اپراتورها

تلفن همراه

September 30, 2019
11:31 دوشنبه، 8ام مهرماه 1398
کد خبر: 104285

نبود باور جدی برای استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید داخل

 
رئیس سندیکای صنعت مخابرات با بیان اینکه باور جدی در استفاده از تجهیزات مخابراتی تولید داخل در میان اپراتورها وجود ندارد خواستار افزایش تعرفه واردات این تجهیزات شد.
 
فرامرز رستگار وضعیت تولید تجهیزات مخابراتی و نحوه استفاده ازاین تجهیزات را در زیرساختهای ارتباطی کشور تشریح کرد.
 
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر صنعت تجهیزات مخابراتی کشور امکان برطرف کردن چه میزانی از نیازمندی­های تجهیزاتی کشور در بخشهای ثابت و سیار را دارد، گفت: در حال حاضر از نظر سطح فناوری، صنایع مخابراتی کشور برای تجهیزات و نرم افزارهای مورد استفاده در شبکه تلفنی ثابت به ۷۰ درصد و در شبکه های سیار و پهن باند به ۳۰ درصد خوداتکایی رسیده است.
 
رستگار افزود: این بدان معنی نیست که واقعا ۷۰ درصد تجهیزات شبکه ثابت و یا ۳۰ درصد سیستم های شبکه های سیار و پهن باند از تولیدات داخلی خریداری می شود، آنچه اعداد و ارقام نشان می دهد حاکی از این است که هنوز باور جدی در اپراتورها برای استفاده کامل از محصولات داخلی به وجود نیامده است و فعلاً در توسعه های خود به صورت ترکیبی از محصولات داخلی و خارجی استفاده می شود.
 
وی گفت:البته همه مشکل از سمت اپراتورها (خریداران) نیست؛ تولید کنندگان داخلی تمام توان خود را صرف فعالیت های فنی، تحقیقاتی و تولیدی می کنند و کمتر به موضوعات مربوط به بازاریابی می پردازند و مانند کمپانی های خارجی قادر به جذب مخاطب نیستند.
 
رستگار درباره اینکه برخی مسئولین این حوزه ادعا می­ کنند که از تمام ظرفیت تولیدکنندگان داخلی در پروژه‌های مخابراتی استفاده کرده­ اند، در مورد حمایتهایی که از تولیدکنندگان داخلی می شود،گفت: اینکه مسئولین مربوطه در حوزه فاوا ادعا می کنند که از تمام ظرفیت تولید کنندگان داخلی استفاده کرده اند مورد به مورد متفاوت است. برخی از اپراتورهای ارتباطی باور بیشتری به تولیدات داخلی دارند و فرصت های بهتری را برای تولید کنندگان فراهم می کنند ولی برخی سختگیری های خاص خود را دارند و پس از رفع بهانه های مربوط به کیفیت، مسائلی مانند قیمت، زمان تحویل، نبود آزمایشگاه های مجهز در کشور برای تست را مطرح و لذا با احتیاط بیشتری محصولات داخلی را مصرف می کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: بنابراین از وضعیت موجود رضایت کاملی وجود ندارد. ولی در سال ۹۷ که سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده بود نارضایتی تولید کنندگان قدری کاهش یافت و با نظارت های دقیق تر سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در ارزیابی ۶ ماهه اپراتورها وضعیت رو به بهبود است و برای سال ۹۸ امید به خرید تولیدات داخلی افزایش یافته است.
 
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران در مورد اینکه چرا علیرغم تاکیدات سند الزامات شبکه ملی اطلاعات به بومی سازی تجهیزات حساس مخابراتی کشور و سایر مصوبات مربوط به حمایت از تولیدات داخلی در صنعت مخابرات کشور،این امر پس از گذشت چندین سال همچنان به خوبی محقق نشده واصلی ترین موانع تحقق آن چیست، گفت: برای بومی سازی تجهیزات حساس مخابراتی در شبکه های زیرساخت و ملی اطلاعات، لازم بود که تحقیقات بیشتری در حوزه سخت افزار و نرم افزار فناوری های پیشرفته صورت بگیرد.
 
وی ادامه داد: این سرمایه گذاری در بخش خصوصی و بدون کمک موثر دولت انجام شده و در سال گذشته ۴۰ دستاورد فناوری ICT توسط مراکز تحقیقاتی و تولیدی به ثمر رسید که به تدریج قابل عرضه در مناقصات خرید اپراتورها است و سندیکا، سازمان تنظیم مقررات و وزارت صنعت تمام تلاش خود را برای استفاده از محصولات داخلی به کار گرفته اند.
 
