رگولاتوری

January 4, 2019
0:47 جمعه، 14ام دیماه 1397
کد خبر: 96851

تاکید رگولاتور بر تعیین نقشه راه کلان داده‌ها در کشور

 
کلان داده‌ها یکی از مولفه‌های مهمی است که بر بستر اقتصاد مبتنی بر ICT در حال شکل‌گیری است و خط مشی آن باید در کشور مشخص شود.
 
حسین فلاح جوشقانی در سومین رویداد کلان داده‌ها در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مطلب فوق گفت: کلان داده‌ها عنصر اصلی تحول دیجیتال در دنیا هستند و با حجم اطلاعاتی که در روز تولید می شود می‌توانند بعنوان یک سرمایه ملی، معادل تحولی که نفت درحوزه انرژی ایجاد کرده است را در اقتصاد دیجیتال شکل دهند.
 
 
وی با تاکید بر اهمیت نقش کلان داده ها در عرصه اقتصاد دیجیتال افزود: براساس آمار در سال ۲۰۱۷، در هر دقیقه ۳۵۰ هزار توییت معادل با ۱۸۴ میلیارد توییت در سال، ۱۵۶ میلیون ایمیل و ۲۰۴ میلیون کلید واژه بر روی گوگل جستجو می‌شود و این آمار نشان می‌دهد با حجم عظیمی از دیتاها مواجه‌ایم که پردازش و استفاده از آن در بخش خصوصی و غالباً در ۴ شرکت بزرگ دنیا شامل گوگل، اپل، فیس بوک و آمازون انجام می‌شود.
فلاح جوشقانی در ارتباط با دسترسی شرکتهای چند ملیتی به این اطلاعات تصریح کرد: یکی از مولفه‌های اصلی حکمرانی شرکتها به جای حکمرانی دولتها، کلان داده‌ها و حجم عظیم داده‌هائی است که در اختیار شرکتها قرار دارد و در همه کشورها به عنوان یک اصل پذیرفته شده است و شرایط در کشور باید به گونه‌ای طراحی شود که از کلان داده‌ها بهره‌برداری شود.
 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به چالش‌های بزرگ این حوزه گفت: شفاف نبودن فرآیند پردازش اطلاعات از چالشهای مهم این حوزه است و الگوریتم‌هائی که شرکتهای بزرگ برای پردازش این اطلاعات استفاده می‌کنند فاقد شفافیت است. چالش دیگر حجم بسیار بالای داده‌هاست که با توجه به برخی ویژگیها از جمله حساس و غیرحساس بودن قابل تشخیص و بررسی نیست. 
 
وی تاکید کرد: عدم رعایت اصل بی‌طرفی و تبعیض از دیگر چالش های پیش روی این حوزه است و شرکتهای چند ملیتی نتایج و اطلاعات را براساس آراء و منافع خود توزیع می‌کنند و اطلاعات بصورت تبعیض‌آمیز در اختیار قشرهای مختلف جامعه قرار می‌گیرد.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی حفاظت از داده‌های شخصی را چالش اصلی در حوزه بهره‌‌برداری از کلان داده‌ها دانست و یادآور شد: در حال حاضر مشخص نیست کسانی که داده‌هایشان توسط شرکتها و دولتها جمع‌آوری می‌شود، چه حقوقی در قبال استفاده از این دیتا دارند و اگر مشترکی نمی‌خواهد از اطلاعات شخصی‌اش استفاده شود چه کسی مسئول حفاظت از این اطلاعات است.
 
فلاح جوشقانی با توجه به ظهور رگولاتوری کلان داده‌ها از سال ۲۰۱۷ در اروپا و لازم‌الاجرا بودن مصوبات آن برای تمامی کشورهای عضو اتحادیه، از نبود یک نهاد تصمیم‌گیر و مشخص در کشور در حوزه کلان داده‌ها به عنوان یک خلاء نام برد و گفت: البته به این موضوع در کمیسیون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی پرداخته می‌شود، اما به دلیل پراکندگی‌های موجود بهتر است با سیاست‌گذاری‌‌های کلانی که در مرکز ملی انجام می‌شود هرچه زودتر نسبت به معرفی متولی و نهاد تصمیم‌گیر اقدام شود و کلان داده‌ها در اختیار بخش خصوصی و کسب و کارها قرار گیرد.
 
فلاح تصریح کرد: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی که رگولاتور حوزه ICT است می‌تواند بعنوان جزئی از تصمیم‌گیری در این چرخه باشد اما تصمیم‌گیر اصلی نیست.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.