اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 5, 2019
11:01 شنبه، 13ام مهرماه 1398
کد خبر: 104443

تکمیل ۳ ماهواره‌ “ظفر”، “پارس ۱” و “ناهید ۱” تا سه ماه آینده

 
 
رئیس سازمان فضایی از تکمیل سه ماهواره تا سه ماه آینده خبر داد.
 
 دکتر مرتضی براری امروز در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته جهانی فضا با بیان این که توانستیم در سال گذشته دو ماهواره را پرتاب کنیم، گفت: در سال گذشته ماهواره "پیام" امیرکبیر را در مدار ۵۰۰ متر تزریق کردیم و تا چند ثانیه اطلاعات آن دریافت شد، ولی نتوانستیم این ماهواره را در مدار قرار دهیم.
 
وی ادامه داد: امسال نیز ۳ ماهواره تا ۳ماه آینده، تکمیل و تلاش می‌شود که این سه ماهواره را در مدار قرار دهیم.
 
براری با بیان این که امسال ماهواره "ظفر" تکمیل می‌شود، گفت: در سه ماه آینده دو نمونه از این ماهواره آماده خواهد شد. این ماهواره قدرت تفکیک تساوی ۱۶ متر را دارد. همچنین ماهواره "پارس یک" که یک ماهواره سنجش از دور است، تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود.
 
رئیس سازمان فضایی ماهواره "ناهید یک" را از دیگر  ماهواره‌هایی دانست که تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود، خاطر نشان کرد:‌ ماهواره "ناهید یک" اولین ماهواره مخابراتی است که در مدار ۲۵۰ کیلومتری قرار می‌گیرد.
 
وی با تاکید بر این که تا سال ۱۴۰۴ ماهواره سنجشی خود را در مدار قرار می‌دهیم، خاطر نشان کرد: قرارداد این ماهواره نهایی شده و توسعه فناوری‌های آن نیز آغاز شده است.
 
رئیس سازمان فضایی همچنین با تاکید بر این که قرارداد پرتاب این سه ماهواره منعقد شده است، خاطر نشان کرد: بر اساس آمارهای جهانی، آمریکا در سه سال اول فعالیت خود ۴۳ ماهواره پرتاب کرد که از این تعداد ۲۷ ماهواره از مدار خارج شدند. در روسیه نیز از ۱۱ پرتاب اول، ۵ ماهواره در مدار قرار گرفت.
 
وی اضافه کرد:‌ بر اساس آمارهای موجود، ۴۰ درصد پرتاب‌های ایران با موفقیت انجام شده است.
 
رئیس سازمان فضایی همچنین از اقدام این سازمان برای آماده‌سازی سه ماهواره مکعبی خبر داد و گفت: مراحل اجرای آن آغاز شده و پایگاه آن نیز از چابهار خواهد بود.
 
رئیس سازمان فضایی با اشاره به اقدامات این سازمان برای صنعتی‌سازی، خاطر نشان کرد:‌ ساخت ماهواره از سوی شرکت‌های خصوصی آغاز شده است که در این زمینه دو مناقصه برای طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی اپتیکی و راداری انجام شده است و قرار است که ۸ کنسرسیوم برای ماهواره راداری و ۶ کنسرسیوم در حوزه ماهواره اوپتیکی ایجاد شود.
 
به گفته وی، این مناقصه به دلیل وجود مشکلات فنی مجددا برگزار شد.
 
براری همچنین با اشاره به افزایش تعداد ایستگاه‌های پرتاب ماهواره، گفت:‌ در سال جاری اجرایی شدن ایجاد تاسیس پایگاه‌های سلماس و چناران آغاز شده است و در کنار دو پایگاه ماهدشت و قشم تعداد پایگاه‌های پرتاب ما به ۴ ایستگاه افزایش می‌یابد. 
 
براری با تاکید بر این‌که ما تلاش داریم تا دریافت داده‌های آنلاین ماهواره‌ها را افزایش دهیم، تاکید کرد: داده‌های فضایی موجب ارزش افزوده اقتصادی می‌شود و ما از یک سال گذشته دریافت اطلاعات آنلاین سه ماهواره را در دستور کار قراردادیم و امروزه بیش از صد گیگ داده ماهواره‌ای در روز دریافت و به صورت رایگان در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهیم.
 
رئیس سازمان فضایی حوزه‌های موقعیت‌یابی و ناوبری، نجوم و اکتشافات فضایی و سامانه‌های ترکیبی را از حوزه‌های اولویت‌دار در این سازمان نام برد و گفت: این برنامه‌ها در برنامه ششم توسعه وجود نداشت و ما در این راستا اقدام کردیم و سه شرکت خصوصی و دانشگاه‌ها وارد ساخت ماهواره‌های کوچک شدند.
 
براری عدم تصدی‌گری را از دیگر برنامه‌های سازمان فضایی نام برد و یادآور شد: در این راستا اقدام می‌شود تا ورود را برای بخش خصوصی در بالادست و پایین‌دست صنعت فضایی فراهم کنیم.
 
وی با بیان اینکه کنسرسیوم‌هایی در حوزه فضایی در کشور ایجاد شده است، ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این بخش باشیم.
 
براری با اشاره به حوزه حاکمیتی در ۶ دهه گذشته، افزود: امروزه این حوزه تبدیل به حوزه اقتصایی شده، به گونه‌ای که به طور متوسط  ۶.۵ برابر رشد اقتصاد جهانی است و در دنیا نیز ۷۶ درصد بخش فضایی در اختیار بخش خصوصی است.
 
رئیس سازمان فضایی، دیپلماسی فضایی و حقوق فضایی را از دیگر محورهای فعالیت این سازمان ذکر کرد و ادامه داد: در این راستا چندین جلسه با کشورهای منطقه داشتیم و توافقات اولیه نیز صورت گرفته است و امیدواریم زیرساخت لازم برای صادرات محصولات فضایی به کشورهای منطقه ایجاد شود.
 
براری با تاکید بر ضرورت حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی، خاطر نشان کرد: با جلسات مستمر توانستیم در سند LTS که از ۲۰۱۰ آغاز شده است، منافع جمهوری اسلامی ایران را لحاظ کنیم و این امر یکی از اقدامات سازمان فضایی به شمار می رود. 
 
وی از برگزاری کارگاه بین‌المللی با سازمان ملل در سال آینده خبر داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.