اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 31, 2019
10:38 شنبه، 9ام شهریورماه 1398
کد خبر: 102856

“ناهید” هنوز پرتاب نشده است

 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت مراحل انتهایی تحویل ماهواره ناهید به وزارت دفاع در حال انجام است اما این ماهواره هنوز پرتاب نشده است.
 
 محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از پژوهشگاه فضایی ایران درباره‌ی شایعاتی که درباره انفجار ماهواره فضایی ناهید وجود داشت، بیان کرد: ایده‌ای درباره اظهار نظر آمریکایی‌ها درباره بحث پایگاه فضایی سمنان ندارم و بهتر است وزیر دفاع که حوزه مسوولیتشان است، در این باره صحبت کنند، اما چیزی که می‌شد امروز دید این است که ماهواره ناهید این‌جاست و هنوز تحویل داده نشده اسـت، البته مراحل انتهایی تحویل آن در حال انجام است.
 
وی ادامه داد: آقای ترامپ اظهار کرده بودند که ما دخل و تصرفی بر انفجاری که ادعا کرده بودند در پایگاه فضایی سمنان رخ داده نداریم. علاقه‌مندم به عنوان یک ایرانی بگویم که اگر شما در انفجار ادعایی که تصاویرش را منتشر کردید، دست نداشتید، اما مطمئن باشید به دلیل تجاوزی که به آب‌های ما داشتید، نیروهای مسلح ما پهباد شما را سرنگون کردند. اگر هم تصاویری با این کیفیت دارید، ما علاقه داریم که تصاویر لحظه اصابت پهبادتان را هم منتشر کنید که کروکی دلیل محل سقوطش استخراج شود که برای افکار جامعه جهانی مناسب است.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که ماهواره ناهید یک ماهواره مخابراتی است، افزود: این ماهواره روی باند UHF‌ و KU به ایستگاه‌های زمینی تبادل اطلاعات انجام می‌دهد، ‌البته دوربین سنجشی هم روی آن مستقر است اما ماموریت اصلی‌اش ماموریت سنجشی نیست. در مدار ۲۵۰ کیلومتری زمین قرار می‌گیرد و ۲.۵ ماه می‌تواند در مدار زمین باشد؛ ماموریت تعریف‌شده‌اش دو ماه است.
 
آذری‌جهرمی ادامه داد: در تلاش هستیم یک سری تحقیقات با قرار دادن ماهواره در مدار ۲۵۰ کیلومتری انجام دهیم، از جمله اولین تکنولوژی که برای اولین بار در ماهواره‌های ایرانی انجام می‌شود، بحث باز و بسته شدن سرورهای خورشیدی روی ماهواره است که مورد آزمایش قرار می‌دهیم. بعد از طی این مراحل ما قادر خواهیم بود با تولید تعداد زیادی از این ماهواره‌ها، مجموعه‌ای از منظومه‌های ماهواره‌های ارتباطی برای لایه لئو داشته باشیم که نیازهای ارتباطی و دیتایی ما را برطرف کند.
 
وی هم‌چنین خاطرنشان کرد: ماهواره آماده است و تست‌هایش تست‌های سازگاری با پرتابگر هم انجام شده و به محض این‌که وزارت دفاع اعلام آمادگی کند، ما ماهواره را تحویل می‌دهیم. اگر ماهواره بخواهد پرتاب شود، ما باید از سه هفته قبل ماهواره را تحویل وزارت دفاع داده باشیم که روند آن‌ها طی شود، بنابراین قطعا این مساله که ادعا می‌شود درباره پرتاب ماهواره ناهید نبوده است و پرتابگر هم از سه هفته قبل سوخت‌گیری نمی‌شود.
 
به گزارش ایسنا، خبرگزاری‌های آمریکایی اخیرا به تصاویر ماهواره‌ای اشاره کردند که در آن دودی حاصل از انفجار یک موشک در مرکز فضایی ایران دیده می‌شود. این رسانه‌ها مدعی شدند سکویی که در عکس دیده می‌شود، سکوی پرتاب موشک ماهواره‌بر است و آن را مربوط به ماهواره ناهید دانستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.