اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 7, 2019
12:25 شنبه، 16ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103248

بازار ۸۰ میلیارددلاری رایانش ابری

درآمد جهانی کلاد در فصل دوم سال ۲۰۱۹ به ۲۳ میلیارد دلار رسید
بیش از ۸۰ میلیارد دلار در سال گذشته برای زیرساخت‎های کلاد (رایانش ابری) در سراسر دنیا سرمایه صرف شده است. به‌عبارت دیگر، آمارها حاکی از آن است که تقاضا برای زیرساخت ابری در چند سال گذشته به شکل چشمگیری افزایش‌یافته تا برای این تکنولوژی نوین بازاری به ارزش ۴/ ۸۰ میلیارد دلار به وجود آورد. این رقم در سال ۲۰۱۷ بالغ‌بر ۹/ ۵۴ میلیارد دلار بود. در سه ماه دوم سال ۲۰۱۹، درآمد خدمات زیرساخت کلاد در جهان به ۲۳ میلیارد دلار رسیده است. پیش‌بینی‎های سایت آماری statista از رشد این خدمات حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۹، انتظار می‌رود بازار جهانی خدمات عمومی کلاد نسبت به سال ۲۰۱۸ حدود ۵/ ۱۷ درصد رشد کند و از مرز یک هزار میلیارد دلار بگذرد. این رشد در سال گذشته حدود ۵/ ۲۵ درصد بوده است. همچنین یافته‌های موسسه IDC نشان می‌دهد ارزش بازار جهانی کلاد تا سال ۲۰۲۱ به ۲۶۶ میلیارد دلار می‌رسد که از این رقم ۱۶۳ میلیارد دلار مربوط به آمریکا است.
در این میان بیشترین سهم بازار به آمازون، غول دنیای تجارت الکترونیکی، تعلق دارد که نزدیک به یک‌سوم بازار جهانی کلاد را در اختیار دارد. هرچند سهم این شرکت از بازار جهانی در سال ۲۰۱۷ حدود همین آمار بود، اما بازار این شرکت همزمان با رشد ۴۶ درصدی ارزش زیرساخت‎های کلاد، حدود ۴۷ درصد رشد کرده است.  پس از آن، بیشترین سهم بازار به خدمات کلاد مایکروسافت یعنی Azure تعلق دارد که در سال گذشته حدود ۵/ ۱۳ میلیارد دلار بود. در واقع این میزان با رشد ۸۲ درصدی از ۴/ ۷ میلیارد دلار به ۵/ ۱۳ میلیارد دلار رسیده است. نگاهی به بازار جهانی کلاد نشان می‎دهد بازار این تکنولوژی نوین عمدتا در اختیار شرکت‎های آمریکایی است به‌طوری‌که در کنار آمازون، دیگر شرکت‌های دیجیتالی بزرگ آمریکا از جمله گوگل و IBM، بیشترین سهم را از بازار جهانی دارند.
 
در بین رقابت تنگاتنگ شرکت‌های آمریکایی در جهان کلاد، شرکت علی‎بابا توانسته جایگاهی برای خود پیدا کند و از این بازار سهم ۲/ ۳ میلیارد دلاری برای خود رقم بزند. به‌عبارتی، سهم این شرکت در بازار جهانی کلاد از رقم ۴ درصد فراتر نرفته، با این حال، این شرکت توانسته در سه ماه دوم سال ۲۰۱۹ حدود ۵ درصد بازار را در اختیار بگیرد که ارزشی معادل ۱/ ۱ میلیارد دلار دارد. البته آمار سایت statista از بازار جهانی کلاد در فصل دوم سال ۲۰۱۹ حاکی از جاه‎طلبی شرکت‎های جدید برای رقابت با غول‎های حوزه کلاد است؛ به‌طوری‌که در این مدت شرکت‌هایی مانند سلسفورس (Salceforce) یا تنسنت توانستند از این بازار سهم ۲ تا ۳ درصدی را برای خود کسب کنند.
 
