اپراتورها

تلفن همراه

September 15, 2019
11:42 یکشنبه، 24ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103576

وزیر ارتباطات: برای تولید تلفن همراه با اپراتورها باندل می کنیم تولیدکننده ها: حمایت شـویم، محصول باکیفیت عـرضه می کنیم

در ایام هفته دولت بود که محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌و‌گو با «ایران» از حمایت ویژه از تولید تلفن همراه در داخل کشور خبر داد و گفت: «در کشور ظرفیت داخلی برای تولید تلفن همراه از سوی شرکت‌هایی مانند جی ال ایکس وجود دارد پس بنا را بر حمایت از این شرکت‌ها گذاشتیم تا یک گوشی مناسب و ارزان قیمت در حدود یک و نیم میلیون تومان در اختیار مردم بگذاریم. برای حمایت ویژه از تلفن همراه تولید داخل نیز قرار است با اپراتورها باندل (فروش یکجا) کنیم و منابع مالی را نیز پست بانک تأمین کند. با این اقدام اپراتورها تلفن همراه تولید داخل را به مشترکان خود عرضه می‌کنند و قسط از قبض تلفن همراه کاربر کسر می‌شود. این روش کمک می‌کند عده‌ای که توان مالی برای خرید ندارند بتوانند گوشی را به‌صورت اقساطی تهیه کنند.» در پی اعلام این خبر از سوی وزیر به سراغ تولیدکنندگان داخلی تلفن همراه در کشور رفتیم و این سؤال را پرسیدیم که این اقدام وزیر چقدر می‌تواند در رونق تولید تلفن همراه در کشور مؤثر باشد و اینکه تولید تلفن همراه در داخل کشور با چه مشکلات و معضلاتی دست و پنجه نرم می‌کند. مهمتر اینکه آیا افزایش تعرفه واردات تلفن همراه در رونق تلفن همراه در داخل کشور نقش دارد؟
رونق تولید داخل
اگر اقدامی که وزیر ارتباطات از آن خبر داده‌اند (باندل کردن با اپراتورها با حمایت پست بانک) عملیاتی شود، برای شرکت‌های تولید‌کننده تلفن همراه در داخل کشور مفید خواهد بود، چرا که آنها می‌توانند تلفن همراه باکیفیت‌تر و مدل‌های بهتری را راهی بازار کنند.
حمید سعیدی، مدیرعامل شرکت تلفن همراه جی ال ایکس با بیان مطلب فوق گفت: این اقدام خوب وزیر ارتباطات برای کاربران نیز مفید خواهد بود، چرا که اگر توان خرید تلفن همراه را نداشته باشند می‌توانند به‌صورت اقساطی از اپراتورها، گوشی باکیفیت داخلی خریداری کرده و مبلغ را نیز از طریق قبض تلفن همراه پرداخت کنند.
مدیرعامل این شرکت با تشکر از وزیر ارتباطات که به فکر رونق تولید داخل در حوزه تلفن همراه است، افزود: اکنون اگر تلفن همراه گران قیمتی را در داخل تولید کنیم، خریداری نخواهد داشت ولی وقتی باندل شدن اتفاق بیفتد کاربر رغبت می‌کند مدل‌های جدید را که قیمت بالاتری نیز دارد، خریداری کند.
سعیدی در پاسخ به این سؤال که تولید تلفن همراه در داخل کشور به چه حمایت‌های دیگری نیاز دارد، گفت: بهتر است شرکت‌های بیشتری عهده دار واردات قطعات مورد نیاز تلفن همراه برای تولید داخل شوند. اکنون مجبوریم خودمان قطعات مورد نیاز تولید تلفن همراه را وارد کشور کنیم که این کار برای شرکت‌های تولید‌کننده بسیار هزینه داشته و زمانبر است و انرژی و وقت ما را برای تولید باکیفیت‌تر و بیشتر محصولات می‌گیرد و کار تولید به کندی پیش می‌رود.
وی افزود: از دولت می‌خواهیم تعرفه واردات قطعات تلفن همراه را نیز همتراز تعرفه واردات تلفن همراه قرار داده و از 15 درصد به 5 درصد کاهش دهد. وقتی تعرفه واردات قطعات تلفن همراه نیز کاهش یابد، نه تنها گوشی تولید داخل با قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده می‌رسد، بلکه موجب رونق تولید داخل می‌شود.
مدیرعامل این شرکت مشکل و معضل بعدی تولید داخل در حوزه تلفن همراه را نبود سرمایه‌گذار عنوان کرد و گفت: از بانک‌ها با سود 18 درصد وام دریافت می‌کنیم این درحالی است که سود شرکت به جیب بانک‌ها می‌رود و برای تولید‌کننده‌ها مقرون به صرفه نیست.
سعیدی در زمینه برند‌سازی و اعتمادسازی برای خرید تلفن همراه تولید داخل نیز گفت: ابتدا باید ذهنیت مردم را درباره تولید داخل مثبت کرده و تغییر داد. همان‌طور که مردم خرید مواد غذایی مانند برنج ایرانی را در اولویت قرار می‌دهند باید کاری کنیم که این اتفاق در کالاهای دیگر حوزه‌ها بخصوص الکترونیک نیز  بیفتد.
