تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 18, 2019
11:17 چهارشنبه، 27ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103752

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تغییر کرد

 
در آخرین ساعات شب گذشته روابط عمومی بانک مرکزی خبر از تغییر معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی داد. به این ترتیب «مهران محرمیان» جایگزین «ناصر حکیمی» شد که در چند سال اخیر این عنوان را در اختیار داشت.
 
در حکم رییس کل بانک مرکزی برای معاون جدید فناوری‌های نوین آمده است: «با توجه به اهمیت تقویت، بروزرسانی و کارآمدسازی سامانه های نظارتی بانک مرکزی و ایجاد شفافیت لازم اقتصادی بر اساس سیستم های فناوری اطلاعات در حوزه های ارزی و ریالی و نظارت و کنترل جدی بر شرکت های حوزه پرداخت الکترونیکی ضروری است برنامه ریزی لازم در افق های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای پیشبرد امور فوق الذکر انجام گیرد.»
 
 
 
به نظر می‌رسد که حالا بانک مرکزی می‌خواهد شفافیت و شاید هم سرعت بیشتری در حوزه فناوری‌های نوین داشته باشد. مهران محرمیان از گروه شرکت‌های فناوری اطلاعات بانک مرکزی آمده و خدماتی در سطح ملی را در کارنامه‌اش دیده می‌شود. راه اندازی مرکز تحقیقات فناوری های بانکی، عضویت در کمیته علمی پژوهشکده پولی و بانکی کشور و برگزاری دو دوره رویداد این بانک در حوزه فناوری‌های مالی از فعالیت‌های او هستند.
 
اما سوال اصلی اینجاست که آیا باید انتظار تحول در بانکداری الکترونیکی و سایر سیاست‌های بانک مرکزی در زمینه فناوری‌های نوین را داشت؟ در ۱۹ تیرماه بانک مرکزی با انتشار اطلاعیه‌ای هشدار داد که ایجاد شبکه پولی و پرداخت بر بستر بلاک‌چین غیرمجاز است. در هفته‌های گذشته اما خبر لغو شدن یا نشدن این اطلاعیه و سپردن مسئولیت به وزارت ارتباطات، یک چالش رسانه‌ای را میان بانک مرکزی و وزارت ارتباطات به وجود آورده بود.
 
از سوی دیگر واقعیت این است که سند الزامات رمزارزها که بانک مرکزی آن را در بهمن ماه منتشر کرد و قرار بود یک ماه بعد نسخه تکمیل‌تری از آن ارائه شود، هنوز سرنوشت مشخصی ندارد. از همه مهم‌تر اینکه زمان‌بندی‌های بانک مرکزی جهت گشودن درهای تازه اما مورد نیاز به سوی فین‌تک‌ها نیز دقیق نبوده است.
 
حال اما محرمیان که قبلاً معاون شبکه شرکت خدمات انفورماتیک بوده، سکان هدایت این بخش مهم از بانک مرکزی را بر عهده گرفته و شاید بتواند این قسمت را متحول کند. هرچند ابتدا باید دید او چه نوع تعاملی با استارت‌آپ‌های فین‌تک خواهد داشت. در این میان دست کم «امیر ناظمی»، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، گفته است که فین‌تک‌ها برای معاون جدید بانک مرکزی، یک اولویت هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.