اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 29, 2019
20:21 شنبه، 8ام تیرماه 1398
کد خبر: 100584

آیا آمریکا اینترنت جهانی را بر روی ایران می بندد؟

اختلال و کندی سرعت از زمان ورود اینترنت به کشورمان تا کنون، همواره مشکلاتی را برای فعالان و کابران فضای مجازی ایجاد کرده است.
این موضوع سالیان سال است که اعتراض کاربران و کسانی که به نوعی کسب و کار آنها با اینترنت در ارتباط است را به همراه داشته است.
 
171.jpg
 
این موضوع همواره با فراز و نشیب هایی همراه بوده و وزرا در دولت های مختلف و دست اندرکاران فضای مجازی در کشورمان گاهی این کاستی را تکذیب کرده و گاهی هم با تایید این اختلالات وعده هایی پیرامون برطرف کردن این مشکل داده اند. حتی در مواردی پای این موضوع به مجلس نیز کشیده شده است.
 
این مقوله همیشه منتقدانی نیز داشته است که دلایل مختلفی برای این اختلال ذکر کرده اند، به گونه ای که برخی معتقدند فیلترینگ قوی جمهوری اسلامی ایران موجب بروز اختلالات وسیع در شبکه جهانی اینترنت شده است.
 
این در حالیست که به تازگی، آمریکا اعلام کرده که اخیرا حمله سایبری به پدافند دفاعی ایران داشته و همین موضوع باعث اختلال در اینترنت ایران شده است.
 
البته وزیر ارتباطات نیز این حمله را تائید کرده و از خنثی کردن 33 میلیون حمله سایبری در این مدت خبر داد.
 
حال سوالی که در اینجا پیش می آید این است که آیا بنا بر نظر کارشناسان و متخصصان این حوزه فیلترینگ موجب بروز اختلالات اینترنتی در کشور می شود یا اینکه می توان هرگونه اختلال در اینترنت را حمله سایبری از سوی دشمنان دانست؟
 
وزارت ارتباطات در پاسخ به این سوال شایعات مبنی بر حملات سایبری را رد کرده و اذعان کرده که در این مورد جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
 
پیرو این موضوع، سجاد بنابی، نائب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت توییتی درخصوص اختلال گسترده‌ ششم تیرماه که موجب افت سرعت و کیفیت اینترنت کاربران ایرانی شد منتشر و اعلام کرد تاکنون هیچ گونه حمله یا خرابی عمدی در این خصوص اعلام نشده و علت قطعی  دو مسیر انتقال فیبر نوری در اروپا بوده است.
 
سجاد بنابی در این باره در توییتر خود نوشت: «‏ پیرو قطعی دو مسیر انتقال فیبر نوری در اروپا اختلال گسترده‌ای بین ۴۳ دقیقه بامداد و ساعت ۲ بامداد امروز به وجود آمد که موجب افت محسوس سرعت و کیفیت اینترنت اکثر کاربران داخل کشور گردید. با توجه به بررسی‌های به عمل آمده هیچ گونه حمله یا خرابی عمدی شناسایی نشده.»
 
بر اساس این گزارش، آمریکا پیش از این نیز تهدید کرده بود که اینترنت جهانی را بر روی ایران خواهد بست البته این موضوع تا کنون در حد تهدید باقی مانده و عملی نشده است.
 
گزارش: هانیه حقیقی
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.