امنیت

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 23, 2019
11:29 چهارشنبه، 1ام آبانماه 1398
کد خبر: 105112

نرم‌افزاری برای ارتقای امنیت پهپادها

 یک شرکت فعال در حوزه امنیت رایانه، نرم‌افزاری ارائه داده که می‌تواند خطرات ناشی از پهپادها را به حداقل برساند. پهپادهای غیرنظامی، خطری جدی برای فرودگاه‌ها و برخی تجارت‌ها به‌شمار می‌روند؛ به همین دلیل شرکت «کاسپرسکی» (Kaspersky) که در حوزه امنیت رایانه فعالیت دارد، راه‌حل جدیدی ارائه داده تا به سازمان‌ها کمک کند از خود در برابر تخلف غیرمجاز پهپادها محافظت کنند. با وجود تعیین ارزش بازار جهانی پهپادها در سال ۲۰۱۸، سازگاری این فناوری در مقیاس گسترده می‌تواند تحت‌تاثیر پیامدهای منفی مربوط به پهپادها قرار بگیرد. بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که فقط ۳۱ درصد کسانی که به سوالات این بررسی پاسخ داده‌اند، نگرش مثبتی نسبت به پهپادها دارند.
بیشترین دلیل پیامدهای منفی پهپادها، استفاده غیرقانونی از آنها است. یکی از نمونه‌های بروز چنین مشکلی، در سال‌جاری و در «فرودگاه گاتویک» (Gatwick Airport) لندن بود که حضور پهپادها به انحراف هواپیماها از مسیر خود منجر شد. از پهپادها می‌توان برای کارهای مخربی مانند جاسوسی، آسیب رساندن به مردم یا زیرساخت‌های مهم نیز استفاده کرد. شرکت «کاسپرسکی» برای استفاده ایمن‌تر از پهپادها و افزایش مسوولیت اپراتور، روش مخصوص به خود را ابداع کرده است. این شرکت، یک نرم‌افزار ابداع کرده که چند ماژول سخت‌افزاری در آن به کار گرفته شده تا بتواند پهپاد را از اشیای دیگر تشخیص دهد. ماژول مخصوص شناسایی می‌تواند با کمک دوربین‌ها، فناوری لیدار و حسگرهای شنیداری، پهپادها را جست‌وجو کند. کاسپرسکی، نخستین شرکتی است که از اسکنر لیزری برای تعیین موقعیت پهپاد استفاده کرده است. هنگامی که نرم‌افزار، یک جسم متحرک را در آسمان شناسایی کند، مختصات آن را به یک سرور می‌فرستد سپس این اطلاعات را به یک واحد خاص ارسال می‌کند. واحد پس از دریافت اطلاعات، با چرخش به سوی جسم حرکت می‌کند، به ردیابی آن می‌پردازد و سپس، دوربین روی آن زوم می‌کند. کاسپرسکی، یک شبکه عصبی را نیز آموزش داده‌ تا پهپادها را از اجسام متحرک دیگر تشخیص دهد و همزمان به تحلیل آنها در ویدئو بپردازد. اگر شبکه عصبی تشخیص دهد که جسم مورد نظر یک پهپاد است، سرور دستوری را به ماژول می‌فرستد تا ارتباط میان ابزار و کنترل‌‌کننده آن را برقرار کند. این کار موجب می‌شود پهپاد بتواند به جایی که از آن آمده، بازگردد یا در مکانی که سیگنال ارتباطی آن با کنترل‌کننده قطع شده، فرود آید؛ به این ترتیب آسیب‌های وارد شده به پهپاد به حداقل می‌رسند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.