رسانه‌های اجتماعی

December 21, 2018
18:21 جمعه، 30ام آذرماه 1397
کد خبر: 96505

شکایت نمایندگان از وزیر ارتباطات وجهه قانونی ندارد

چندی پیش یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی مدعی شد که تعدادی از نمایندگان به علت مراودات پنهانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با مدیران پیام‌رسان تلگرام ، شکایت خود را به قوه ‌قضائیه ارجاع می‌دهند.
 
به گزارش ایلنا، نصراله پژمان‌فر اظهار کرده بود که «این گزارش به درخواست بنده و 10 نفر از نمایندگان تهیه شده است و طبق ماده 234 آیین‌نامه داخلی مجلس وزیر ارتباطات باید گزارشی از مذاکرات پنهانی خود با مدیر مسئول تلگرام به کمیسیون ارائه کند و این گزارش در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد تا در صورت تصویب در مجلس به قوه قضائیه ارسال شود».
 
این درحالی است محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها و بارها موضوع محرمانه بودن مذاکره با مسئولان تلگرام را رد کرده است. وی پیش‌از این اعلام کرده بود که «مذاکرات محرمانه نبوده و با دستور دادستان و کمیته تعیین محتوای محرمانه انجام شده بود».
 
البته مذاکره مسئولان ارتباطی کشورمان با مدیران تلگرام موضوع تازه‌ای نیست و از دولت یازدهم این موضوع بر سر زبان‌ها بود و محمود واعظی وزیر وقت ارتباطات نیز بارها ادعای محرمانه بودن این موضوع را تکذیب کرد.
 
نیما کوشکی یک حقوقدان دراینباره به خبرنگار ایلنا، گفت : براساس قانون نمایندگان می‌توانند در مواردی از وزرا شکایت داشته باشند و آن را به قوه‌قضائیه ارجاع دهند ؛ اما این موضوع به راحتی امکان‌پذیر نیست و در مورد صحبت‌هایی که درباره مراودات پنهانی وزیر ارتباطات با مدیران تلگرام مطرح است ، مصداق نخواهد داشت.
 
وی با بیان اینکه شکایت از وزیر ارتباطات وجهه قانونی ندارد، افزود: اگر وزیری از قانون تخطی کند ، حداقل 10 نفر از نمایندگان می‌توانند به مراجع ذیصلاح از جمله قوه‌قضائیه شکایت کنند؛ اما در موضوع مراودات پنهانی با مدیران تلگرام ، قانون زیر سوال نرفته است، گرچه ماهیت مخفی بودن این مراودات به طور کل از سوی دولتی‌ها رد شده است.
 
به گفته این حقوقدان وقتی نمایندگانی ادعا داشته باشند که وزیری قانون را زیر پا گذاشته است، باید این اتهام را به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع دهند و اگر این ادعا توانست رای اکثر نمایندگان را کسب کند ، سپس به هیات رئیسه مجلس ارجاع داده خواهد شد و پس از بررسی به دست مسئولان قوه‌قضائیه خواهد رسید.
 
کوشکی اظهار کرد: پس از گذشت این مراحل قوه‌قضائیه نیز شکایت را بررسی و طبق قانون به تخلفات رسیدگی و حکم صادر می‌کند؛ البته در اکثر مواقع مشکل در خود مجلس برطرف می‌شود و در نهایت ماجرا با سوال از وزیر  خاتمه پیدا می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.