تلفن همراه

سیستم‌عامل

گوشی

July 6, 2019
17:54 شنبه، 15ام تیرماه 1398
کد خبر: 100743

اندروید اوتو چیست و چه قابلیت هایی دارد؟

خودروهای مدرن امروزی به انبوهی از استانداردها و سیستم های رفاهی و ایمنی مجهز هستند. سیستم اینفوتینمنت (اطلاع رسانی-سرگرمی) یکی از این موارد است که می توان از طریق آن و نمایشگر مربوطه امکانات گوناگون و سایر سیستم های خودرو را راحت و آسان مدیریت کرد.
 
اکنون در دورانی به سر می بریم که تلفن های همراه هوشمند به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره تبدیل شده اند، به همین جهت مدتی می شود که خودروسازان در حال افزودن امکان پشتیبانی از تلفن های همراه توسط سیستم اینفوتینمنت محصولات خود هستند.
 
این مساله سبب شده که رقابتی سخت بین گوگل، اپل و دیگر خودروسازان برای تصاحب داشبورد خودروها شکل بگیرد. از یک سو کمپانی های خودروساز ترجیح می دهند مالکان اتومبیل ها از سیستم اینفوتینمنت اختصاصی خود استفاده کنند، از سوی دیگر شرکت های تکنولوژی همواره در تلاشند مشتریان خود را به سمت جایگزین هایی بهتری و پیشرفته تر سوق دهند. این جایگزین ها با نام های اندروید اوتو و اپل کارپلی شناخته شده و همانطور که از نامشان نیز مشخص است به گوگل و اپل تعلق دارند.
 
از آنجایی که بسیاری از ما تجربه استفاده از اندروید اوتو و کارپلی را نداریم، در این نوشتار قصد داریم به طور خلاصه به قابلیت ها و کارهایی که با آنها می توان انجام داد، بپردازیم. اگر این موضوع برایتان جذابیت دارد، دعوت می کنیم با ادامه مطلب همراه دیجیاتو باشید.
 
اندروید اوتو چه کاری می تواند انجام دهد؟
به طور خلاصه استاندارد اندروید اوتو قابلیت های اصلی سیستم عامل اندروید را به نمایشگر داشبورد منتقل می کند. به منظور استفاده راحت تر اطلاعات و آیتم ها به شیوه ای ساده، آشنا و با آیکون های بزرگ نمایش داده می شوند. به عبارت دیگر با استفاده از اندروید اوتو می توان به برخی از امکانات دستگاه های اندرویدی دسترسی پیدا کرد. با توجه به رابط کاربری کمی قدیمی، تابستان امسال آپدیت هایی برای اندروید اوتو ارایه خواهد شد.
 
مسیریاب مبتنی بر گوگل مپس یکی از بهترین بخش های اندروید اوتو به شمار می رود، زیرا به صورت گام به گام مراحل را نشان داده و در صورت وجود ترافیک سنگین، به طور خودکار مسیرهای جایگزین را معرفی می کند؛ همچنین آدرس خانه، محل کار یا سایر مکان های پر استفاده به راحتی در دسترس قرار گرفته و نیازی به تایپ آنها نیست.
 
امکان دسترسی به میلیون ها ترانه و پادکست، وبگردی و کنترل تماس ها و پیامک ها دیگر قابلیت کاربردی اندروید اوتو است. تمامی مواردی که بر شمرده شدند، از طریق فرمان های صوتی ساده و گفتن OK, Google قابل فراخوانی و کنترل هستند؛ پیامک ها را نیز می توان با تکیه بر تکنولوژی تشخیص و تبدیل صوت به متن پاسخ داد.
 
یکپارچگی با دستیار گوگل دیگر مزیت مهم و کاریردی سیستم اندروید اوتو است که به واسطه آن می توان بدون برداشتن دست از روی فرمان و تنها با صحبت کردن به مدیریت برخی تنظیمات و حتی سایر اپلیکیشن های نصب شده – شامل Waze، Pandora، iHeart Radio، Skype، WhatsApp و Spotify – پرداخت.
 
اما نکته منفی اینکه تنظیمات خودرو و اندروید اوتو مجزا از هم بوده و نمی توان به طور همزمان از هر دو استفاده کرد. به عبارت بهتر چنانچه حین فعال بودن اندروید اوتو راننده بخواهد مثلا سیستم تهویه مطبوع، رادیو یا حالت های گوناگون رانندگی را تنظیم کند، باید از اندروید اوتو خارج شود.
 