 یکه‎تازی آمازون
شرکت آمازون با راه‎اندازی کسب‌و‌کار خود در حوزه تجارت الکترونیک پای به عرصه رقابت دیجیتالی‎ها گذاشت و در حال حاضر به رهبر این بازار نوظهور تبدیل شده است. اما این تمام قدرت باارزش‎ترین شرکت جهان نبود؛ چراکه اخیرا این شرکت در حوزه کلاد نیز حرف نخست را می‎زند. بخش خدمات کلاد شرکت آمازون موسوم به AWS با سرعت از یک کسب‌وکار فرعی کوچک به یک غول دیجیتالی تبدیل شده و به‌عنوان محرک اصلی سود آمازون رشد کرده‌ است. در حال حاضر، AWS به طیف وسیعی از مشتریان، از استارت‎آپ‎ها گرفته تا شرکت‌های بزرگ و بخش دولتی مانند نت‌فلیکس، سامسونگ، بی‌ام‌و، اسپاتیفای و ناسا خدمات می‌دهد.
 
در فصل آخر سال ۲۰۱۸، بخش نوپای آمازون ۴/ ۷ میلیارد دلار درآمد ایجاد کرد و حدود ۶۰ درصد سود عملیاتی این شرکت را تشکیل داد. همچنین در سه ماه اول سال ۲۰۱۹، حدود ۱۳ درصد فروش خالص و تقریبا ۷۰ درصد سود عملیاتی آمازون را تشکیل داده است.
 
طبق برآوردهای گروه تحقیقSynergy، سهم رو به رشد AWS از بازار جهانی در سه‌ماه دوم سال ۲۰۱۹ به ۳۳ درصد رسیده که بیش از دو برابر سهم بازار مشترک مایکروسافت و گوگل است. در واقع در سال ۲۰۱۸ نیز سهم آمازون از بازار کلاد حدود دو برابر نزدیک‌ترین رقیبش یعنی مایکروسافت بود. طی پنج سال گذشته، تجارت بخش کلاد آمازون هشت برابر شده به‌طوری‌که در حال تغییر هسته اصلی کسب‌و‌کار آمازون از تجارت الکترونیک به تجارت خدمات کلاد است.
 
مایکروسافت در تعقیب آمازون
اگرچه مایکروسافت به اندازه آمازون حرفی برای گفتن در بازار جهانی کلاد ندارد، با این حال، نزدیک‌ترین رقیب آن است به‌طوری‌که بیشترین سهم بازار بعد از آمازون را در اختیار دارد. این شرکت خوشنام دیجیتالی از بازار ۲۳ میلیارد دلاری کلاد در سه ماه دوم سال ۲۰۱۹ حدود ۱۳ درصد سهم به دست آورد. البته مایکروسافت نتایج خوش‌بینانه‌ای برای سه‌ماه چهارم سال مالی ۲۰۱۹ گزارش داد که فراتر از انتظارات تحلیلگران بود.
 
درآمد خالص بخش کلاد مایکروسافت که با نام Azure شناخته می‎شود با رشد ۱۲ درصدی به ۷/ ۳۳ میلیارد دلار و سود آن نیز با رشد ۴۹ درصدی به حدود ۲/ ۱۳ میلیارد دلار رسیده است که اشاره به سرمایه‌گذاری مستمر و موفق مایکروسافت روی کسب‌وکار کلاد دارد.همچنین آمار سایت statista از بازار جهانی کلاد در سال گذشته حاکی از آن است که درآمد بخش خدمات مایکروسافت یا همان Azure رشد قابل‌توجهی داشته تا برای آن ارزشی معادل ۵/ ۱۳ میلیارد دلار را به ارمغان آورد. البته این سایت نشان می‌دهد که کسب‎وکار کلاد تجاری مایکروسافت، متشکل از Office ۳۶۵، Azure، Dynamics ۳۶۵ و سایر بخش‌های کلادی، شاهد رشد موثر طی چند سال گذشته بوده ‌است. خدمات ابری هم‌اکنون حدود یک‌سوم درآمد مایکروسافت را تشکیل می‌دهد. برای کاری که تا چند سال پیش وجود نداشت و به‌تازگی راه‎اندازی شده این آمار چندان بد نیست.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.