لبه تکنولوژی

June 5, 2019
12:19 چهارشنبه، 15ام خردادماه 1398
کد خبر: 100006

ابداع اپلیکیشنی که درد بعد جراحی را کاهش می‌دهد

پژوهشگران هلندی در بررسی جدیدی دریافتند که نوعی اپلیکیشن می‌تواند به کنترل درد پس از جراحی کمک کند.
 
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیبولتین، بررسی جدید پژوهشگران هلندی نشان می‌دهد بیمارانی که پس از انجام دادن عمل زانو، از یک اپلیکیشن تلفن همراه استفاده می‌کنند، می‌توانند مصرف داروهای آرام‌بخش را کاهش دهند و به بهبود کنترل درد کمک کنند.
 
این پژوهش نشان می‌دهد هرچه استفاده از این اپلیکیشن موسوم به "پین‌کوچ"(PainCoach) بیشتر باشد، میزان درد بیماران کمتر می‌شود و نیاز به داروهای آرامبخش نیز کاهش می‌یابد.
 
دکتر "امر شومبار"(Amar Sheombar)، از نویسندگان این پروژه گفت: در حال حاضر، تمایل به استفاده از سیستم‌های مراقبت سلامت و کاهش مصرف آرام‌بخش در سراسر جهان افزایش یافته است اما تعداد اپلیکیشن‌هایی که از نظر بالینی مورد آزمایش قرار گرفته‌اند و به اهداف مورد نظر یعنی کنترل درد پس از عمل جراحی در خانه و کاهش مصرف آرام‌بخش نزدیک هستند، محدود است.
 
پژوهشگران با بررسی تأثیر اپلیکیشن پین‌کوچ بر کاهش درد، ۷۱ بیمار بین ۵۶ تا ۷۰ سال که عمل زانو را پشت سر گذاشته بودند، به صورت تصادفی انتخاب کردند و از آنها خواستند که این اپلیکیشن را در دو هفته نخست پس از جراحی، در منزل به کار ببرند.
 
اپلیکیشن پین‌کوچ به بیماران امکان می‌دهد تا درد خود را در سطوح بدون درد، درد قابل تحمل و درد غیرقابل تحمل طبقه‌بندی کنند. سپس اپلیکیشن بر اساس این اطلاعات و تعداد روزهای سپری شده پس از جراحی، توصیه‌هایی مبنی بر استفاده از داروی آرام‌بخش، ورزش و یا آزمایش به بیماران ارائه می‌دهد.
 
 
پژوهشگران در کنار این اپلیکیشن، از پرسش‌نامه‌هایی نیز استفاده کردند تا استفاده از داروی آرام‌بخش و سطح درد را در هر بیمار بررسی کنند. داوطلبان، پرسش‌نامه‌ها را به صورت روزانه طی دو هفته و سپس یک ماه، کامل کردند.
 
در پایان بررسی مشخص شد افرادی که در دو هفته نخست پس از جراحی از پین‌کوچ استفاده کردند، نسبت به کسانی که اپلیکیشن را به کار نبردند، ۲۳ درصد کمتر به داروهای آرام‌بخش و ۱۵ درصد بیشتر به پاراستامول نیاز داشتند.
 
استفاده مرتب از پین‌کوچ توانست نیاز به داروهای آرامبخش را کاهش دهد و به کنترل درد هنگام فعالیت و طی شب کمک کند. کاهش درد هنگام فعالیت در ۱۹ بیمار که به طور مرتب از پین‌کوچ استفاده کردند، چهار برابر سریع‌تر و کاهش درد آنها هنگام شب، شش برابر سریع‌تر بود. کاهش استفاده از داروهای آرامبخش نیز ۴۴ درصد و گاباپنتین ۷۶ درصد گزارش شد. در مقابل نیاز به پاراستامول در این بیماران، ۲۱ درصد افزایش یافت.
 
شومبار افزود: فناوری‌های نوین مانند اپلیکیشن‌های مربوط به سلامتی باید قدرت بیماران را افزایش دهند و به مراقبت از آنها کمک کنند. سه چهارم داوطلبان این آزمایش، اپلیکشین پین‌کوچ را ارزشمند دانستند و خواستند که در جهان واقعی هم از آن استفاده کنند.
 
این پژوهش، در نشست سالانه انجمن بیهوشی اروپا ارائه خواهد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.