تلفن همراه

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

گوشی

لوازم جانبی

September 14, 2019
11:50 شنبه، 23ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103518

بررسی A۱۳ Bionic | سریع‌ترین پردازنده موبایل جهان

سجاد میرزامهدی تهرانی: اپل در جریان رویداد دهم سپتامبر، از آیفون‌های جدید خود و دیگر محصولات از قبیل ساعت هوشمند، آیپد و … رونمایی کرد.
 
 
اما در کنار قابلیت‌های ریز و درشت آیفون‌های ۱۱، شاهد حضور پردازنده‌ای بودیم که طبق معمول با حضور خود، به حاکم بلامنازع در بین پردازنده‌های موبایلی کنونی بدل شد، یعنی A۱۳ Bionic. قلب تپنده گوشی‌های آیفون را چیپ A۱۳ Bionic تشکیل می‌دهد و تماما توسط خود اپل تولید می‌شود!
 
سیزدهمین پردازنده از این سری که طبق معمول تنها رقیب خود را پردازنده نسل قبل خود می‌بیند. جالب اینجا است که هر سال که نسخه جدیدی از این پردازنده‌ها معرفی می‌شود، هیچ پردازنده‌ای یارای رقابت با آن‌ها را ندارد! نه اگزینوس، نه کایرین، نه اسنپدراگون و مسلما، نه مدیاتک! A۱۳ Bionic درحالی امسال به عنوان بهترین پردازنده معرفی شد که حتی چیپ A۱۲ Bionic سال گذشته نیز تقریبا از تمام پردازنده‌های کنونی سریع‌تر بود.
 
طراحی پردازنده‌ای قوی‌تر، اقدامی هوشمندانه از سوی اپل بود تا آیفون‌های خود را برای مدت طولانی‌تری در عرصه رقابت، حتی با پرچم‌داران ۲ سال آینده، نگه دارد. به اعتقاد برخی از رسانه‌های خبری، آیفون ۱۱ با کمک این پردازنده به ماندگارترین گوشی تبدیل می‌شود که اپل تا کنون ساخته است! قبل از پیوستن به جزئیات این پردازنده، نگاهی می‌اندازیم به مقایسه کلی آن با پردازنده‌های کنونی بازار که شامل A۱۲ Bionic نیز می‌شود.
 
 
جای تعجب نبود که A۱۳ Bionic بتواند این پردازنده‌ها را کنار بگذارد اما با نگاهی دقیق‌تر می‌توان دید عملکرد پردازنده قدرتمند سال گذشته کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸۴۵، تقریبا نصف A۱۳ است! همانطور که اشاره شده، تنها رقیب نزدیک به این پردازنده باز هم محصولی دیگر از همان خانواده است که در حال حاضر در گوشی‌های آیفون X دیده می‌شود.
 
اپل تمام تمرکز خود را در این نسل روی بهینه‌تر کردن پردازنده منعطف کرده که در نتیجه این اقدام، پردازنده‌ای را شاهد هستیم که در کنار قدرت پردازشی بی‌نظیر، بسیار بهینه نیز هست. در زیر می‌توانید مشخصات این پردازنده، مشخصات گرافیکی و قابلیت یادگیری ماشینی آن را مشاهده کنید.
 
۸.۵ میلیارد ترانزیستور
نسل دوم و پیشرفته‌تر لیتوگرافی ۷ نانومتری
۴ هسته کم مصرف فعال برای مصرف باتری کمتر، ۴۰ درصد بهینه‌تر و ۲۰ درصد سریع‌تر از نسل قبل
۲ هسته قدرتمند برای فعالیت‌های سنگین، ۲۰ درصد سریع‌تر و ۳۰ درصد بهینه‌تر از نسل قبل
پردازنده گرافیکی ۴ هسته‌ای، ۴۰ درصد بهینه‌تر و ۲۰ درصد سریع‌تر از نسل قبل
پایدارترین عملکرد در بین پردازنده‌های اپل
قابلیت یادگیری ماشین با ۸ هسته و توانایی پردازش ۱ تریلیون فعالیت در ثانیه
طبق ادعای اپل، پردازنده A۱۳ بهترین پلتفرم برای یادگیری ماشین است که تا کنون در گوشی‌های هوشمند وجود داشته. از دلایلی که این امر را محقق می‌کند، بکار گیری شتاب‌دهنده‌ای درون پردازنده مرکزی است که یکی از رایج‌ترین فعالیت‌های یادگیری ماشین یعنی ضریب ماتریکس را ۶ برابر سریع‌تر از قبل انجام می‌دهد.
 
 به طور کلی این پردازنده به تنهایی قادر است در هر ثانیه ۱ تریلیون فعالیت را انجام دهد. همچنین این پردازنده با یک کنترل کننده نیز همراه است که قرارگیری مدل‌های یادگیری ماشینی را در سراسر پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و موتور عصبی ممکن می‌کند و در نتیجه این امر، پلتفرمی یکپارچه را شاهد هستیم که تعادل بی‌نظیری بین عملکرد پردازشی و توان مصرفی بوجود می‌آورد.
 
 همچنین این مجموعه قادر است به راحتی از عهده پردازش زبان‌های طبیعی، دسته‌بندی عکس‌ها در تصاویر و ویدئوها، انیمیشن شخصیت‌ها در برنامه‌های واقعیت افزوده (AR) و … برآید.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.