امنیت

فناوری اطلاعات

June 19, 2019
17:23 چهارشنبه، 29ام خردادماه 1398
کد خبر: 100378

بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان

جرایم سایبری بیش از هر زمان دیگر گسترش یافته‌اند تا تک‌ تک کاربران در گوشه و کنار جهان را مورد هدف قرار دهند. بر اساس آخرین گزارش‌ منتشر شده از سوی مرکز تحقیقاتی گارتنر، جرایم سایبری سالانه خسارتی بالغ بر 1.5 تریلیون دلار را به سازمان‌ها و کاربران جهانی وارد می‌کنند و هر 39 ثانیه یک عملیات هکری با موفقیت تمام به وقوع می‌پیوندد. کارشناسان بر این باورند میزان خسارت‌های ناشی از جرایم سایبری در سال 2021 میلادی از مرز 6 تریلیون دلار هم عبور می‌کند و براساس برآوردهای کنونی‌، هر هکر بواسطه پروژه موفقیت‌آمیزی که انجام می‌دهد مبلغی معادل 30 هزار دلار به دست می‌آورد و مدیران گروه‌های هکری در هر یک از این پروژه‌ها بیش از 2میلیون دلار پول به جیب می‌زنند. گارتنر با تحقیقات جدید خود به این نتیجه رسیده است که 60 درصد جرایم سایبری از طریق دستگاه‌های موبایلی صورت می‌گیرد و 80 درصد آنها با اپلیکیشن‌های آلوده کاربران را گیر می‌اندازند. این میزان گسترش جرایم سایبری باعث شده است سازمان پلیس فدرال امریکا (FBI) روی سایت اینترنتی خود صفحه‌ای را با نام «بزرگترین مجرمان سایبری تحت تعقیب» راه‌اندازی کند و این هفته فهرست جدید این افراد در صفحه مذکور منتشر شده است تا مردم با بزرگترین مجرمان سایبری جهان آشنا شوند. لیست این افراد به قرار زیر منتشر شده است.
 
مغز متفکر بدافزاری
«یوگنی میخایلویچ بوگاچف» که با نام اختصاری «اسلاویک» شناخته می‌شود یکی از بزرگترین طراحان بدافزار است که بوت‌نت «گیم‌اوِر زئوس» را به‌عنوان یک تروجان خطرناک برای بانک‌های سراسر جهان منتشر کرده است. او سال 2014 میلادی به‌دنبال سرقت 100 میلیون دلاری از قربانیان این بوت‌نت متهم شد و تحقیقات بعدی نشان داد که بوگاچف همکاری‌های نزدیکی با سازمان‌های اطلاعاتی روسی دارد. او در لیست بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و مقامات امریکایی اعلام کردند هر شخص که بتواند اطلاعاتی در مورد بوگاچف منتشر کند تا منجر به دستگیری او شود، جایزه 3میلیون دلاری را دریافت خواهد کرد.
 
هکرهای دموکرات
سرانجام پس از مدت‌ها بررسی مقامات قضایی امریکا در تاریخ 13 ژوئیه 2018 گروهی از هکرها را که بین سال‌های 2015 و 2016 میلادی سرورهای کمیته ملی دموکرات این کشور را هک کرده بودند، متهم شناختند. در این دوره زمانی دو گروه جاسوسی وابسته به روسیه وارد سرورهای کمیته ملی دموکرات امریکا شدند و اطلاعات آن را به سرقت بردند. این اطلاعات سپس در قالب بخشی از کمپین نفوذ سیاسی برای حمایت از نامزدی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری امریکا به‌صورت آنلاین منتشر شد. با بررسی‌های بیشتر در این پرونده 12 افسر نظامی روسیه متهم شدند. مقامات قضایی ایالات متحده بر این باورند که آنها بخشی از گروه‌های جاسوسی APT28 (خرس فانتزی) و APT29 (خرس کوچک) هستند.
 
هکرهای یاهو
وزارت دادگستری امریکا مارس 2017 چهار هکر را که در سال 2014 میلادی به سرورهای مرکزی یاهو وارد شدند و اطلاعات بیش از 500 میلیون کاربر را به سرقت بردند، متهم شناختند. یکی از آنها که «کریم باراتف» نام داشت مدتی بعد در کانادا دستگیر و به ایالات متحده منتقل شد و دادگاه عالی این کشور او را به پنج سال حبس محکوم کرد. احتمال می‌رود سه هکر دیگر که دو نفر از آنها جزو فرماندهان اطلاعاتی سرویس امنیت فدرال بودند همچنان در کشور روسیه زندگی می‌کنند. نام آنها «الکسی بلان»، «دیمیتری الکساندرویچ» و «ایگور سوچین» است.
 
