امینت

تلفن همراه

سیستم‌عامل

گوشی

October 28, 2018
18:08 یکشنبه، 6ام آبانماه 1397
کد خبر: 95101

90 درصد اپلیکیشن‌های اندرویدی اطلاعات کاربران را جمع‌آوری می‌کنند

بالغ بر ۹۰درصد از اپلیکیشن‌های موجود در فروشگاه گوگل پلی‌استور، اطلاعات کاربران را جمع آوری می‌کنند.
 
پژوهشگران و محققان امنیت سایبری فعال در دانشگاه آکسفورد به تازگی دریافته و اعلام کرده‌اند که خیل عظیمی از اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های اندرویدی که در فروشگاه آنلاین و اینترنتی گوگل پلی استور نیز وجود دارند، دسترسی‌های گسترده‌ای به اطلاعات شخصی و حریم خصوصی کاربران دارند چراکه قادرند به بهانه‌های مختلف داده‌های موردنظر خود را از کاربران جمع آوری کنند.
 
بر اساس گزارشی که توسط فایننشال تایمز منتشر شده است، این اطلاعات که شامل مکان جغرافیایی، جنسیت، سن و اطلاعات مربوط به سایر اپلیکیشن‌های نصب و استفاده شده توسط کاربر می‌شود، در اختیار این برنامه‌های اندرویدی قرار می‌گیرد و در صورت لزوم، شرکت‌های توسعه دهنده مذکور قادر خواهند بود داده‌های مربوطه را بدست آورند و از آن سو استفاده کنند.
 
به گفته برخی از کارشناسان امنیتی، هکرها و مجرمان سایبری قادر خواهند بود با رشوه دادن به شرکت‌های توسعه دهنده برنامهه‌های مختلف از اطلاعات شخصی کاربران سواستفاده کرده و به دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده آنها نفوذ پیدا کنند.
 
البته در بهترین حالت ممکن، اطلاعات کاربران که توسط شرکت های توسعه دهنده اپلیکیشن‌های اندرویدی گردآوری می‌شود، در اختیار شرکت‌های مختلف به منظور ارسال، انتشار و مشاهده آگهی و تبلیغات گذاشته می‌شود که در نهایت به درآمدزایی منجر می شود.  
 
در گزارشی که در وب سایت indiatoday ذکر شده است، آن دسته از اپلیکیشن‌هایی که برای انتشار اخبار و همچنین استفاده کودکان توسعه داده شده است، بیشترین سواستفاده را از اطلاعات و داده‌های کاربران می‌کنند و به داده‌های زیادی از کاربران تاکنون دسترسی داشته‌اند و با شرکت‌های بزرگی همچون گوگل آنها را به اشتراک گذاشته‌اند.
 
البته این نخستین باری نیست که متوجه می شویم شرکت های بزرگی نظیر گوگل و اپل و همچنین سایر توسعه دهندگان برنامه های مختلف اطلاعات کاربران را گردآوری می‌کنند، بلکه در مدت‌های اخیر که مساله حریم خصوصی و محافظت از اطلاعات شخصی و همچنین امنیت سایبری از اهمیت خاص و بسزایی برخوردار شده است، اخبار و گزارش های زیادی در این خصوص منتشر شده است.
 
هرچند که بسیاری از منتقدان فعال در حوزه تکنولوژی بر این باورند که شرکت‌های تکنولوژی همواره با قول توسعه قابلیت‌های متعدد قصد دارند از کاربران مجوز استفاده از داده‌های شخصی‌شان را بگیرند اما کاربران نباید گول این وعده‌ها را بخورند.
 
تحلیلگران دیگری در پاسخ به این عده اندک از منتقدان، عنوان می‌کنند که این اقدام شرکت‌های تکنولوژی درباره گردآوری اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی کاربران کاملا با حفظ و احترام به حریم خصوصی آن‌ها انجام می‌شود و جای نگرانی نیست.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.