اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 30, 2019
12:14 جمعه، 8ام شهریورماه 1398
کد خبر: 102808

رئیس مرکز تحقیقات فضایی: رادیوتلسکوپ کوچک آموزشی ساخته می‌شود/ طرح‌های فضایی نیازمند بودجه

 
رئیس مرکز تحقیقات فضایی از ارائه پروپوزال به پژوهشگاه فضایی ایران برای ساخت رادیوتلسکوپ کوچک آموزشی با هدف پایش امواج رادیویی منابع کیهانی خبر داد.
 
امید شکوفا با اشاره به بهره برداری از سامانه رادیو تلسکوپ فضایی که به تازگی با هدف پایش امواج رادیویی منابع کیهانی و کائنات توسط محققان پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شده است، گفت: رادیو تلسکوپ یک گیرنده رادیویی است که امواج رادیویی منابع مختلف کیهانی مانند کهکشان ها، سحابی ها و اجرام مختلف را دریافت می کند و برخلاف رصدهای اپتیکی، بدون محدودیت شرایط جوی، منابع مختلف رادیویی را پایش می کند.
 
وی با بیان اینکه این سامانه هم اکنون مورد بهره برداری قرار گرفته و برای استقرار مکان نهایی نیازمند فرآیند کالیبراسیون برای عملکرد اجزای مختلف است، گفت: تاکنون منجمان در حوزه نجوم از تلسکوپ های مرئی استفاده می کردند تا نوری که از ستاره ها و کهکشان ها و همچنین اجرام فضایی به ما می رسد را رصد و پایش کنند، اما در رادیو تلسکوپ از طیف رادیو الکترومغناطیسی برای پایش فعل و انفعالات کهکشان ها، سحابی ها و اجرام مختلف فضایی استفاده می شود.
 
شکوفا با اشاره به تداوم تحقیقات فضایی در حوزه رادیوتلسکوپ برای خدمات نجوم، گفت: چند پروپوزال برای طراحی و ساخت رادیو تلسکوپ های ترکیبی و نیز رادیو تلسکوپ کوچک آموزشی به پژوهشگاه فضایی ایران ارائه داده ایم.
 
رئیس مرکز تحقیقات فضایی ایران با اشاره به اینکه این طرح ها گام های بعدی برای پروژه رادیو تلسکوپ محسوب می شود، افزود: موضوع ساخت رادیو تلسکوپ های آموزشی کوچک در دست بررسی است اما برای آن نیازمند بودجه هستیم. در عین حال طرح رادیوتلسکوپ ترکیبی را نیز مطرح کرده ایم که بتوانیم در ترکیب با سامانه فعلی رادیوتلسکوپ، نسل های بعدی رادیو تلسکوپ را در کشور برای رصد اجرام فضایی پیاده سازی کنیم.
 
وی با تاکید بر اینکه طرح های فضایی نیازمند تخصیص بودجه بوده و تا زمانی که بودجه این طرح ها مشخص نشود، چشم انداز آن روشن نخواهد بود، ادامه داد: برای این طرح ها هم از سوی پژوهشگاه فضایی ایران پیگیری های مربوط انجام می شود و نیز یک سری درخواست های ضمنی و علاقه مندی هایی از بخش های مختلف در حاشیه گردهمایی استارت‌آپ های فضایی و نمایشگاه الکامپ مطرح شد که در صورتی که مشکل تخصیص بودجه حل شود با اطمینان بیشتری می توان در مورد عملیاتی شدن این طرح ها سخن گفت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.