و اینترنت رشد 80 درصدی را داشته ایم گفت: پهنای باند اینترنت کشور از حدود 995 گیگابیت بر ثانیه به عدد هزار و 805 گیگابیت بر ثانیه رسیده است که رشد قابل توجه در حوزه اینترنت داشته ایم.
وی افزود: ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین الملل که حوزهای  استراتژیک برای کشور است رشد 7 برابری را تجربه کرده است یعنی از عدد 558 گیگابیت بر ثانیه در ابتدای فعالیت دولت دوازدهم به عدد 3 هزار و 844 گیگابیت بر ثانیه رسید. 
آذری جهرمی در خصوص 39 هزار و 465 روستای  بالای 20 خانوار کشور گفت: طبق برنامه ششم توسعه 90 درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار باید به خدمات پهن باند دسترسی داشته باشند و در حال حاضر ما به 31 هزار و 886 روستا به این خدمات دست یافته اند  و حدود 54 درصد روستاهای ما به خدمات LTE متصل شده اند.
وی با ارایه آمار 3 هزار کیلومتری خدمات پهن باند در ابتدای دولت دوازدهم در جاده های کشور گفت: هم اکنون  58 هزار کیلومتر از جاده های کشور به خدمات نسل سوم و چهارم دسترسی دارند.
وزیر ارتباطات با اعلام اینکه مجموع همه این اقدامات باعث شده که تعداد مشترکان پهن باند که 34 میلیون بود به 67 میلیون نفر برسد گفت: ما در یکسال از لحاظ شاخص های دسترسی که بازار حوزه فناوری اطلاعات را ایجاد می کند ترکیه را پشت سر گذاشته ایم و هم اکنون به گزارش نهادهای بین المللی متوسط سرعت دسترسی مردم به شبکه در ایران به حدود 23.79  مگابیت بر ثانیه روی موبایل رسیده که متوسط جهانی آن 22.81 مگابیت بر ثانیه است و ایران جایگاه 58 را به خود اختصاص داده است و تولید محتوا داخلی کشور در یکسال 2 برابر شد و به عدد 437 گیگابیت بر ثانیه رسید و این نشان از این است که همزمان با رشد توسعه دسترسی ها میزان مصرف محتوای داخلی کشور معادل دو برابر را تجربه کند. 
وی افزود: این در حالی است که ظرفیت اینترنت مصرفی کشور 80 درصد شده، یعنی شیب رشد ارتباطات بین الملل به محتوای داخلی بیشتر بود و این به معنای پویایی صنعت فناوری اطلاعات در داخل است.
 
 مقابله با قاچاق موبایل، جلوه ای از دولت الکترونیکی
وزیر ارتباطات تصریح کرد: ضریب استقرار دولت الکترونیکی که یک شاخص بین المللی به نام EGDR است در طول برنامه ششم باید باید 39 رتبه رشد داشته باشد که ما در سال اول برنامه به گواهی سازمان های بین المللی 20 رتبه رشد کرده ایم که یک جلوه دولت الکترونیکی طرح ثبت تلفن همراه بود که جلوی قاچاق را توانست بگیرد، قاچاقی که منابع بسیار زیادی را به همراه داشت.
وی افزود: حدود 95 درصد گوشی های کشور قبل از طرح رجیستری به صورت قاچاق وارد کشور می شدند. رجیستری ارزش ریالی بازار قاچاق بیش از 2 میلیارد دلار در سال بود که در حوزه اقتصاد به صورت غیر شفاف بین مجموعه هایی دست به دست می شد به صفر رساند.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه سنگ اندازی در تمام مراحل انجام طرح رجیستری تلفن همراه وجود داشته و همچنان ادامه دارد گفت: در هر مقطعی سنگ اندازی هایی انجام شد و حالا هم در اذهان عموم به تخریب طرح ادامه می دهند مثلا در مورد گرانی تلفن همراه می گویند چون طرح رجیستری انجام شده تلفن همراه گران شده در صورتیکه قبلا تلفن با دلار 3800 وارد کشور می شد و الان با دلار گرانتر وارد شده و این ربطی به ثبت تلفن همراه ندارد.
وی افزود: اتفاقا این پروژه یک جا خوب عمل کرد، عده ای ارز 4200 گرفتن که گوشی وارد بازار کنند ولی آن را با ارز  10 هزار تومانی فروختند، ولی ما با سند و مدرک دقیق مچ آنها را گرفتیم.
محمد جواد آذری جهرمی با بیان گزارش سازمان تعزیرات برای جریمه 43 میلیارد تومانی شرکت های متخلف وارد کننده گوشی همراه گفت: دولت الکترونیکی مشخص کرد که چه کسی ارز دولتی  گرفته، به کجا داده و چگونه آن را هزینه کرده است و با این مکانیزم این همه پرونده تخلفات وجود دارد.
وزیر ارتباطات درباره حضور میدانی در بازار موبایل برای بررسی بالا رفتن قیمت گوشی تلفن اظهار کرد: دو دلیل برای بالا رفتن قیمت وجود دارد، یک بخش به دلیل بالا رفتن قیمت ارز است که اجتناب ناپذیر است بخش دیگر به دلیل کمبود گوشی در بازار است.
 
 ظرفیت پیام رسان های داخلی: 115 میلیون کاربر
وزیر ارتباطات همچنین با بیان این که در دیماه 96 حجم ظرفیت پذیرش کاربر پیام رسان های داخلی 1.5 میلیون نفر بوده که امروز به 15 میلیون مشترک رسیده است گفت: ظرفیت فعال استفاده کننده از پیام رسان های داخلی مجموعا 10 میلیون نفر است که به نسبت فعالیت خودشان رشد قابل توجهی داشته اند، سرویس های جدیدی را فعال کرده اند و زیرساخت هایشان را ارتقا داده و خدماتشان بهتر شده است.
آذری جهرمی با تاکید بر فتوای مقام معظم رهبری درباره مبحث اعتماد در پیام رسان های داخلی گفت: وزارت ارتباطات با کمک مرکز پژوهش های مجلس، پژوهشگاه قضایی لایحه ای را تحت عنوان صیانت از فضای مجازی به دولت ارسال کرده و هم اکنون در انتظار بررسی در کمیسیون لوایح دولت است تا پس از آن برای تصویب به مجلس ارسال شود.
وزیر ارتباطات در بخشی دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مشکلات کسب و کارهای نوپا در حوزه زیست بوم و رشد است تصریح کرد: برای اینکه زیست بوم را فراهم کنیم گام های بزرگی برداشتیم بخش اول این بود که ساختار دولت را در سه ضلع نظام آموزشی، یک سازمان توسعه ای و ایجاد نهاد مالی برای حمایت از این کسب و کارها عوض شود. دانشکده پست و مخابرات را به عنوان نهاد آموزشی به حوزه آوردیم، پست بانک را به عنوان نهاد مالی و سازمان فناوری اطلاعات به عنوان نهاد توسعه ای این بازار معرفی کردیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.