اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 24, 2017
8:26 یکشنبه، 2ام مهرماه 1396
کد خبر: 85023

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: ۶۷ درصد از خدمات گوگل در دسترس ایرانی‌هاست

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ضرورت حمایت دولت، رفع موانع و محدودیت‌های توسعه خدمات بومی گفت: در حال حاضر ۶۷ درصد از خدمات گوگل در دسترس ایرانی‌هاست.
 
محمد خوانساری اظهار کرد: گوگل جمعاً ۱۹۸ خدمت برای مخاطبین عمومی،‌ توسعه‌دهندگان  و کسب‌وکارها در زمینه‌های مختلف ارائه می‌دهد که از این میان تنها ۱۵۳ خدمت در دسترس کاربران ایرانی است. ۳۱ خدمت از سوی گوگل برای کشور ایران مسدود و ۱۴ خدمت نیز از سمت ایران فیلتر شده است.
 
وی ادامه داد:  موارد فیلتر شده از سمت ایران اغلب مربوط به شبکه‌های اجتماعی و خدمت یوتیوب بوده و خدمات تحریم شده از سمت گوگل نیز اغلب مربوط به خدمات مالی و بانکی و نیز خدمات مورد نیاز توسعه‌دهندگان نرم‌افزار  است.
 
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: با توجه به اهمیت و پرکاربرد بودن برخی خدمات ارائه‌شده از سمت گوگل، در چند سال اخیر تلاش بر ایجاد نمونه‌های بومی آنها صورت گرفته است که می‌توان به مواردی نظیر پارسی‌جو (جویشگر)، برگمان (مترجم ماشینی)، آپارات (بستر ارائه خدمات چند رسانه ای)، فیس‌نما و کلوپ و میهن (شبکه‌های اجتماعی) و چاپار (رایانامه) اشاره  کرد.
 
به گفته خوانساری، با توجه به اطلاعات ارائه شده در وبگاه الکسا، سهم ایران از ترافیک کلی گوگل ۳.۱ درصد گزارش شده است. از سوی دیگر ۶۲.۱۵ درصد از سهم ترافیک گوگل مربوط به خدمت موتور جستجو است. با توجه به اینکه در حال حاضر روزانه ۹ میلیارد پرس‌وجو به گوگل ارسال می‌شود.
 
 از این میزان می توان نتیجه گرفت که تقریباً روزانه حدود ۲۸۰ میلیون پرس‌وجو از کشور ایران به گوگل ارسال می‌شود و در مقابل آن تعداد پرس‌وجوهای ارائه‌شده به جویشگرهای بومی حدود ۲۰۰ هزار است.
 
 رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: همچنین برای سرویس ایمیل گوگل، تعداد کل کاربران فعال آن حدود یک میلیارد بوده که حدود ۳۰ میلیون از آنها ایرانی هستند. این در حالی است که سرویس‌های رایانامه داخلی حدود یک میلیون کاربر فعال دارند.  
 
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده ای از نیاز روزمره مردم از طریق این نوع خدمات تامین می‌شود و از سوی دیگر با توجه به احتمال تحریم‌ها در سطح گسترده‌تر و نیز تهدیدهای ناشی از خروج اطلاعات از کشور، پرداختن به موضوع توسعه خدمات بومی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و حمایت دولت در رفع موانع و محدودیت‌های توسعه خدمت بومی ضروری است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.