تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 29, 2019
19:21 دوشنبه، 7ام مردادماه 1398
کد خبر: 101338

لیست کالاهای دانش‌بنیان باید موردبازنگری قرار گیرد

وقت آن رسیده لیست محصولات دانش‌بنیان که حایز شرایط لازم هستند بازنگری شود تا عرصه تنگ‌تر شود و فقط کالاهای هایتک بتوانند در قالب دانش‌بنیان بگنجند.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، کمپانی با اشاره به اینکه مفهوم دانش‌بنیان به کالاهای هایتک مربوط است که ارزش‌افزوده بالایی دارند، گفت: طبیعی است در بعضی از صنایع این جاذبه وجود دارد و در برخی این جاذبه وجود ندارد. به کاربرد و کاربری آن محصولات در جامعه و نقشی کلیدی که بازی می‌کنند، مرتبط است. در بخش سلامت تجهیزات پزشکی و دارو کاملا قابل‌لمس است.
او افزود: تایید این نظریه قیمت داروهای بیوتکنولوژی است که جزو داروهای خاص در دنیا به شمار می‌رود و اگر در بازارهای جهانی دارویی 500 یورو باشد و شرکت دانش‌بنیانی به دانش تولید همان دارو برسد، با یک‌پنجم قیمت جهانی می‌تواند آن را تولید و به بازار عرضه کند و باوجود قیمت کمتر ولی باز هم منافع خوبی را به دست می‌آورد زیرا با تولید داروی بیوتکنولوژی به دانش بسیار بالای دست پیداکرده و تبع آن می‌تواند ارزش‌افزوده قابل‌توجهی را هم جذب کند. 
به گفته کمپانی، خصوصیت بارز کالاهای هایتک و حیاتی سهم بالای دانش نسبت به اجزا و قطعات استفاده‌شده در آن است. در این‌گونه محصولات حیات محور که از استانداردهای بالا و پیچیده‌ای برخوردار هستند در صورت تجاری‌سازی سود خوبی را عاید دارنده دانش آن می‌کند.
محصول دانش‌بنیانی که بررسی می‌کنیم در حوزه بسیار خاصی استفاده می‌شود که ارزش‌افزوده بسیار بالایی دارند مانند دارو، تجهیزات پزشکی یا صنایع مرتبط با نفت در بعضی از محصولات زمینه‌ای برای مفهومی دانش‌بنیان وجود ندارد. 
او با تاکید بر اینکه لیست کالاهای دانش‌بنیان باید مورد بازبینی قرار گیرد، گفت: نزدیک به شش سال است که از تصویب و اجرای قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان گذشته و وقت آن است که لیست محصولات دانش‌بنیان که حایز شرایط لازم هستند بازنگری شود تا به‌این‌ترتیب عرصه تنگ‌تر شود و فقط کالاهای هایتک بتوانند در این قالب بگنجند.
کمپانی با بیان اینکه افزایش کمی شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایطی که حمایت‌های مناسبی به آن‌ها ارائه نشود، فایده‌ای برای اقتصاد کشور ندارد، افزود: وقتی بودجه کل کشور در حیطه دانش‌بنیان کاهش پیداکرده بنابراین باید میدان را تنگ‌تر کنیم. زمانی بودجه بیشتر بود و امکان رسیدگی به تمامی حوزه‌ها وجود داشت ولی حالا که به محدودیت‌هایی در منابع مالی هم مواجه هستیم باید دایره شمول شرکت‌های دانش‌بنیان کاهش داده شود تا حمایت‌ها مؤثرتر شود.
او پیشنهادی برای شناسایی کالاهای هایتک ارائه کرد و گفت: برای شناسایی کالاهای هایتک هستند می‌توان بررسی کرد، در هر صنعتی واردات کالا در هر تن چه ارزشی دارد و در مقابل ارزش هر تن صادرات آن محصول چقدر است. 
او به آمار 1396در حوزه تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: واردات 1.3 میلیارد دلار بود در مقابل 22 هزار تن واردات انجام شد یعنی برای هر تن 56 دلار پرداخت‌شده است. از سوی دیگر کالاهای داخلی و صادرات 24 میلیون دلار در گمرک ثبت‌شده است و به میزان 684 تنی که صادرشده است به عدد 35 هزار دلار می‌رسیم.
در نتیجه عموما در کشور واردات هر تن 1470 صادرات حدود 450 بوده است. فاصله بزرگ میان این ارقام نشان می‌دهد که به سمت کدام کالاها برویم. هم از خام فروشی ممانعت کنیم هم بتوانیم دانش را صادر کنیم و هم ارز خوبی به کشور بازگردانیم. با این توصیفات باید این صنایع و عرصه‌ها شناسایی شود تا محدوده شرکت‌های دانش‌بنیان را محدودتر کنیم. 
کمپانی معتقد است: شناسایی و بازنگری لیست شرکت‌های دانش‌بنیان کاری است که باید به اصناف مرتبط سپرده شود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.