اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 21, 2019
14:47 دوشنبه، 29ام مهرماه 1398
کد خبر: 105045

فضانورد ایرانی محقق با سایوز به ایستگاه فضایی اعزام می شود

 
رئیس سازمان فضایی ایران از برنامه ریزی برای اعزام محقق به ایستگاه فضایی بین المللی با همکاری کشور روسیه خبر داد و گفت: این اعزام برای مشارکت در پروژه های تحقیقاتی صورت می گیرد.
 
مرتضی براری با بیان اینکه اعزام فضانورد ایرانی به فضا یکی از برنامه های مدنظر سازمان فضایی ایران بوده که به پیشنهاد وزیر ارتباطات در دست پیگیری است، گفت: این پروژه باید با همکاری بین المللی انجام پذیرد که در این راستا برنامه های اولیه از سوی ایران در حال بررسی است.
 
وی با اشاره به اینکه در این پروژه قصدمان اعزام فضانورد برای مشارکت در پروژه های تحقیقاتی است، گفت: برای اعزام فضانورد محقق باید با کشور روسیه وارد مذاکره شویم.
 
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه پیشنهاد وزیر ارتباطات این است که به جای فضانورد گردشگر، پروژه فضانورد محقق را دنبال کنیم، افزود: در ایستگاه بین المللی فضایی بسیاری از محققان از کشورهای مختلف مستقر می شوند و ما نیز قصد داریم با همکاری کشوری مانند روسیه، امکان اعزام فضانورد به ایستگاه فضایی را محقق کنیم.
 
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: برای مثال کشوری مانند امارات، اعزام فضانورد را با هدف گردشگری دنبال کرده اما ما قصدمان این است که در این پروژه با اعزام محقق، در پروژه های تحقیقاتی مشارکت کنیم.
 
براری با بیان اینکه در حال حاضر تنها سفینه ای که قابلیت اعزام انسان به فضا را دارد، فضاپیمای سایوز کشور روسیه است، گفت: در صورت اجرایی شدن این پروژه، فضانورد ایرانی نیز احتمالا با سایوز به ایستگاه فضایی اعزام می شود. البته بر اساس پیش بینی‌های ناسا، قرار است پرواز دو سفینه آمریکایی سال ۲۰۲۰ آغاز شود و پس از آن فضانوردان آمریکا احتمالا با این سفینه‌ها عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی می شوند.
 
وی افزود: توافقات برای همکاری ایران و روسیه در این پروژه، باید در سطح کلان و از سوی روسای جمهور دو کشور مطرح شود و پس از آن فرآیند پیگیری عملیاتی شدن این پروژه برای اعلام فراخوان داوطلب و سناریوی آن، از سوی سازمان فضایی ایران انجام می شود.
 
معاون وزیر ارتباطات گفت: در این پروژه ابتدا باید به امکانات مورد نیاز تجهیز شویم و پس از آن برای نحوه همکاری با کشور روسیه، وارد مذاکره شویم. تا آن زمان، نمی توان زمان بندی مشخصی برای اجرای این پروژه ارائه داد.
 
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به توافقات صورت گرفته با کشور قزاقستان نیز گفت: این توافقات در سطح همکاریهای فضایی است اما برنامه های مربوط به اعزام فضانورد و پرتاب ماهواره باید با توافق با کشور روسیه دنبال شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.