تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 16, 2019
15:17 سه شنبه، 25ام تیرماه 1398
کد خبر: 100986

بیت‌کوین‌ چگونه استخراج می‌شود؟

برای پاسخ به این سوال که بیت‌کوین‌ها چگونه استخراج می‌شوند باید گفت استخراج ارزهای دیجیتال اینگونه است که دستگاه‌های استخراج‌کننده (ماینرها) برای حل جواب معادله‌ای که پاداش آن همان بلاک‌چین یا ارز دیجیتال است، اعداد را یکی پس از دیگری امتحان می‌کنند تا سرانجام به نتیجه درست برسند.
 
ارزهای دیجیتال که با نام ارزهای رمزنگاری‌شده (cryptocurrency) شناخته می‌شود، ارزهایی هستند که توسط سرورها و کامپیوترهای قدرتمند ایجاد می‌شوند. این کامپیوترها و سرورها که تنظیمات خاصی لازم دارند، بر اساس قدرت پردازش، سخت‌افزار و نرم‌افزاری که دارند می‌توانند این ارزها را استخراج کنند و قدرت استخراج ارز با واحدی با نام هش ریت (Hash Rate) یا نرخ هش محاسبه می‌شود.
 
استخراج بیت‌کوین بی‌شباهت به استخراج طلا نیست. بیت‌کوین‌ها در طراحی پروتکل وجود دارند (مثل طلا که در معادن وجود دارد) اما هنوز قابل دسترسی نیستند (مثل طلاهایی که هنوز از دل خاک بیرون کشیده نشده‌اند). بر اساس پروتکل یا همان قوانین بیت کوین، فقط تعداد ۲۱ میلیون واحد از آن وجود خواهد داشت. استخراج‌کنندگان بیت‌کوین یا ماینرها کاری انجام می‌دهند که به وسیله آن می‌توانند به بیت‌کوین دست پیدا کنند.
 
ماینرها با تولید بلاک‌هایی از تراکنش‌های معتبر و اتصال آن‌ها به بلاک چین پاداش دریافت می‌کنند. یک نود در شبکه بیت‌کوین، کامپیوتر قدرتمندی است که نرم‌افزار بیت‌کوین را اجرا و با مشارکت در انتقال اطلاعات به حفظ کار شبکه بیت‌کوین کمک می‌کند. هر کسی می‌تواند با دریافت رایگان نرم‌افزار بیت کوین و اختصاص برق و فضای ذخیره‌سازی کامپیوتر خود، یک نود را اجرا کند.
 
بعضی از نودها شرایطی ویژه دارند که به آن‌ها نود ماینینگ (همان ماینر) می‌گویند. در ابتدای کار بیت کوین همه نودها ماینر بودند اما امروزه نودهای ماینینگ با نودهای صرفاً اعتبارسنج کمی تفاوت دارند. نودهای ماینر، تراکنش‌ها را در بلاک‌ها جمع‌آوری و سپس آن‌ها را به بلاک چین اضافه می‌کنند. اضافه کردن بلاک به بلاک‌چین مستلزم حل کردن یک معادله ریاضی پیچیده است که فقط با حدس زدن اعداد امکان‌پذیر است.
 
کامپیوترهای قدرتمند ماینر اعداد را یکی پس از دیگری امتحان می‌کنند تا بتوانند جواب معادله هر بلاک را به دست آورند. راهکاری به نام تابع هش این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان خروجی را پیش‌بینی کرد؛ بنابراین ماینرها راهی جز امتحان کردن اعداد در تابع هش ندارند تا سرانجام به نتیجه درست برسند. همچنین هش ایجاد شده باید با چند صفر شروع شود که کار حدس عدد را بسیار سخت می‌کند.
 
این یک فرایند رقابتی است. نخستین ماینری که به جواب معادله و هش صحیح برسد، برنده می‌شود و آن را به بقیه نودها اعلام می‌کند. بلافاصله تمام ماینرها از کار روی آن بلاک خاص دست برمی‌دارند و برای بلاک بعدی دوباره رقابت از سر گرفته می‌شود. به عنوان پاداش این کار، مقداری مشخص از بیت‌کوین که توسط پروتکل تعیین شده است، به ماینر برنده تعلق می‌گیرد. ماینر همچنین تمام کارمزد تراکنش‌های یک بلاک را هم دریافت خواهد کرد.
 
از ملزومات استخراج ارز در روش ماینینگ، یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ با قدرت پردازش بالا (سیستم‌های قدرتمند مخصوص بازی یا کارهای گرافیکی) هم‌چنین توانایی روشن نگه‌داشتن سیستم به مدت طولانی است. هرچقدر بیش‌تر بتوانید سیستم را روشن نگه دارید و نرم‌افزار استخراج را اجرا کنید، درآمدتان بیش‌تر خواهد بود. هم‌چنین اتصال اینترنت (بدون قطعی و با پایداری بالا) مورد نیاز است و یک اتصال اینترنت معمولی که امروزه همه با آن دسترسی دارند کفایت خواهد کرد. فقط این اتصال باید پایدار باشد تا فرایند استخراج قطع و وصل نشود.
 
پس از فراهم کردن ملزومات، مراحل استخراج شامل ثبت‌نام و نصب نرم‌افزار از یک وب‌سایت استخراج ارز می‌شود. پس از آن نرم‌افزار را اجرا کرده و فرآیند استخراج شروع می‌شود. این نرم‌افزار بر اساس قدرت سیستم شما و بازاری که برای ارزها وجود دارد، به‌صورت خودکار شروع به استخراج بهترین ارز مناسب می‌کند.
 
هم‌چنین لازم است یک کیف پول برای ارز مورد نظر ایجاد شود که پس از انجام فرآیند استخراج، ارز به کیف پول منتقل شود و درنهایت این ارز دیجیتالی به ریال تبدیل شده و فروخته می‌شود.
 
البته باید توجه داشت به دلیل این‌که استخراج ارزهای دیجیتال با استفاده از سیستم‌های کامپیوتری نیازمند قدرت سیستم و گرافیک بالاست، این کار اگر تنها با استفاده از سیستم‌های خانگی از جمله کامپیوترها و لپ‌تاپ‌های شخصی انجام شود، چندان به‌صرفه نخواهد بود و نه تنها برق بسیار زیادی را طلب می‌کند که در صورت استفاده از برق خانگی، هزینه زیادی را به شخص استخراج‌کننده تحمیل خواهد کرد، بلکه احتمال آسیب به دستگاه و حتی سوختن آن هم وجود دارد؛ به همین دلیل است که برای این کار به سراغ دستگاه‌های ماینر می‌روند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.