اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 3, 2019
11:53 سه شنبه، 12ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103044

چند دستگاه متصل به اینترنت اشیاء در جهان وجود دارد؟

 
 
تعداد دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء تا سال ۲۰۲۰ میلادی از مرز ۵.۸ میلیارد دستگاه نیز عبور خواهد کرد.
 
 آمارها حاکی است که بازارهای جهانی اینترنت اشیاء (IoT) در سال‌های اخیر به شدت مورد استقبال بخش‌های مختلف جوامع قرار گرفته و رشد آن تا سال آینده از برآورد کارشناسان نیز فراتر خواهد رفت.
 
بر اساس گزارش‌های منتشر شده در وب‌سایت itproportal، کارشناسان و تحلیلگران فعال در موسسه تحقیقاتی گارتنر به تازگی برآورد و اعلام کرده اند که تعداد دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیاء و هوشمند با رشد ۲۱.۵ درصدی در سال، تا سال ۲۰۲۰ میلادی از مرز ۵.۸ میلیارد دستگاه در جهان نیز گذر خواهد کرد.  
 
پیشتر کارشناسان فعال در موسسه تحقیقاتی و مشاوره‌ای بوستون آمریکا دریافته و خاطرنشان کرده بودند اینترنت اشیاء در برخی از بخش‌های جوامع همچون حمل و نقل عمومی، صنعت، تجارت و فروش رشد بسیار بیشتر و قابل توجه‌تری را تجربه خواهد کرد.
 
در این گزارش همچنین ذکر شده است که بیشتر دستگاه‌های هوشمند متصل به اینترنت اشیاء (۱.۱۷ میلیارد دستگاه در سال جاری و ۱.۳۷ میلیارد دستگاه نیز در سال آینده) شامل دوربین‌های امنیتی و سایر دستگاه‌های مشابه می‌شود.
 
اینترنت اشیاء و شهر هوشمند عباراتی هستند که این روزها در فضای مجازی زیاد به گوش کاربران می‌خورد. باید گفت که اینترنت اشیاء به کاربران ساکن در شهرهای هوشمند این امکان را می‌دهد که با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی و هوشمند خود به کارها و فعالیت‌های روزمره خود بپردازند و این امر در زمینه‌هایی همچون انرژی، حمل و نقل، صنعت، بهداشت و درمان، ساخت و ساز، خانه و شهر هوشمند نقش پررنگ و بسزایی ایفا خواهد کرد.
 
اینترنت اشیاء (IoT) به معنی یک شبکه جهانی از اشیاء مرتبط و متصل است که هر یک دارای آدرس مختص به خود بوده و بر اساس قراردادهای استانداردشده‌ای با یکدیگر در ارتباطند.
 
این سیستم جدید کنترل از راه دور و کنترل هوشمند اشیاء و دستگاه‌ها، امروزه در کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون کره جنوبی در سیستم‌های اداری و همچنین وسایل منزل بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.