سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

September 21, 2018
17:11 جمعه، 30ام شهریورماه 1397
کد خبر: 94027

طراحی نرم افزاری برای نظارت بر نیروگاه های خورشیدی

گروهی از محققان ایرانی نرم افزاری برای نظارت و عیب یابی نیروگاه های خورشیدی همچنین ارائه پشتیبانی های لازم به این نیروگاه ها طراحی کرده اند.
 
تولید انرژی نقش کلیدی در توسعه دارد و امروزه کشورها برای رهایی از مضرات انرژی ناشی از سوخت های فسیلی به سوی توسعه انرژی های تجدیدپذیر رو آورده اند؛ طوری که 2.8 از کل نیاز انرژی دنیا را این نوع از انرژی ها تامین می کنند. 
انرژی خورشیدی به عنوان یکی از مهم ترین منابع انرژی تجدیدپذیر مطرح است و امروزه چین (18 درصد)، ژاپن (14 درصد)، آلمان و آمریکا (بیش از 13 درصد) برای تامین نیازهای خود به این منبع لایزال الهی روی آورده اند. 
ایران ظرفیت خوبی برای تولید انرژی خورشیدی با 300 روز آفتابی دارد. با وجود این، میزان تولید انرژی های تجدیدشونده در مجموع باد، خورشید و زیست توده و ژئومتریک به 420 مگاوات رسیده که با توجه به تولید و نیاز 70 هزار مگاواتی کشور به انرژی رقم زیادی نیست. 
اقدامات دولت های یازدهم و دوازدهم برای توسعه انرژی خورشیدی؛ از جمله خرید تضمینی برق تولیدشده از این نیروگاه ها به قیمت 10 برابر فروش برق به مشترکان گام های اولیه ای برای افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه انرژی خورشیدی است. اما نیروگاه های خورشیدی خانگی و حتی صنعتی نیاز به انواع پشتیبانی ها دارند. 
یک شرکت دانش بنیان واقع در پارک علم و فناوری سمنان برای ارائه این پشتیبانی ها نرم افزاری تولید کرده است که هر فرد یا شرکت دارای نیروگاه خورشیدی می تواند با استفاده از این سامانه از عیوب روی داده در نیروگاه مطلع شود و به نوعی پشتیبانی این نیروگاه ها رانجام می دهد.
نماینده هیات مدیره این شرکت (مدیر پروژه نیروگاه های سولار) روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این نرم افزار در واقع یک سامانه خصوصی است که بعد از احداث نیروگاه، فرد متقاضی به عنوان نماینده صاحب نیروگاه می تواند از آن استفاده کند، بعد از راه اندازی نیروگاه وقتی آماده تولید برق بود با کمک این نرم افزار می توان تولید برق، شرایط محیطی و غیرمحیطی، یا بروز هر نوع مشکل در تبدیل برق و ارسال به شرکت برق منطقه ای مطلع شده و دلیل آن را بررسی و رفع کند. 
سپیده صنعتگران افزود: همچنین همه اطلاعات نیروگاه در این نرم افزار ثبت می شود و به این شکل قابل بازیابی است، نماینده نیروگاه همچنین نماینده شرکت مدیر پروژه نیروگاه های سولار می توانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. 
وی یکی دیگر از مختصات این نرم افزار را امکان مقایسه نقطه به نقطه نیروگاه ها دانست و افزود: بر این اساس صاحبان نیروگاه می توانند ببینند عملکرد نیروگاه آنها چند درصد بوده و چقدر نسبت به نیروگاه مشابه در منطقه ای نزدیک یا حتی استان دیگر بهتر برق تولید کرده یا روند بدتری داشته است.
مدیر توسعه بازار این شرکت در مورد تعداد کاربران این نرم افزار نیز گفت: این نرم افزار اواخر سال 96 و بعد از حدود 1 سال کار گروه سخت افزاری حدود 12 نفره شرکت به بازار ارائه شده است، اکنون 100 نفر کاربر و 15 هزار نفر متقاضی داریم که در مراحل مختلف احداث نیروگاه هستند.
وی در مورد دلیل ثبت شدن این شرکت در پارک علم و فناوری سمنان نیز گفت: استان های اصفهان و سمنان بهترین زاویه پایش را دارند و از نظر آفتابگیری نیز مناسب هستند؛ بنابراین بعد از اینکه مجوزهای دانش بنیان شدن را گرفتیم در پارک علم و فناوری استان سمنان مستقر شدیم که محل مناسبی برای دفتر اصلی شرکت است.
 
***سازمان های دولتی به قانون دولت برای تامین 20 درصد از انرژی خود از منابع تجدیدپذیر پایبند نیستند
صنعتگران در مورد مشکلات راه اندازی این نرم افزار نیز گفت: سازمان های دولتی باید 20 درصد از انرژی مورد نیاز خود را از انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند ولی این قانون عملا توسط بسیاری از سازمان ها نادیده گرفته شده است با اینکه برای این کار بودجه دارند.
وی افزود: نکته بعدی حمایت های اداره های توزیع برق است؛ زیرا شرکت های توزیع برق که در واقع متولی خرید برق از نیروگاه های تجدیدپذیر هستند در بعضی استان ها به خوبی همکاری نمی کنند و این امر موجب سرخوردگی صاحبان و بخش خصوصی برای احداث نیروگاه می شود.
صنعتگران با تاکید بر ضرورت توجه به پشتیبانی از نیروگاه های انرژی خورشیدی گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) در سال های قبل برای کمک به مددجویان در بعضی استان ها نیروگاه های خانگی راه انداخت ولی به دلیل اینکه از ابتدا به خوبی جایابی و ساماندهی نشده بودند و خدمات پشتیبانی را برای این نیروگاه ها در نظر نگرفته بودند امروز بسیاری از این نیروگاه ها به درستی کار نمی کنند که به معنای اتلاف انرژی و هزینه زیاد است.
هیات وزیران دو سال قبل وزارتخانه‌ ها، موسسات دولتی و نهادها و شرکت‌های دولتی را ملزم کرد ٢٠ درصد از برق مصرفی ساختمان ‌های خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.