تلفن همراه

چرا دولت از حق‌السهم برنامه‌های کاربردی موبایل نمی‌گذرد؟

منبع: تسنیم
تصمیم دولت برای عدم دریافت حق‌السهم از محل درآمد برنامه‌های کاربردی موبایل برای اپراتورها گویا به قطعیت نرسیده اما اپراتورهای موبایل معتقدند که با ابلاغ چنین مصوبه‌ای سریعا درآمدهای بخش تولیدکنندگان محتوا را ارتقا می‌دهند.
 
 
توسعه فضای مجازی و گسترده شدن ابعاد جرم و جنایت در این بستر منجر به این شده که مباحثی از جمله طرح فیلترینگ هوشمند و توسعه نرم‌افزارهای داخلی کلید خورد.
یکی از مؤثرترین راه‌های مقابله با محتوای مجرمانه و به حداقل رساندن جرم و جنایت در عرصه سایبری، توسعه تولیدات داخلی و ابزارهای مبتنی بر فرهنگ کشور است.
رسالتی که دور از دید مسئولان کشور نیز نمایند و وزارت ارتباطات صراحتا برای مبارزه با مصادیق مجرمانه عنوان کرد که از حق السهم دولت ازاپلیکیشن‌های داخلی گذشت.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در برخی از کشورها، وزارت ارتباطات به دلیل منافع اقتصادی مخالف استفاده از اپلیکیشن‌هاست، گفت: ما از حق خود در این ارتباط گذشتیم.
واعظی پیش از این عنوان کرده بود که از یک سال قبل با همراهی دانشگاه‌ها و همچنین با سرمایه‌گذاری در این زمینه درصدد هستیم آلودگی‌های اینترنتی برطرف شود و برای اجرای دقیق آن نیاز به زمان داریم که با احساس مسئولیت بالا و حساسیت لازم توسط همکاران و بخش‌های ذی‌ربط به صورت جدی درحال پیگیری هستیم.
این موضوع در حالی رسانه‌ای شد که تا پیش از این دولت حق السهم 30 درصدی را از درآمد اپراتورها از این محل برای خود قائل بود.
اما نکته حائز اهمیت این است که علی‌رغم رسانه‌ای شدن چنین موضوعی، حق‌السهم دولت از محل برنامه‌های داخلی (اپ‌های داخلی) همچنان اخذ می‌شود و ظاهرا مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در این باره همچنان به اپراتورها ابلاغ نشده است.
اپراتورها هم تا زمانیکه چنین مصوبه‌ای دست‌شان نباشد، حق و حقوق بیشتری که منجر به ترغیب توسعه دهندگان برنامه‌های داخلی شود قائل نخواهند بود و همچنان شاهد توسعه نرم‌افزارهایی در گوشی‌های هوشمند خواهیم بود که علی‌رغم توانمندی تولید آن در داخل اما از کشور دیگری وارد شده است.
مدیران همراه اول و ایرانسل هم نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و خواستار ابلاغ‌ سریع‌تر این مصوبه که به نفع کشور است شدند تا با افزایش درآمد توسعه دهندگان محتوا، زمینه‌ای برای رونق نرم‌افزارهای داخلی به وجود آورند.
وحید صدوقی مدیر عامل همراه اول با آماده نشان دادن این شرکت برای اعمال درصدهای بیشتر برای توسعه دهندگان محتوا رد صورت حذف حق‌السهم دولت، گفت: هنوز چیزی به ما ابلاغ نشده اما هر زمان به ما اعلام و ابلاغ شود که دولت حق‌السهمی را از این بخش نمی‌گیرد ما هم از درآمدهای تأمین کنندگان محتوا (کانتنت پرووایدر) کسر نخواهیم کرد.
در همین زمینه علیرضا قلمبر دزفولی مدیر عامل ایرانسل هم در این باره عنوان کرد: امیدواریم برای توسعه سرویس‌های نسل‌های سوم و چهارم، تشویق تأمین کنندگان محتوا و اپ‌نویسان ایرانی این کار هرچه سریع‌تر صورت گیرد. ما به عنوان اپراتور تقاضا داریم تا این کار جهت حمایت از تأمین کنندگان محتوا هر چه سریع‌تر انجام شود.
حال باید منتظر ابلاغ چنین تصمیمی که گویا طبق گفته‌های وزیر ارتباطات تبدیل به مصوبه شده است، ماند تا شاید شرایط برنامه‌نویسی برای جوانان کشور بیش از پیش مهیا شود.

​​