تجدید دیدار معتمدی با همکارانش در آخرین سال وزارت
تجدید ارزیابی اتحادیهی جهانی مخابرات گویای ارتقای ۵١ رتبهای ارتباطات جمهوری اسلامی ایران در فاصلهی سالهای ٢٠٠٠ تا ٢٠٠٢ میلادی است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر «سید احمد معتمدی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در آیین تجدید دیدار با همکاران این وزارتخانه سخن میگفت، با اعلام این مطلب، افزود: در سال ٢٠٠٠ میلادی، ایران در جایگاه ١٢٨ ارتباطات جهان قرار داشت که با توسعههای انجام شده در زمینههای تلفن ثابت شهری و روستایی، گسترش تلفن همراه و دسترسی به اینترنت، این جایگاه با تجدید ارزیابی اعلام شده در سال ٢٠٠٣ به رتبهی ٧٧ ارتقا یافته و نشان دهندهی رشد ۵١ رتبهای جایگاه کشور در ارتباطات جهان ظرف ٢ سال است.
وی ادامه داد: با احتساب آمارهای جدید فعالیت بخش ارتباطات ایران در رتبهبندی جهانی، بین رتبههای ۶٠ و ٧٠ دنیا قرار خواهیم گرفت.
گفتنی است که پیش از اجرای برنامهی سوم توسعهی کشور، ایران در میان کشورهای با سطح پایین دسترسی به ارتباطات قرار داشت که اکنون به سطح کشورهای متوسط ارتقای جایگاه یافته و در مکانی بهتر از کشورهای عربستان سعودی، مصر، کوبا، الجزایر و هند قرار گرفته است.
دکتر معتمدی همچنین اظهار امیدواری کرد با برنامهریزیهای انجام شده و افزایش امتیاز میزان دسترسی کشور از ۴٣ کنونی به ۵٠، ایران بتواند هرچه زودتر جزو کشورهای با «دسترسی بالا به ارتباطات» قرار گیرد.
وی در این زمینه به اهمیت فعال شدن بهرهبرداران (اپراتورهای) دوم و سوم تلفن همراه در کشور، اشاره کرد که میتواند میزان دسترسی مردم به ارتباطات را به سرعت افزایش دهد.
وی با اشاره به تصویب قانون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در اواخر سال ٨٢ گفت: در بخش تشکیلات، با تشکیل سازمان فضایی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و تصویب اساسنامهی آنها اقدام شد.
همچنین در بخش مخابرات نیز با ایجاد سه شرکت جدید ارتباطات سیار، ارتباطات دیتا و زیرساخت، در راستای تغییر ساختار قدم برداشتیم.
دکتر معتمدی در ادامه با اشاره به افزایش سرانهی مرسولات پستی از ٨/۴ در ابتدای برنامه به ٩ در انتهای برنامهی سوم، اظهار داشت: در بخش پست بانک و شرکت خدمات هوایی پیام نیز حرکتهای خوبی صورت گرفته است.
وی سپس با اشاره به حضور بخش خصوصی در فعالیت ارتباطی، افزود: در بحث آزادسازی بیشترین مجوزها در بخش اطلاعرسانی صادر شد در این خصوص غیر از ISPها و ICPها، در زمینهی واگذاری اینترنت پرسرعت چند شرکت فعال شد.
وی، در پایان ابراز امیدواری کرد در بخش تلفن همراه با مجوزهایی که به بخش خصوصی داده میشود، در سال ١٣٨۶ میزان عرضه و تقاضای این وسیله ارتباطی به تعادل برسد و «بهروز» شود.