اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 10, 2019
14:56 یکشنبه، 19ام اسفندماه 1397
کد خبر: 98204

شورای عالی انقلاب فرهنگی: اینکه میزبانی داده‌های ملی را در اختیار دیگران قرار دهیم حرام است

«سعیدرضا عاملی» عضوشورای عالی انقلاب فرهنگی در پنجمین نشست فضای مجازی پاک از چالش های مدیریت این شبکه گفت و تاکید کرد که ایران باید به یک قدرت سایبری در جهان تبدیل شود. او ضمن ابراز تاسف نسبت به این موضوع که داده های ملی کشور درست صیانت نمی شود، اعلام کرد که اگر میزبانی این داده ها را به کشور دیگری اعطا کنیم کار حرامی انجام داده ایم.
 
عاملی با طرح سوال اینکه چگونه باید فضای مجازی را مدیریت کرد، آن را یک چالش سخت خواند چرا که به گفته او مدیریت فضایی که پیشران آن دیگران بودند امری چالشی محوسب می شود. عاملی باور دارد که باید با خلاقیت های جدید این فضا را مدیریت کرد:
 
«نهایت تلاش ما در تکنولوژی ساخت یک نمونه مشابه داخلی از تلگرام است.این موضوع درست نیست و ما نتوانستیم و توحید و موارد اسلامی را در فناوری پیاده سازی کنیم.»
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شبکه ملی اطلاعات را یک بستر برای ایجاد مسئولیت داده های ملی کشور دانست و اعلام کرد که اگر میزبانی داده ملی به دیگران بدهیم کار حرامی انجام داده ایم.
عاملی با با اشاره به خاص بودن مردم و رفتار ایرانیان، جامعه ایرانی را یک جامعه با علایق و سلایق و کردار پیچیده خواند که باید فناوری را برای آنها تسهیل کرد:
 
«اینکه فکر کنیم با فناوری هم مانند دستگاه فکس و یا ویدئو که در زمان عرضه اولیه با مخالفت های بسیاری روبرو بودند، برخورد می شود یک تصور اشتباه و غلط است؛ الان در مرحله ای هستیم که نمی توان فضای مجازی را نادیده گرفت.»
 
عاملی باور دارد که فضای مجازی قدرتمند از فضای حقیقی شده و همه عرصه های زندگی ما را فرا گرفته است. به گفته او فناوری صرفا یک ابزار فیزیکی نیست و باید در برابر آن هوشمندانه برخورد کنیم.
 
هفتاد درصد آمریکایی‌ها معتقدند که باید در اینترنت سانسور ایجاد شود و این موضوع یک خواسته جهانی است: «اینترنت حتما نیاز به سانسور دارد و نمی‌توان آن را کاملا باز گذاشت تا مفاسد در دست مردم بیفتد.»
 
وی با اشاره به اینکه اینترنت امکان دو تکه شدن را دارد، افزود: «چین توانسته است اینترنتی را که همه فکر می‌کردند متعلق به آمریکا است دو تکه کند. هم اکنون شاهدیم که در چین استفاده از گوگل به یک درصد نیز نمی‌رسد و این در حالی است که در اروپا ۹۵ درصد و در آمریکا ۸۷ درصد از کاربران از گوگل استفاده می‌کنند.»
 
او یکی از راهکارها را تبدیل شدن به قدرت سایبری جهان بر تراز قدرت‌های جهانی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: «از سوی دیگر باید ایدئولوژی فناوری‌های جدید را بر مبنای منطق اسلامی ایجاد کنیم. ما هر چه درست کردیم در نهایت تقلیدی از برنامه‌های خارجی بوده و نتوانستیم توحید و مبانی اسلام را وارد رسانه‌های اجتماعی کنیم.
 
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از راهکارهایی که می‌توانیم به فناوری برتر تبدیل شویم، منطق مقررات گذاری و قانونگذاری است گفت: «ما باید در این فضا قانون و مقررات منطقی داشته باشیم و در غیر این صورت شاهد آشوب در این فضا خواهیم بود.به عنوان عضو شورای عالی فضای مجازی از زمانی که تلگرام فیلتر شده است حتی از هاتگرام نیز استفاده نکرده‌ام.»
 
عاملی، شبکه ملی اطلاعات را بستری برای ایجاد مصونیت برای داده‌های ملی عنوان کرد و افزود: این شبکه باید به نحوی فعال باشد که اگر تحریم شدیم بانک‌ها و سیستم دسترسی کار کنند. «اینکه میزبانی داده‌های ملی را در اختیار دیگران قرار دهیم حرام است.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.