برای رفع این ایراد، گوگل در حال همکاری با خودروسازان است تا سیستم اینفوتینمنت وسایل نقلیه بر اساس سیستم عامل اندروید تولید شود. ولوو یکی از این خودروسازان است که برای تجهیز سیستم اینفوتینمنت محصولات خود به اندروید اعلام آمادگی کرده است.
 
کدام تلفن های همراه با اندروید اوتو سازگار هستند؟
اندروید اوتو با تمامی موبایل های مجهز به اندروید 5.0 (لالی پاپ) به بالا سازگاری دارد. برای استفاده از این قابلیت کاربران باید اپلیکیشن اندروید اوتو را نصب نموده و سپس با کابل USB تلفن همراه خود را به سیستم اینفوتینمنت متصل کنند.
 
سال گذشته گوگل نسخه بی سیم اندروید اوتو را نیز معرفی کرد، اما این ویژگی فعلا فقط برای موبایل های سری پیکسل، نکسوس 5X و نکسوس 6P که مجهز به اندروید 8 یا بالاتر باشند، ارایه شده است.
 
کدام خودروها با اندروید اوتو سازگار هستند؟
در حال حاضر طیف گسترده ای از خودروهای جدید با اندروید اوتو سازگار هستند. برخی از این مدل ها به صورت استاندارد از اندروید اوتو پشتیبانی می کنند، حال آنکه در برخی دیگر باید با پرداخت مبالغ اضافی این آپشن را سفارش داد. بعضی از خودروسازان تصمیم گرفته اند برای تریم های رده پایین محصولات خود اندروید اوتو را عرضه نکنند.
 
اگر بخواهیم دقیق تر اشاره کنیم، باید بگوییم تقریبا تمامی محصولات جدید مرسدس بنز و کادیلاک از اندروید اوتو پشتیبانی می کنند. اکثر محصولات شورولت، کیا، هوندا، ولوو و فولکس واگن نیز دارای این استاندارد هستند.
 
به طور کلی در هر بازه قیمتی و هر کلاس خودرویی – از هاچبک های ارزان قیمت گرفته تا شاسی بلندهای جان سخت و خودروهای اسپرت رده بالا – یافتن مدل مجهز به اندروید اوتو کار سختی نیست.
 
نکته جالب توجه اینکه لکسس و کمپانی مادر آن یعنی تویوتا به خاطر مسائل امنیتی و نگرانی ها درباره حریم خصوصی، برای سال ها در برابر تجهیز محصولات خود به اندروید اوتو مقاومت می کردند، اما در نهایت تسلیم شده و به سایر خودروسازان پیوستند. در حال حاضر تعداد زیادی از مدل های 2020 این دو برند به اندروید اوتو مجهز هستند که از جمله آنها می توان به تاکوما، سکویا، تاندرا، 4Runner و RX اشاره کرد.
 
از میان خودروسازان آلمانی، پورشه و ب ام و نیز رویه ای مشابه با تویوتا در پیش گرفته بودند، اما ظاهرا سیاست هایشان عوض شده و قرار است مدل های بیشتری را به اندروید اوتو تجهیز کنند.
 
به غیر از خودروسازان، سایر شرکت های فعال در زمینه سیستم های مولتی مدیا نیز پخش کننده های سازگار با اندروید اوتو تولید می کنند. برای مثال کنوود، پاناسونیک، پایونیر و سونی دارای هد یونیت های مجهز به اندروید اوتو هستند. افرادی که مالک خودروهای قدیمی بوده و می خواهند از تکنولوژی روز عقب نمانند، می توانند با خرید این هد یونیت ها از مزایای اندروید اوتو بهره مند شوند.
 
فارغ از بحث سازگاری سیستم اینفوتینمنت یا مولتی مدیا، امکان استفاده مستقل از اندروید اوتو وجود دارد. به عبارت بهتر کاربران می توانند با دانلود و نصب اپلیکیشن اندروید اوتو، صرفا از نمایشگر تلفن همراه یا تبلت خود برای کنترل راحت تر آن هنگام رانندگی استفاده کنند. با این حساب فرقی نمی کند که مالک آخرین مدل از سری 3 باشید یا پیکان و پراید؛ باز هم می توانید از مزایای این تکنولوژی به شیوه ای دیگر بهره ببرید.
 
در پایان بد نیست اشاره کنیم، اپل نیز سیستم مشابهی را با نام کارپلی توسعه داده که به لحاظ کارایی کمابیش مشابه اندروید اوتو است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.