رستگار اظهار امیدواری کرد که با برنامه ریزی های انجام شده سهم تولیدات داخلی در توسعه شبکه ملی اطلاعات و شبکه زیرساخت ارتباطی کشور با شیب مناسب افزایش پیدا کند.
 
رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران درباره گزارشی مبنی بر ضعف برخی محصولات داخلی در کسب تاییدیه های فنی لازم برای استفاده در زیرساخت مخابرات کشور که گفته می شود از سوی شرکت زیرساخت به نمایندگان مجلس ارائه شده و تضمین کیفیت محصولات این صنعت تاکید کرد: اینکه مسئولان شرکت ارتباطات زیرساخت اظهار می کنند که برخی محصولات داخلی تائیدیه های فنی لازم را برای استفاده در شبکه زیرساخت مخابرات کشور دریافت نکرده اند مطلب اشتباهی نیست زیرا گفته شده برخی؛ و قرار نیست در کوتاه مدت تولیدات داخلی تمام نیازهای ارتباطات زیرساخت که شبکه ای پهن باند است را جوابگو باشد و نداشتن تأییدیه هم به معنی ضعف در سیستم های طراحی و تولید شده نیست بلکه در کشور آزمایشگاه های مجهز به تست فناوریهای پیشرفته به طور کامل وجود ندارد و سندیکا قبلاً این مورد را به وزیر ارتباطات و رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران به صورت مکتوب اعلام کرده است.
 
به گفته وی، وقتی اپراتورها می خواهند از تولید کننده داخلی که هنوز برند نشده خرید کنند لازم می دانند که تمام آزمایشات به صورت کامل انجام شود در حالی که برای خرید از برندهای معتبر خارجی نگرانی در این حد نیست.
 
رئیس سندیکای صنعت مخابرات کشور در مورد اهداف و برنامه­­ ریزی­­ ها برای افزایش میزان داخلی­ سازی تجهیزات موردنیاز شبکه مخابراتی کشور گفت: سندیکای صنعت مخابرات ایران از یک طرف توانمندیهای تولید داخلی خود را تنظیم و هر ۶ ماه یکبار به روز رسانی و در سامانه خود و وزارت صنعت اعلام می کند. از طرف دیگر مطالعه بازار برای فناوری های گوناگون انجام داده و با هماهنگی وزارت صنعت و همچنین وزارت علوم نمایشگاه های معکوس (اعلام نیاز) برگزار شده و بر همین اساس در سال گذشته ۴۰  دستاورد در فناوری های پیشرفته ICT را داشته است.
 
رستگار تصریح کرد: برای سال ۹۸ نیز تولیدی شدن ۴۰ دستاورد سال گذشته از طریق اعضای تولیدی سندیکا برنامه ریزی شده و پس از اطمینان از کیفیت و کمیت تولیدات با همکاری وزارت صنعت، واردات محصولات مشابه از خارج منع و یا لااقل محدود می شود.
 
وی ادامه داد: برای رقابت پذیری محصولات داخلی از نظر قیمت نیز خواستار افزایش تعرفه واردات در سطح استانداردهای جهانی شده ایم زیرا حتی در کشورهای صنعتی تعرفه واردات محصولات مخابراتی بالای ۳۵ درصد است. در صورتی که در ایران متوسط تعرفه گمرکی وسایل مخابراتی در حدود ۲۰ درصد است و چون حقوق و عوارض گمرکی با نرخ ارز رسمی محاسبه می شود عملاً ارزش تعرفه به ۱.۳ کاهش یافته و رقابت قیمتی را بسیار  دشوار کرده است.
 
رستگار افزود: ضمن اینکه هزینه های خارج از کنترل تولید کننده مانند بیمه تأمین اجتماعی، مالیات بر ارزش افزوده، نرخ ارز برای خرید مواد اولیه که گاهی گرانتر از ارز برای کالای وارداتی است به اپراتورها این فرصت را می دهد که علیرغم وجود کیفیت و ظرفیت داخلی، مسائلی از قبیل نداشتن مجوز و بودجه برای خرید محصول ایرانی با قیمت بالاتر از خارجی را مطرح و زمینه خرید خارجی را فراهم می آورند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.