اپراتورها

تلفن همراه

گوشی

March 30, 2019
14:47 شنبه، 10ام فروردینماه 1398
کد خبر: 98471

ضرورت استعلام اصالت گوشی هنگام خرید دستگاه

لازم است که مشترکان پیش از خرید دستگاه سیم‌کارت‌خور نو یا کارکرده، حتما با مراجعه به سامانه‌ی همتا، از اصالت دستگاه اطمینان حاصل کنند.
 
به گزارش ایسنا، کارشناسان همواره به متقاضیان گوشی یا سایر دستگاه‌های سیم‌کارت خور مانند تبلت تاکید دارند که با اجرای طرح رجیستری، برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، پیش از خرید دستگاه، حتماً باید استعلام اصالت کنند و در پاسخ استعلام اصالت، به قانونی بودن، تطابق مشخصات پاسخ استعلام اصالت (مدل و برند ذکرشده در پاسخ) با مشخصات ظاهری دستگاه، شرکت واردکننده، نوع واردات، نوع ارز و روشن شدن دستگاه در گذشته توجه داشته باشند.
 
متقاضیان جهت استعلام اصالت دستگاه، همان‌طور که در وب‌سایت همتا آمده، ابتدا لازم است به سامانه همتا متصل شوند. از چهار روش می‌توان با سامانه همتا ارتباط برقرار کرده و فرآیند استعلام اصالت را انجام داد: پیامک به شماره ۷۷۷۷، سایت اینترنتی به آدرس hamta.ntsw.ir، کد دستوری #۷۷۷۷* و اپلیکشین همتا. پس از آن باید مراحل انجام فرایند استعلام اصالت را انجام داد.
 
برای این کار، ابتدا باید کد دستوری #۷۷۷۷* را با یک شماره سیم‌کارت دلخواه شماره‌گیری کرده و دکمه برقراری تماس را انتخاب کرد. سپس با ارسال عدد ۱، باید گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنند. در این مرحله باید ۱۵ رقم ابتدایی شناسه (IMEI) دستگاه را بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) وارد کرد. این شناسه (IMEI)، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیم‌کارت) بستگی دارد و روی جعبه، پشت باتری یا با شماره‌گیری #۰۶#*، قابل‌رؤیت است. پس در این مرحله احتیاجی به باز کردن جعبه دستگاه نیست. درصورتی‌که شناسه IMEI را به درستی وارد کرده باشید، پاسخ استعلام به‌صورت پیامک برای شما ارسال خواهد شد.
 
انواع پاسخ‌های استعلام اصالت دستگاه
 
اما درصورتی‌که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود « شناسه دستگاه (IMEI) قانونی نیست و در شبکه تلفن همراه سرویس نخواهد گرفت.»، یعنی این شناسه (IMEI) غیرقانونی است و به‌هیچ‌عنوان، امکان ثبت و فعال شدن آن در سامانه همتا وجود ندارد. بنابراین توصیه می‌شود از خرید این دستگاه، اجتناب کنید، زیرا پس از گذشت ۳۰ روز از زمان اولین روشن شدن دستگاه، قطع خواهد شد.
 
درصورتی‌که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود «واردکننده: شرکت ****»، یعنی شرکت تجاری ذکرشده، اقدام به واردات قانونی این دستگاه کرده و هم‌چنین، کد فعال‌سازی آن را به سامانه همتا اعلام کرده است. هرگونه مشکل در زمینه فقدان کد فعال‌سازی، عدم تطابق شناسه (IMEI) ذکر شده در پیامک تأیید فعال‌سازی با شناسه (IMEI) قابل مشاهده از طریق #۰۶#* و …، باید توسط شما با این شرکت در میان گذاشته شود.
 
درصورتی‌که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود «واردکننده: به‌صورت مسافری»، یعنی این دستگاه صرفاً برای استفاده شخصی مسافر وارد کشور شده و نباید مورد استفاده‌ی تجاری قرار بگیرد. هم‌چنین، این دستگاه فاقد هرگونه گارانتی یا خدمات پس از فروش بوده و در صورت بروز مشکل احتمالی در آینده، شخص خریدار، مرجع معتبری برای رفع مشکلات خود نخواهد داشت. بنابراین توصیه می‌شود از خرید این دستگاه، اجتناب کنید.
 
از سوی دیگر اگر در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود «واردکننده: صرفاً مناطق آزاد»، یعنی پرداخت عوارض این دستگاه، منطبق بر ضوابط مصوب در مناطق آزاد تجاری بوده و این دستگاه‌ها، صرفاً در همان مناطق آزاد، امکان استفاده از خدمات شبکه اپراتوری را دارا خواهند بود. بنابراین اگر قصد استفاده از این دستگاه در داخل ایران و خارج از مناطق آزاد را دارید، توصیه می‌شود از خرید این دستگاه، اجتناب کنید، زیرا به‌زودی، ارائه خدمات اپراتوری برای این دستگاه‌ها، در خارج از مناطق آزاد تجاری، قطع خواهد شد.
 
درصورتی‌که در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود «واردشده با ارز دولتی»، یعنی واردکننده این دستگاه، برای واردات آن ارز دولتی دریافت کرده است. بنابراین اگر فکر می‌کنید با توجه به نرخ ارز دولتی، گران‌فروشی رخ داده، می‌توانید از طریق نهادهای نظارتی (تعزیرات و سازمان حمایت و …)، نسبت به ثبت شکایت اقدام کنید.
 
اما اگر در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود «این دستگاه قبلاً با یک سیم‌کارت روشن شده است»، باید دقت داشته باشید، یعنی این دستگاه، پیش از این، حداقل با یک سیم‌کارت روشن شده و از خدمات شبکه اپراتوری استفاده کرده است، بنابراین نباید به‌عنوان دستگاه آکبند، ارائه شود. در صورتی که این عبارت در پایان پاسخ استعلام اصالت ذکر نشد، اظهارنظر قطعی در زمینه روشن شدن این دستگاه نمی‌توان داشت.
 
همچنین چنانچه در پاسخ استعلام اصالت از سامانه همتا، ذکر شده بود « شناسه (IMEI) دستگاه قانونی نیست ولی مشمول طرح ثبت تلفن همراه نیست»، یعنی این دستگاه هنوز مشمول طرح رجیستری نشده و می‌توانید با قرار دادن سیم‌کارت در دستگاه و استفاده از آن، شناسه (IMEI) را به عنوان شناسه (IMEI) دستگاه قانونی ثبت کنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.