امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 22, 2019
10:57 یکشنبه، 31ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103933

مخاطرات روز افزون ابزارهای اینترنت اشیا برای امنیت و حریم خصوصی

یک بررسی جدید نشان داد که اکثر تجهیزات اینترنت اشیا (IoT) به طور مرتب حجم عظیمی از داده‌های حساس را برای شرکت‌ها ارسال می‌کنند و این کار عمدتا بدون رعایت اصول امنیت داده‌ها صورت می‌گیرد. از آن مهم‌تر اینکه دراین‌باره اطلاعات شفافی به کاربران داده نمی‌شود.
 
 
در بررسی مفصلی که به طور مشترک از سوی دانشگاه نورث‌ایسترن و امپریال کالج لندن صورت گرفته، 81 تلویزیون هوشمند محبوب، ابرازهای پخش موسیقی، اسپیکرهای هوشمند و زنگ درهای هوشمند ساخت برندهای متعددی از جمله گوگل، آمازون و روکو آزمون شده است.
 
نتایج این بررسی اما چندان خوشایند نیست. بر اساس نتایج این تحقیقات، عمده دستگاه‌های مورد بررسی اطلاعاتی مانند آدرس آی‌پی، مشخصات دستگاه‌ها (از جمله آدرس مک)، عادات کاربری و اطلاعات مکانی را جمع آوری می‌کنند و با تعداد زیادی از شرکت‌های ثالث به اشتراک می‌گذارند؛ حتی اگر کاربر، ارتباطی هم با آن شرکت‌ها نداشته باشد.
 
محققان می‌گویند: تقریبا تمامی تلویزیون‌های هوشمند مورد بررسی اطلاعاتی را برای نت‌فلیکس ارسال می‌کنند؛ حتی اگر روی تلویزیون حساب کاربری نت‌فلیکس تعریف نشده باشد. اطلاعات ارسال به نت‌فلیکس شامل مواردی همچون نوع تلویزیون مورد استفاده و مکان جغرافیایی استفاده از تلویزیون می‌شود
 
در این بررسی، 34 هزار و 486 آزمون انجام شد که بر اساس آن، 72 دستگاه مورد بررسی با کسانی غیر از تولیدکننده تماس برقرار کردند. در بسیاری از موارد، این ارتباط‌ها اطلاعات حساس را در اختیار شنودکنندگان می‌گذاشت.
 
نویسندگان این تحقیق می‌گویند که بخش اینترنت اشیا، مدت‌هاست که با سرعت به اتصال همه چیز به اینترنت می‌پردازد، بدون اینکه اصول اولیه امنیت و استانداردهای حریم خصوصی را رعایت کند. در نتیجه امروز، همه چیز، از قوری چای هوشمند یا عروسک‌های باربی کودکان به مخاطرات بالقوه‌ای برای حریم خصوصی و امنیت تبدیل شده‌اند و با توجه به اینکه هر سال میلیون‌ها دستگاه از چنین ابزارهایی آنلاین می‌شود، این مساله به مشکلی بزرگ تبدیل شده است.
 
دیوید چافنس، نویسنده این تحقیق می‌گوید: طیف گسترده‌ای از  ابزار متصل به اینترنت در خانه‌های مردم، به طور بالقوه اطلاعاتی درباره مصرف‌کنندگان را در دسترس سایرین قرار می‌دهد و بررسی ما تنها آغازگر تحقیقات دامنه‌داری است که باید در این زمینه به انجام برسد و به مصرف‌کنندگان درباره کنترل روی این دستگاه‌ها و اطلاعاتی که در معرض خطر قرار می‌گیرد، آگاهی داده شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.