سازمان نظام صنفی رایانهای کشور نظر اولیه خود را در خصوص پیشنویش مقررات توانمندسازی حوزه ارتباطات ثابت به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارایه کرد.
در بخشی از این نامه که مفاد آن در جلسه کمیسیون اینترنت و انتقال داده سازمان نظام صنفی رایانهای کشور مورد بررسی قرار گرفته، آمده است:
متاسفانه بررسی مفاد پیشنویس ارایه شده حاکی از آن است که یا مطالعات کافی در خصوص ریشهیابی بحران حوزه ارتباطات ثابت کشور، که علیالقاعده پیشنیاز ارایه راهکار تدوین مقررات موضوع مصوبه ۲۷۳ است انجام نشده یا در صورت مطالعات کافی در این خصوص، بین دادههایی که مبنای آسیبشناسی و مطالعات مرتبط با این حوزه در سازمان نظام صنفی رایانهای بوده با آنچه در اختیار بخش ذیربط در سازمان تنظیم مقررات رادیویی قرار گرفته، تناقض و اختلاف معنیداری وجود دارد.
در ادامه این نامه آمده است: به نظر میرسد در این پیشنویس اتخاذ رویکردهای تشویقی به منظور همافزایی در حفظ و گسترش سرمایههای زیرساختی، انسانی و مالی که مورد نظر مفاد مصوبه ۲۷۳ کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده، جای خود را به سیاست حذف و یا اخراج عمده بازیگران حوزه ارتباطات ثابت داده است. این امر نه تنها دافع و مانع سرمایهگذاریهای جدید در این حوزه است، بلکه بخش خصوصی واقعی را که در شرایط حساس فعلی با تمام توان آماده ایفای نقش جدیتری در توسعه حوزه ارتباطات ثابت است، با ضرر و زیان هنگفت مواجه خواهد کرد.
این امر در شرایط حساس کنونی، تهدیدی بسیار جدی برای بسیاری از فرصتهای اشتغال فعال در ارتباطات ثابت کشور بوده و عملاً سرمایههای انسانی این حوزه را نیز با از دست رفتن فرصتهای اشتغال، افزون بر سرمایههای مولد توسعه این بخش تشویق به خروج از کشور خواهد کرد؛ روندی که طی چند ماه گذشته در تداوم بحران در بخش ارتباطات ثابت کشور با تعدیل اجباری هزاران نیروی متخصص در حوزه ارتباطات ثابت کشور آغاز شده است.
توجه به این نکته که زیربنای توسعه میهن اسلامی در گرو توسعه زیرساختهای حوزه ارتباطات ثابت کشور است، مسئولیت اتخاذ تصمیمات صحیح در این زمینه را برای سیاستگذاران این صنعت دو چندان میکند.
در بخش دیگری از این نامه از ریاست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درخواست شده است تا با مطالعه مجدد نامههای ۱۷ شرکت دارنده پروانه FCP و رییس پیشین سازمان نظام صنفی رایانهای کشور که در سال گذشته و پیش از مصائب مربوط به تغییر ارزش برابری ارز به آن سازمان ارایه شده بود، از مشکلات امروزی این شرکتها مطلع شوند.
در ادامه این نامه با اشاره به سخنان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تاریخ ۱۹ شهریورماه سالجاری در خصوص نوسانات نرخ ارز و حرکت توسعه شبکه ارتباطات ثابت کشور و برگشت سرمایه از این توسعه به سمت غیراقتصادی شدن، آمده است: ایشان به عنوان ریاست کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، نوید ایجاد تغییرات امید بخشی را دادند که انتظار میرفت دستکم گوشهای از آن در پیشنویسی که با عنوان «توانمندسازی حوزه ارتباطات ثابت» در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تهیه میشود، منعکس شده و در اصلاح و بازبینی مقررات پیشین مورد توجه جدی قرار گرفته باشد.
در انتها سازمان نظام صنفی رایانهای با عنایت به موارد مطروحه، اشکالات موجود در پیشنویس ارائه شده را چنان بنیادین و اساسی میداند که با اصلاحات جزیی ترمیم نخواهد شد. لذا این سازمان در ادامه اقدامات قبلی خود، به جمعبندی نظرات اعضاء صنف ادامه خواهد داد. این سازمان امیدوار است بتواند طرحی قابل قبول، ممکن و مفید را در مهلت باقیمانده به آن سازمان ارائه دهد. سازمان نظام صنفی رایانهای، در این مسیر، از هرگونه اقدام آن معاونت در خصوص تشکیل کارگروه مشترک فیمابین دو سازمان برای تسریع در بررسی موضوع استقبال میکند.
لازم به ذکر است نامه فوق در پاسخ به پیشنهادات ارایه شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص توانمندسازی حوزه ارتباطات ثابت کشور، از سوی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به آن سازمان ارایه شده است.