تلفن همراه

مدیرعامل ایرانسل: چشم‌پوشی دولت از حق‌السهم اپلیکیشن‌ها باعث رشد انگیزه و اشتغالزایی می‌شود

منبع: تسنیم
مدیر عامل ایرانسل گفت: مصوبه دولت در زمینه چشم‌پوشی از میزان ۳۰ درصدی حق‌السهم‌اش از محل درآمدهای اپلیکیشنی اپراتورها به دلیل محدودیت زمانی هنوز نهایی نشده اما تقاضای انجام هرچه سریع‌تر این کار را جهت رشد انگیزه و اشتغالزایی داریم.
 
 
علیرضا قلمبر دزفولی در گفت‌وگو با تسنیم، درباره اینکه مصوبه دولت در زمینه چشم‌پوشی از حق‌السهم خود از محل درآمد اپراتورهای حمایت کننده از اپلیکیشن‌های داخلی به کجا رسید؟، گفت: در زمان ارائه پروانه‌ نسل‌های سوم و چهارم ارتباطی بحث‌هایی پیرامون سود حاصل از این حوزه‌ها شد که به دلیل محدودیت زمانی امکان نهایی شدن آن نبود.
 
وی ادامه داد: ظاهرا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال کار روی این موضوع است و ما هم امیدواریم که برای توسعه سرویس‌های نسل‌های سوم و چهارم، تشویق تأمین کنندگان محتوا و اپ‌نویسان ایرانی این کار هرچه سریع‌تر صورت گیرد.
 
مدیر عامل ایرانسل خاطر نشان کرد: ما به عنوان اپراتور تقاضا داریم تا این کار جهت حمایت از تأمین کنندگان محتوا هر چه سریع‌تر انجام شود.
دزفولی در ارتباط با تسهیم سود حاصل از فروش خدمات اپلیکیشن‌های داخلی به مشترکان، عنوان کرد: تقسیم سود در ارتباط با سرویس‌های مختلف، متفاوت و تا حوالی 35 تا 40 درصد تعریف شده است اما در بعضی حوزه‌ها تا 60 درصد برای تأمین کننده محتوا هم ارتقا می‌یابد.
وی در پاسخ به این سوال که تسهیم 60 درصدی تقریبا در تمام اپراتورهای دنیا امری معمول است، چرا اپراتوری همچون ایرانسل این میزان را به صورت تضمین شده به تأمین کنندگان محتوا پرداخت نمی‌کند؟، گفت: اگر 60 درصد را به تأمین کننده دهیم، 30 درصد هم حق‌السهم دولت باشد عملا حدود 10 درصد برای اپراتور می‌ماند که جذابیتی ندارد.
 
او ابراز کرد: باید در نظر داشته باشیم شبکه‌ای داریم که با هزاران میلیارد تومان ایجاد شده است و در چنین شرایطی ممکن است اپلیکیشنی بدون هیچگونه نیاز به امکانات خاص، بتواند تأمین کننده محتوا داشته باشد که مزیتش نسبت به سرمایه‌گذاری میلیاردی برای تأمین کننده‌ای دیگر بیشتر است.
مدیر عامل اپراتور دوم ارتباطی درباره اینکه میزان تسهیم درآمد به چه شاخص‌هایی مربوط می‌شود؟، گفت: میزان آورده شبکه و میزان آورده تأمین کنندگان محتوا یکی از پارامترهای اصلی است که میزان تسهیم را متغیر می‌کند.
 
وی با تأکید بر اینکه هم‌اکنون تأمین کنندگان محتوای ما راضی هستند، تصریح کرد: این بخش به شدت در حال توسعه است و هم‌اکنون 28 شرکت با قرارداد فعال داریم و تعدادی هم مدام در حال مذاکره هستند.
او افزود: قطعا پیشنهاد ما توانسته چنین انگیزه‌ای برای فعالان محتوایی ایجاد کند و آنها را پای کار آورد؛ چشم‌پوشی دولت هم از میزان 30 درصد حق‌السهم‌اش قطعا راهکار مزیت افزایی است که می‌تواند منجر به رشد انگیزه و اشتغالزایی شود.

​​