وی با اشاره به اینکه باید برای اعتمادسازی روی کیفیت محصولات خود بیشتر کار کنیم، افزود: اعتمادسازی نیاز به تبلیغات مستمر دارد وقتی وزیر ارتباطات تلفن همراه تولید شرکت ما را در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کرد میزان فروش ما بالا رفت ولی تبلیغات در رسانه‌ها بخصوص تلویزیون بسیار گران است و از عهده شرکت‌ها بر نمی‌آید. تنها یک ماه تبلیغات محصولات در صدا و سیما 3 میلیارد تومان هزینه دربر داشت که هنوز در حال پرداخت اقساط آن هستیم. سعیدی درباره 100 گوشی این شرکت که وزارت ارتباطات در اختیار داوطلبان قرار داده نیز گفت: ما 100 تلفن همراه با نسخه سیستم عامل بومی‌سازی شده را در اختیار وزارت ارتباطات قرار دادیم که آنها نیز این تعداد دستگاه را به همراه فرمی به داوطلبان ارسال کردند و در آن فرم کاربران نظرات خود را در زمینه نرم‌افزار و سخت افزار این نسخه ارائه دادند که در حال اعمال تغییرات هستیم.
وی افزود: ما نظرات سخت افزاری را نمی‌توانیم اعمال کنیم و کاربران در صورت نیاز باید از مدل‌های بالاتر که چنین امکاناتی دارد، استفاده کنند اما در زمینه بحث نرم افزاری نظرات را اعمال کردیم. ما دو نسخه از تلفن همراه را که یکی دارای سیستم عامل بومی بدون سرویس گوگل برای کاربران خاص و دیگری دارای سرویس گوگل برای عموم کاربران است، ارائه دادیم که از هر دو نسخه بخصوص مدل امنیتی آن استقبال شده است و کاربران نظامی و دولتی خواهان خرید این مدل از تلفن همراه هستند.
مقرون به صرفه شدن خرید تلفن همراه
دانیال حسینی، مدیرعامل شرکت آلفا موب کردستان نیز اقدام وزیر ارتباطات را در حمایت از تولید داخل تلفن همراه مثبت ارزیابی کرد و آن را عاملی برای تولید تلفن همراه با کیفیت‌تر و مدل‌های به‌روز‌تر از سوی شرکت‌های تولید‌کننده داخلی عنوان کرد.
حسینی افزود: چنین اقدامی اکنون در بسیاری از کشورها نیز در حال انجام است، چرا که برای کاربران مقرون به صرفه خواهد شد و کاربرانی که توانایی خرید تلفن همراه را ندارند می‌توانند به‌صورت اقساطی گوشی مورد نظر خود را خریداری کنند.
وی درباره مشکلاتی که شرکت‌های تولید‌کننده تلفن همراه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت: بوروکراسی‌های اداری در زمینه ترخیص کالاها در گمرک و استفاده از معافیت از تعرفه، صدور مجوزها و…بسیار طولانی است. از سوی دیگر بالا بودن تعرفه واردات قطعات تلفن همراه از دیگر مشکلات شرکت‌های تولید‌کننده تلفن همراه در داخل کشور می باشد، به‌طوری که کار تولید را سخت کرده است.
حسینی افزود: بهتر است واردات دستگاه تلفن همراه تا قیمت 50 دلار را به کشور ممنوع کنند، چرا که ما اکنون توان تولید تلفن همراه با چنین قیمت و همان کیفیت را داریم. بنابراین وقتی تلفن همراهی با کارکرد و کیفیت خارجی در کشور تولید می‌شود چه نیازی به واردات این نوع تلفن همراه است. بهتر است تلفن همراه به‌روز‌تر و مدل‌های بالاتر وارد کشور شود تا شرکت‌های تولید داخل هم بتوانند محصولات خود را در بازار عرضه کنند.
مدیرعامل این شرکت نیز خواستار کاهش تعرفه واردات قطعات تلفن همراه برای رونق تولید داخل شد و گفت: هرچند شرکت‌های تولید‌کننده از تعرفه واردات قطعات طبق ماده 121 معاف هستند اما آنقدر پروسه دریافت معافیت از تعرفه، طولانی و زمانبر است که وقت و انرژی شرکت‌ها را می‌گیرد به طوری که هربار باید 3 ماه منتظر باشیم تا محموله وارداتی شامل معافیت شود.
وی با بیان اینکه این روزها بحث افزایش تعرفه واردات تلفن همراه مطرح شد، افزود: ما به‌عنوان تولید‌کننده موافق افزایش تعرفه واردات تلفن همراه نیستیم. به نظر ما باید بحث واردات تلفن همراه مسافری تغییر کند، چرا که اکنون سود بازرگانی و گمرک برای تولید‌کننده و وارد‌کننده رسمی یک درصد است ولی وقتی تلفن همراه به‌صورت مسافری وارد کشور می‌شود نه تنها سود آن برای واردکننده‌اش 2 درصد است، بلکه تعرفه گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده نیز ندارد و واردات آن دارای توجیه اقتصادی است بنابراین باید تعرفه واردات تلفن همراه مسافری را به 15 درصد برسانند تا دیگر واردات آن توجیه اقتصادی نداشته باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.