جام جم: تاچندساعت پس از زلزله کرمان امکان برقراری تماس برای مشترکین همراه اول میسر نبود

...
ضعف شبكه مخابرات هنگام وقوع زلزله
با وجود فعاليتها و اقداماتي كه در بحت پژوهشهاي علمي براي مقاومسازي ساختمانها در استان كرمان در حال انجام است، برخي از زير ساختهاي مورد نياز و ضروري همچون شبكه مخابرات استان كرمان دچار ضعف و مشكل اساسي است و با وزش كوچك ترين بادي يا وقوع زمين لرزه استفاده از تلفن همراه ناممكن ميشود و شبكه مخابراتي دچار اختلال ميشود.
اين در حالي است که تلفن همراه تنها وسيله ارتباطي مطمئن براي اطلاع از اوضاع مناطق و مردم آسيب ديده است.
بايد گفت وقوع زلزله پنج ريشتري دوشنبه گذشته در شهر كرمان علاوه بر اينكه ساختمانهاي زيادي را لرزاند و باعث رعب و وحشت در بين مردم اين شهر شد، موجب اختلال در شبكه مخابراتي شهر كرمان نيز شد، به گونهاي كه تا چند ساعت پس از زلزله امكان برقراري تماس از طريق تلفن همراه براي مشتركين همراه اول ميسر نبود و مردمي كه به دليل وقوع زلزله نگران حال آشنايان و اقوامشان بودند ساعتهاي پر از دلهره و اضطراب را سپري كردند.
نيروهاي امدادرسان نيز در اين شرايط تنها از طريق ارتباط با بيسيم از اوضاع مناطق زلزلهزده اطلاع مييافتند، آن گونه كه يكي از امدادگران هلال احمر كرمان در گفتوگو با خبرگزاري مهر گفت: بر اثر وقوع زلزله يك دكل مخابراتي در كوههاي مسجد صاحب الزمان كرمان كه در مناطق شرقي استان قرار گرفته است سقوط كرد كه احتمالا سقوط اين دكل باعث بروز اختلال در شبكه مخابراتي كرمان شده است.
از سوي ديگر، رئيس ستاد حوادث غيرمترقبه استان كرمان با اشاره به اختلال در شبكه مخابراتي كرمان پس از وقوع زلزله ميگويد: زلزله هيچ گونه خسارتي بر شبكه مخابرات در كرمان وارد نكرده است.
محسن صالحي با اشاره به اينكه با وقوع زلزله دوشنبه به علت شلوغي خطها، ارتباط تلفني در كرمان با چالش مواجه شد، ميگويد: خوشبختانه سيستم ارتباط بيسيم پشتيبان ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه بخوبي جواب داد و بعد از وقوع زلزله در كرمان با استفاده از سيستم ارتباط بيسيم پشتيبان ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه استان كرمان براحتي با دستگاههاي اجرايي ذي ربط از جمله نيروي انتظامي، هلال احمر، پليس 110 و راه و ترابري ارتباط برقرار شد و ما توانستيم ارتباط خود با گروههاي اعزامي تا آخرين روستا را حفظ كنيم.
محسن صالحي ميافزايد: چالش مخابرات بعد از زلزله كرمان يكي از نقاط ضعف در زمان بحران به شمار ميرود كه اين مشكل در زلزله آذربايجان نيز بروز كرد و مخابرات بايد اين مشكل را حل كند.
وي از راهاندازي سيستم ارتباط بي سيم ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه در هفت شهرستان استان كرمان خبر داد و افزود: طي دو سال آينده ارتباطات بي سيم در ديگر شهرستانها نيز راهاندازي ميشود.
صالحي با اشاره به اينكه معمولا زلزله پنج ريشتري بايد تخريبهاي بسياري داشته باشد، تصريح ميكند: نقطه اصلي زلزله ديروز در منطقه كوهپايه بود، اما هيچ تخريبي نداشتيم، زيرا از 1500 واحد مسكوني در اين منطقه 700 واحد طي سالهاي اخير بازسازي شده است.وي ميافزايد: منطقه كوهپايه كرمان داراي 75 روستا و آبادي است كه تمام اين مناطق توسط تيمهاي ارزياب مورد بررسي قرار گرفت.
ترس مردم ازاحتمال وقوع زلزلهاي ديگر
پس از زمين لرزه پنج ريشتري عصر دوشنبه در كرمان تا ظهر روز سهشنبه 28 پسلرزه در كرمان روي داده است كه بيشترين شدت اين پس لرزهها 3.8 ريشتر بوده است. مردم شهر كرمان ساعتها پس از وقوع زلزله با ترس و دلهره در كوچه ها، خيابانها و بوستانها و پاركها حضور يافتند و بسياري از آنها از ترس وقوع زلزلهاي ديگر دوشنبه شب را تا صبح بيدار بودند.
اين در حالي بود كه ساعتي پس از وقوع زلزله معاون عمراني استاندار كرمان از طريق اخبار شبكه استاني كرمان به مردم هشدار داد كه احتمال وقوع زلزله و پس لرزهاي ديگر وجود دارد و مردم بايد كاملا مراقب باشند. با اين وجود ترس از وقوع دوباره زلزله شهر كرمان را در آمادهباش كامل قرار داده است.
مدير سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني استان كرمان در گفتوگو با جامجم با اشاره به احتمال زياد وقوع زمين لرزههاي ديگر در شهر كرمان ميگويد: وقتي كه در يك منطقه زمين لرزه اتفاق ميافتد، احتمال فعال شدن يك گسل و وقوع زلزلههاي بعدي حتي بسيار قويتر را به همراه دار د و بهتر است مردم كرمان هوشيار بوده و آماده باشند.
علي رشيدي همچنين با اشاره به اختلاف نظرهايي كه در بين متخصصين زمينشناسي درباره تعداد گسلهاي فعال در استان كرمان وجود دارد، ميافزايد: متاسفانه مطالعاتي كــه بر روي گسلها صورت ميگيرد بسيار كم بوده و به روز نيست كه اين موضوع اختلاف نظرهايي را در باره تعداد گسلهاي فعال در استان كرمان به وجود ميآورد.
حكمت قاسمخاني - جامجم كرمان