اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 21, 2019
16:26 شنبه، 30ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103916

ورود پژوهشگاه ICT به فناوری کوانتومی یک ارزش است

 
کوانتوم به عنوان یک تکنولوژی سطح بالای مخابراتی، به زیرساختی نیاز دارد که زمانبر است اما ورود یک پژوهشگاه ICT به این فناوری، می تواند جرقه یک اتفاق مثبت و رو به رشد باشد.
 دکتر مهدی فردمنش در خصوص پژوهش های انجام شده حول فناوری کوانتومی در پژوهشگاه ICT اظهار کرد: پیشرفت تکنولوژی های مخابراتی در عصر حاضر غیرقابل کتمان بوده و علاوه بر مباحث فنی، وسعت اقتصادی آن نیز همواره مورد تحقیق و پژوهش است.
 
وی با یادآوری این موضوع که تکنولوژی های بومی شده را نمی توان به اشتراک گذاشت، ادامه داد: هر جامعه ای با سیاستگذاری خاص خود، اقدام به اشتراک فناوری اطلاعات خود می کند و اغلب قاعده بر این است که تکنولوژی های نو و پیشرفته نظیر فناوری کوانتوم به غیرخودی داده نشود.
 
دکتر فردمنش افزود: از این رو همواره کشورهایی که از خدمات سایر کشورها استفاده می کنند، تکنولوژی دسته دوم و سوم را در اختیار می گیرند که سبب می شود یک گام عقب تر از کشورهای پیشرفته حرکت کنند.
 
این عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر این اظهارات، به ورود پژوهشگاه ICT پیرامون فناوری و دانش کوانتوم اشاره کرد و گفت: کوانتوم یک تکنولوژی از سطوح بالای تکنولوژی های مخابراتی به شمار می رود و ورود یک مجموعه پژوهشی تخصصی به این فناوری، می تواند جرقه یک اتفاق مثبت و رو به رشد را به همراه داشته باشد.
 
این پژوهشگر حوزه فناوری کوانتوم، معتقد است که کشورهای توسعه یافته در دستاوردهای روز فناوری کوانتومی، قصد دارند با عدم ارائه این فناوری به سایر کشورها، آنها را رعیت خود قرار دهند؛ لذا ضرورت دارد که وزارت ارتباطات با توان صد در صدی در کسب این فناوری گام بردارد.
 
به گفته دکتر فردمنش، برخورداری از محیط علمی و حضور جوان های مستعد و ورود آنها به یک فناوری سطح بالا را نوعی ارزش عنوان و اظهار کرد: مدیریت نخبگان حاضر در فناوری کوانتوم به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته، نکته حائز اهمیتی است که در صورت هدایت صحیح پروژه، می تواند به نتیجه ایده آل دست یابد.
 
وی اذعان کرد که نتیجه پژوهش فعلی پژوهشگاه از فناوری کوانتومی، به عنوان یک مجموعه پژوهشی در شروع تحقیقات، قابل قبول است و دوستان اهمیت موضوع را در آن منعکس کرده بودند.
 
گفتنی است، دکتر مهدی فردمنش، عضو هیات علمی و استاد دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف، سابقه فعالیت در حوزه های الکترونیک – ابررسانایی High-Tc، نانوتکنولوژی و MEMS در ذخیره سازی اطلاعات، حسگری بیومکانیکی و الکترومکانیکی، پیوند جوزفسون، طراحی سیستم های کریوژنیک و مداربندی نویز بسیار کم، میکروالکترونیک فرکانس بالا و تکنولوژی فیلم نازک دارد. وی همچنین صاحب اصلی ایده شبکیه مصنوعی بوده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.