امینت

تلفن همراه

May 26, 2019
16:16 یکشنبه، 5ام خردادماه 1398
کد خبر: 99793

بزرگترین تراشه‌ساز جهان: به همکاری با هواوی ادامه می‌دهیم!

شرکت تایوانی TSMC به عنوان یکی از بزرگترین سازندگان چیپ‌ست در جهان اعلام کرده است به دنبال تحریم‌های آمریکا علیه هواوی، به همکاری و فعالیت با این شرکت چینی ادامه خواهد داد.
 
هفته پیش بود که دولت ترامپ فهرست جدیدی از شرکت‌های ممنوعه برای تجارت و ایالات متحده را اعلام و منتشر کرد که در آن نام شرکت چینی هوآوی به عنوان بزرگ‌ترین توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی و عرضه‌کننده گوشی‌های هوشمند در جهان نیز به چشم می‌خورد.
 
بدون شک محدودیت‌های جدیدی که آمریکا برای هواوی وضع و اعمال کرده است، تأثیرات منفی و تبعات گسترده‌ای را در پی خواهد داشت و این بدان معناست که دیگر قادر نخواهد بود هرگونه سرویس اختصاصی ارائه شده توسط گوگل را استفاده کند و استفاده از سیستم عامل اندروید توسط هواوی تنها محدود به لایسنس‌های متن باز و AOSP خواهد بود.
 
به دنبال این خبر، بسیاری دیگر از غول‌های تکنولوژی همچون مایکروسافت و همچنین تراشه سازهای بزرگی همچون اینتل، کوالکام و برودکام نیز اعلام کردند که مطابق قوانین و محدودیت‌های جدید دولت آمریکا عمل خواهند کرد و بدین ترتیب به همکاری با هواوی پایان خواهند بخشید.
 
اما حالا در میان همه این شرکت‌های تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی در کشورهای مختلف که به تحریم علیه هواوی پیوسته‌اند، شرکت تایوانی TSMC به عنوان بزرگترین تولیدکننده چیپ ست در جهان اعلام کرده است که بدون نگرانی از جریمه‌های احتمالی واشنگتن به همکاری با هواوی ادامه خواهد داد.
 
به نظر می‌رسد که مسئولان و مقامات تایوانی این شرکت پس از مشورت‌های حقوقی با وکلای مؤسسات حقوق بین المللل به این نتیجه رسیده و این خبر را منتشر کرده‌اند.
 
بنابر اعلام این شرکت تولیدکننده محصولات نیمه هادی، ساخت چیپ ست شامل این قوانین و مقررات جدید آمریکا نمی‌شود بنابراین صنایع مربوطه قادر خواهند بود کماکان به فعالیت و همکاری با شرکت چینی هواوی بپردازند . توشیبا نیز با انتشار بیانیه‌ای مشابه اعلام کرده بود که ارسال قطعات الکترونیکی نظیر چیپ‌های LSI برای پردازش داده به هواوی را ادامه می‌دهد. پاناسونیک و لنوو نیز بعد از آن تصمیم مشابهی گرفته و ادامه همکاری با این غول تکنولوژی را که بدون شک برای آنها سودآوری بالایی به بار خواهد آورد، ترجیح داده‌اند.
 
این در حالیست که بسیاری دیگر از شرکت‌ها و اپراتورهای مخابراتی تحت تأثیر تحریم‌های تجاری جدید آمریکا علیه هواوی و واهمه از پرداخت جریمه‌های سنگین، فروش گوشی‌های هواوی و همکاری‌های مخابراتی با این غول تکنولوژی چینی را متوقف کرده و به حالت تعلیق درآورده‌اند.
 
بدون شک مشکلات و کشمکش‌های دولت آمریکا با هواوی از جنجال‌برانگیزترین و خبرسازترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ میلادی بود که به نظر می‌رسد به این زودی تمام نخواهد شد.
 
هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعه‌دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضه‌کننده موبایل در جهان محسوب می‌شود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و بسیاری از کشورهای هم‌پیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشورها اعم از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و بریتانیا استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین ممنوع اعلام کرده بودند.
 
با اینکه دولت چین و شرکت هواوی همه این اتهامات را بارها رد و تکذیب کردند، به نظر می‌رسد که نگرانی در مورد جاسوسی از اطلاعات کاربران در کشورهای مختلف علیه این اپراتورهای مخابراتی همچنان وجود دارد.
 
از طرفی دیگر، جنگ تجاری چین و آمریکا نیز به نگرانی‌های امنیتی علیه هواوی در توسعه زیرساخت‌های مربوط به شبکه ۵G مزید بر علت شده و در حال حاضر آتش اختلافات آنها را شعله‌ورتر از قبل کرده است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.