هکرهای ایرانی
دولت امریکا فوریه 2019 چهار هکر با ملیت ایرانی را به اتهام توطئه با یکی از مأموران اطلاعاتی اسبق نیروی هوایی ایالات متحده متهم شناخت. این گروه اطلاعات محرمانه را از مأمور اطلاعاتی نیروی هوایی امریکا دریافت می‌کرد تا بتواند از طریق پست الکترونیک و شبکه‌های اجتماعی حملات سایبری خود را مدیریت کند. یکی از این چهار هکر که «بهزاد مصری» نام دارد پیش از این در نوامبر 2017 برای هک کردن سریال‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی پخش نشده شبکه تلویزیونی HBO متهم شده بود. از جمله اتهامات قبلی «بهزاد مصری» می‌توان به هک کردن قسمت‌های پخش نشده سریال «بازی تاج و تخت» و انتشار آنلاین آن اشاره کرد.
 
هکر سرود ملی
«فوجی وانگ» تنها عضو در یکی از گروه‌های بزرگ هکری محسوب می‌شود که نام اصلی و هویت او شناسایی شده است و بررسی‌ها ثابت کرده است که او در عملیات هکری Anthem یا «سرود ملی» در سال 2014 دست داشته است. این طور که اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد، او تحت نظر یکی از واحدهای جاسوسی سایبری چین فعالیت می‌کند و هم‌اکنون در کشور چین به سر می‌برد. دولت امریکا اوایل ماه جاری اتهام او را به‌صورت رسمی اعلام کرد.
 
هکرهای ارتش الکترونیکی سوریه
مارس 2016 دولت امریکا مشخصات سه عضو گروه هکری «ارتش الکترونیکی سوریه» را منتشر کرد. مدت زیادی طول نکشید که یکی از آنها دستگیر و به ایالات متحده منتقل شد و با این وجود دو هکر دیگر با نام‌های «احمد الاقا» و «فراس داردار» همچنان متواری هستند.
 
عضو گروه هکری کره‌ای
مقامات امریکا سپتامبر 2018 «پارک جین هیوک» 34 ساله که اهل کره شمالی است را متهم شناختند و اعلام کردند او یکی از اعضای گروه هکری «لازاروس» وابسته به دولت کره شمالی محسوب می‌شود. او در حمله گسترده باج‌افزار «وانا-کرای» که سال 2016 میلادی بانک مرکزی بنگلادش را مورد هدف قرار داد حضور داشته است، در سال 2016 برای هک کردن سیستم مرکزی شرکت پیمانکار وزارت دفاع امریکا به‌ نام «لاکهید مارتین» فعالیت‌های گسترده انجام داده است، سال 2014 در هک کردن شرکت «سونی پیکچرز» همکاری کرده است، در سال 2014 سیستم سینماهای زنجیره‌ای AMC امریکا را هک کرده است و با بسیاری از عملیات‌های هکری و جاسوسی موفق در گوشه و کنار جهان همکاری داشته است.
 
باند زئوس
گروهی از هکرها در سال 2014 میلادی شناسایی و محکوم شدند که یک تروجان خطرناک با نام «زئوس» را منتشر می‌کردند. مقامات امریکایی با بررسی‌های بیشتر 9 نفر از آنها را شناسایی کردند که البته سه نفر از این گروه هکری همچنان متواری هستند. از زمان محکومیت آنها، کدهای منبع تروجان زئوس به‌صورت آنلاین منتشر شد و این اتفاق موجب شد دیگر گروه‌های هکری با کدهای مذکور ده‌ها تروجان خطرناک دیگر را مخصوص بانک‌های سراسر جهان منتشر کنند.
 
هکرهای بانکی
مقامات قضایی امریکا و اتحادیه اروپا پس از چند سال تحقیق و بررسی سرانجام هفت هکر را که در توسعه و انتشار بدافزار بانکی «گازنیم» دست داشتند، متهم شناختند. با عملیات‌های اطلاعاتی گسترده، دو نفر از این هکرها دستگیر شدند و 5 نفر دیگر فرار کردند. شواهد نشان می‌دهد که این هکرها زیر نظر دولت روسیه فعالیت می‌کردند.
 
هکرهای چینی
«ژو هوآ» و «ژانگ شیلونگ» با یکدیگر گروهی را تشکیل دادند که عملیات‌های هکری آنها دولت‌های خارجی را با مشکلات فراوان مواجه کرد. بررسی‌های بیشتر نشان داد آنها زیر نظر گروه هکری چینی APT10 فعالیت می‌کردند و پس از هک کردن سیستم مرکزی 45 شرکت بزرگ، آژانس اطلاعاتی و مراکز خدماتی امریکایی، در دسامبر 2018 به‌عنوان یکی از بزرگترین تبهکاران سایبری جهان معرفی شدند. از جمله قربانیان این عملیات هکری می‌توان به شرکت‌های آی‌بی‌ام، اچ‌پی و ویسما اشاره کرد.پلیس فدرال امریکا با انتشار این لیست به‌عنوان «فهرست بزرگ‌ترین مجرمان سایبری تحت تعقیب جهان» اعلام کرد نیمی از فعالیت‌های هکری با اهداف مالی انجام می‌شود و کاربران خانگی هم از خطرات آن در امان نیستند و می‌بایست هرچه سریع‌تر روی سیستم‌های خود ابزارهای امنیتی نصب کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.