April 5, 2012
18:25 پنجشنبه، 17ام فروردینماه 1391
کد خبر: 40903

جلع دوباره نام خلیج فارس توسط گوگل

تا می‌گویی جستجوی اینترنتی، پاسخ “گوگل” به سمتت پرت می‌شود؛ نخستین سایت پر مخاطب اینترنتی جهان که با مجموعه محصولات متنوعش، بسیاری از کاربران دنیای مجازی را مسحور خود کرده است؛ اما‌ گاه شیطنت‌هایی نیز دارد؛ شیطنت‌هایی که البته می‌توانند بسیار آزار دهنده هم باشند! 

به گزارش «تابناک»، واکنش‌های گسترده هم‌وطنانمان به استفاده از نام جعلی به جای «خلیج فارس» بار‌ها سوژه داغ بحث‌ها و محافل گوناگون بوده است؛ اعتراضاتی که‌ گاه به عذرخواهی انجامیده و ‌گاه نیز متأسفانه حریف ثروت شیخ‌های آن ور آبی نشده و قصه آب و هاون را تداعی کرده است؛ اعتراضاتی که البته جنس مردمی دارد و در برهه‌هایی کوتاه به برخی مسئولین نیز سرایت کرده، ولی بیشتر با دور خوردن توسط خودی‌ها و غیر خودی‌ها روبه رو شده و عقیم مانده است.

در تازه‌ترین اقدام از این دست، غول اینترنتی گوگل به سیاستی روی آورده تا هر دو طرف این غائله را از خود راضی نگه دارد؛ به این ترتیب که اگر هنگام استفاده از نرم‌افزار گوگل ارت (Google Earth یا نقشه سه بعدی زمین) زبان برنامه را از فارسی به عربی برگردانید، با کمال تعجب درخواهید یافت که خلیج همیشه فارس با نام جعلی نمایش داده می‌شود! 









ماجرا هنگامی جالبتر می‌شود که زبان برنامه را به انگلیسی برگردانیم؛ اینجاست که طراحان این نرم‌افزار ـ احتمالا تحت تأثیر دلارهای شیخ‌نشین‌های جنوبی این دریا ـ به ظاهر دچار نوعی سردرگمی عجیب شده‌اند و احتمالا به این نیت که هر دو طرف را راضی کنند (!)، هم از نام واقعی بهره جسته‌ و هم اسم جعلی را گنجانده‌اند و به این ترتیب، یک دریا داریم که دو نام دارد و احتمالا نیاز به مرزبندی داشته باشد! 






کاربران گوگل ارت (به زبان انگلیسی)، این پهنه دریایی را با دو نام می‌بینند!


این در حالی است که با مراجعه به زبان نقشه در صفحه اصلی سایت گوگل (Google/Map)، متوجه عمق سردرگمی مدیران این سایت جهانی خواهیم شد؛ جایی که همه دریا‌ها اسم دارند، جز خلیج فارس! 










و کاربران نقشه گوگل با پهنه دریایی گسترده‌ای روبه‌رو می‌شوند که نامی بر خود نمی‌بیند!


با این تفاسیر، شاید بد نباشد که جدی‌تر از پیش، بر حقوق کشورمان تأکید داشته باشیم و از مسئولان بخواهیم به این موضوع واکنش رسمی نشان دهند و شورای عالی فضای مجازی نیز موضوعاتی از این دست را در دستور کار خود گذارند. 





این هم تعریف گوگل از مسأله: کی بود، کی بود … ؟!

 

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.