سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 15, 2015
15:00 یکشنبه، 24ام آبانماه 1394
کد خبر: 74427

ساخت تراشه‏ ای برای انجام آزمایش‏های کوانتومی

محققان انگلیسی و یک شرکت ژاپنی با همکاری یکدیگر موفق به ساخت تراشه‏ ای شدند که با استفاده از آن می‏توان آزمایش‌های مربوط به حوزه کوانتوم را انجام داد.
 
میکروتراشه‏ ها درون یک کامپیوتر ابزاری هستند که می‏توانند کارهای مختلفی انجام دهند. افزایش توانمندی تراشه‏ ها موجب شده تا بتوان با کامپیوتر در آن واحد چند کار مختلف انجام داد. اخیرا محققان دانشگاه بریستول در انگلستان با همکاری محققان ژاپنی شرکت نیپون تلگراف و تلفن موفق به ارائه تراشه‏ای نوری شدند که قادر به پردازش نور به روش‏های مختلف است. در ساخت این تراشه از فناوری کوانتومی استفاده شده است.ساخت این تراشه یک گام بسیار بزرگ به سوی ظهور کامپیوترهای کوانتومی است، کامپیوترهایی که قادر به طراحی داروهای جدید بوده و می‏توانند جست‌وجوی بانک اطلاعاتی را بسیار سریع انجام دهند.
 
این تراشه قابل برنامه ‏ریزی جدید می‏تواند با هم ترکیب شده و امکان انجام کارهایی را فراهم کند که با کامپیوترهای رایج انجام آنها دشوار است. ساخت چنین کامپیوترهایی حوزه ‏های تحقیقاتی تازه ‏ای برای مهندسان و محققان ایجاد می‏کند. نتایج این پروژه در نشریهScience منتشر شده است.
 
پیش از زمانی که نیوتن یک منشور را در مقابل نور خورشید بگذارد و طیفی از رنگ‏ها را ببیند، دانشمندان طبیعت را از طریق نور درک می‏کردند. در دوران مدرن، محققان تلاش کردند که طبیعت را در مقیاس کوانتومی مورد بررسی قرار دهند و با این کار حالات کوانتومی را کنترل و مهندسی کنند. یکی از بزرگ‌ترین سدها در مسیر آزمون نظریه علوم و محاسبات کوانتومی، زمان و منابع مورد نیاز برای انجام آزمایش‏ها است که به شدت به طبیعت شکننده سیستم‏های کوانتومی وابسته است.
 
نتایج به‌دست آمده در این پروژه یک گام بزرگ به سوی آزمایش عملی فوتون‏ها و فناوری کوانتومی است. آنتونی لاینگ رهبر این تیم تحقیقاتی می‏گوید: « تمام آنچه که در این پروژه داریم روی یک تراشه قرار داده شده که قابل کنترل است. کار انجام شده در این پروژه فراتر از حفظ منابع انرژی است. در حال حاضر هیچ‏کس نمی‏تواند آزمایش‏های خاص خود را با فوتون انجام دهد، اما این تراشه جدید می‏تواند به فیزیکدانان امکان انجام آزمایش در حوزه کوانتوم را دهد.»این تیم تحقیقاتی نشان دادند که این تراشه را می‏توان به‏ گونه ‏ای برنامه‏ ریزی کرد که امکان انجام چند سری آزمایش با سرعت بالا با آن امکان‏پذیر باشد.
 
جاکوب کارولون یکی از محققان این پروژه می‏گوید: «همین‌که ما برای هر مدار یک کد نوشتیم، این امکان را فراهم کردیم که بتوان تراشه را برنامه ‏ریزی کرد. این تراشه می‏تواند در کسری از ثانیه از یک آزمایش به آزمایش دیگر سوئیچ کند. ما روی این پروژه بیش از یکسال برنامه ‏ریزی کردیم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.