تلفن همراه

گوشی

July 9, 2019
15:52 سه شنبه، 18ام تیرماه 1398
کد خبر: 100859

گوشی مجهز به اندروید بومی شهریوربه بازار می آید

اوایل هفته جاری، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ویدئویی را در شبکه اجتماعی توئیتر و اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت که خبر از طراحی اندروید داخلی می‌داد. در این فیلم گفته می شد این سیستم عامل اندرویدی قرار است روی تلفن همراه تولید داخل نصب شود. در همین راستا حمید سعیدی مدیرعامل تلفن همراه جی ال ایکس نیز اعلام کرد تلفن همراه مجهز به اندروید ایرانی که «آریا مینی» نام دارد، شهریورماه به بازار می‌آید. «روزنامه ایران» در همین رابطه به سراغ کارشناسان حوزه فاوا رفت تا نظر آنها را در خصوص این سیستم عامل جویا شود.
 
اقدامی مثبت برای مقابله با تحریم
«به‌نظرم مسئولان می‌خواهند به امریکا و گوگل بگویند که ما نیز می‌توانیم سیستم عامل خاص خود را تولید یا سفارشی‌سازی شده کنیم.» رضا اصغری برنامه نویس با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: وزارت ارتباطات با این اقدام نشان داد که می‌توانند مستقل عمل کنند و این پالس را به گوگل می‌دهد که اگر روزی اپ‌های ایرانی را قطع کردید کار ما روی زمین نمی‌ماند و جایگزینی برای آن وجود دارد بنابراین این کار می‌تواند راهی برای مقابله با تحریم‌ها در این حوزه باشد.
اصغری افزود: البته از آنجایی که تلفن همراه این برند را ندارم به همین دلیل آن را تست نکرده ام. تا آنجایی که می‌دانم اندروید را سفارشی کرده و وابستگی آن را به سرویس‌های دیگر مانند گوگل قطع کرده‌اند.
وی با مثبت ارزیابی کردن این اقدام، گفت: تمام دنیا این کار را انجام می‌دهد ولی باید اعتماد کاربران عمومی را جلب کرد بنابراین اگر در این زمینه موفق عمل کنند کاربران زیادی از این برند به همراه اندروید سفارشی‌سازی شده استفاده خواهند کرد.البته منظور از جلب اعتماد هم بحث حریم خصوصی نیست، بلکه کاربران باید اطمینان حاصل کنند که اگر از این تلفن همراه استفاده کنند، نرم افزارهایی که نیاز دارند روی این تلفن همراه نصب و کاربردی خواهد شد.
 
خطری به‌نام آنتی ویروس
«کشور ما دانش تولید سیستم عامل بومی و سفارشی کردن سیستم عامل‌های دیگر را دارد و اکنون تنها خواسته‌اند دوباره و به شکل جدیدی آن را رسانه‌ای کنند.» میلاد نوری دیگر برنامه نویس با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: ولی گذاشتن نام «ایرانی» روی این سیستم عامل سفارشی‌سازی شده بی‌معنی به نظر می‌رسد پس بهتر بود از همان نام سفارشی‌سازی شده یا بومی‌سازی شده استفاده می‌شد چون هر برند تلفن همراه برای خود اندروید را سفارشی‌سازی می‌کند و این امری طبیعی است.
این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات افزود: اکثر کشورهای دنیا کاری که ما انجام می‌دهیم را انجام می‌دهند ولی نام کشور خود را روی آن نمی‌گذارند. کشوری مانند کانادا نیز اندروید تولید کرده و آن را سفارشی کرده ولی نام «کانادایی» بر آن نگذاشته است. یا مثلاً سامسونگ نیز از اندروید استفاده می‌کند و سامسونگ اپ را روی آن تعبیه کرده و اپلیکیشن‌هایی را که خود مایل است روی آن پیاده می‌کند. به عبارتی کشورها، برندها و تیم‌های توسعه دهنده در حال انجام این کار هستند. ما تنها کشوری هستیم در دنیا که اندروید را سفارشی و بومی‌سازی کرده و نام «ایرانی» بر آن گذاشته‌ایم.
نوری در ادامه درباره قطع سرویس‌های گوگل روی این سیستم عامل بومی‌سازی شده نیز گفت: گوگل یک سپر امنیتی به‌نام گوگل پلی پروتکت دارد که این نرم افزار تنها به‌دنبال اپلیکیشن‌هایی می‌گردد که به حریم خصوصی کاربران ورود می‌کنند و مخرب هستند. به عبارتی مانند آنتی ویروس عمل می‌کند. وقتی می‌خواهیم اندرویدی را سفارشی‌سازی کنیم قابلیت این را دارد که همه بخش‌های آن را دستکاری کنیم و در این سیستم عامل بومی‌سازی شده که نام ایرانی برای آن گذاشته‌اند در حقیقت این سرویس سپر امنیتی را حذف کرده‌اند.
وی افزود: حذف این بخش از اندروید کار خطرناکی است چون این سرویس مانند آنتی ویروس عمل می‌کند و اگر برنامه‌ای مخرب کل برنامه‌های کاربران در جهان را آلوده کند، کاربران ایرانی چگونه می‌خواهند از آن مطلع شوند. این سپر اپلیکیشن‌های آلوده را شناسایی و هشدار داده و در صورت خطر بالا، آن را به‌صورت خودکار حذف می‌کند آیا برای این مورد فکر کرده اند؟ به نظر می‌رسد این سیستم عامل سفارشی‌سازی شده دارای آنتی ویروس نیست.
وی درباره اینکه این سیستم چقدر می‌تواند با تحریم‌ها مقابله کند نیز گفت: بحث ما این است که اصلاً گوگل اجازه بارگذاری اپ‌های ایرانی را نمی‌دهد اگر اپ‌های ایرانی روی گوگل بارگذاری شده‌اند، نام و هویت دیگری غیر از ایرانی برای خود ثبت کرده‌اند بنابراین چه چیزی را می‌خواهد حذف کند؟ اپلیکیشن‌های ایرانی در فروشگاه‌های ایرانی کار خود را بارگذاری می‌کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.