تحلیل بازار

تلفن همراه

فناوری

October 24, 2019
12:01 پنجشنبه، 2ام آبانماه 1398
کد خبر: 105142

گوشی‌های ۵G ارزان می‌شوند

 
به گفته تحلیلگران، در صورتی که شرکت مدیاتک تراشه‌های ارزان قیمت مجهز به شبکه ۵G را ارائه کند، گوشی های هوشمندی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند، ارزان خواهند شد.
 
 با توجه به آنکه در سال‌های اخیر بازارهای جهانی گوشی موبایل به مرحله اشباع رسیده و برای مدت‌های طولانی با رکود بی‌سابقه‌ای مواجه شده است، حالا به نظر می‌رسد که بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های هوشمند در تلاشند تا با تولید و عرضه یک محصول جدید به جمع سازندگان گوشی مجهز به فناوری ۵G بپردازند.
 
گوشی‌های هوشمند ۵G  متعددی در طول یک سال اخیر از سوی شرکت‌های تولیدکننده موبایل همچون سامسونگ و هواوی معرفی و رونمایی شده‌اند که قرار است در کشورهایی که به ارائه خدمات مربوط به نسل جدید اینترنت همراه اقدام کرده‌اند، عرضه شده و در دسترس کاربران و علاقمندان قرار بگیرند.
 
اما یکی از بزرگترین مشکلاتی که بر سر توسعه، خریداری و استفاده از گوشی‌های هوشمند مجهز به ۵G وجود دارد، قیمت بسیار بالای آن نسبت به متوسط قیمت سایر گوشی‌های موبایل موجود در بازار است که حالا بر اساس بیانیه شرکت مدیاتک (MediaTek) قرار است فکری به حال این محصولات شود و با تراشه‌های توسعه داده شده توسط این تراشه ساز تایوانی ، قیمت گوشی‌های مجهز به فناوری ۵G  کاهش یابد.
 
بر اساس گزارش وب سایت Android Authority، شرکت مدیاتک که پیش‌تر نیز از برنامه‌های خود برای ارائه تراشه‌های ارزان قیمت با قابلیت پشتیبانی از شبکه نسل پنجم اینترنت خبر داده بود، به تازگی اعلام کرده است که در ماه‌های آینده از تراشه‌های جدید خود رونمایی خواهد کرد تا بتواند گام بلندی در راستای کاهش قیمت گوشی‌های ۵G و دسترسی همه کاربران به خدمات اینترنت پرسرعت بردارد.
 
کارشناسان فعال در حوزه فناوری برآورد کرده‌اند در صورتی که این اتفاق بیفتد، شرکت‌های تولیدکننده موبایل قادر خواهند بود سهم گوشی‌های ۵G را در بازارهای جهانی افزایش دهند.
 
از آنجا که اخبار نسل جدید اینترنت ۵G  در گوشه و کنار جهان منتشر شده و کاربران بسیاری نیز در انتظار اجرای آن هستند، کشورهای زیادی با همکاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غول‌های تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنت‌اند.
 
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه‌ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین‌المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) آغاز کرد. در نتیجه رسماً یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بدنبال برقراری و راه‌اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از توانایی‌ها و برنامه‌های خود در این زمینه رونمایی می‌کنند.
 
البته برخلاف آنکه اخبار بسیاری مبنی بر ارائه و عرضه زودهنگام گوشی‌های هوشمند مجهز به پشتیبانی از نسل پنجم اینترنت پرسرعت ۵G در فضای مجازی منتشر شده و قرار است در اوایل سال آینده ۲۰۱۹ میلادی نخستین گوشی‌های مجهز به این فناوری جدید روانه بازارهای جهانی شوند، هنوز به نظر می‌رسد که زیرساخت‌های لازم برای برقراری همگانی و عرضه عمومی آن در بسیاری از کشورهای جهان با کندی روبروست و تاکنون روند سریع و صعودی نداشته است.
 
البته بخش زیادی از آن به خاطر موانع و چالش های پیش روی هواوی، به عنوان یکی از بزرگترین اپراتورهای مخابراتی فعال در توسعه شبکه های نسل پنجم اینترنت همراه بوده است. با همه این تفاسیر، با توجه به آنکه شرکت‌های تولیدکننده موبایل متعددی به سمت و سوی تولید، توسعه و عرضه محصولاتی که قابلیت پشتیبانی از شبکه ۵G را دارند، روی آورده‌اند، به نظر می‌رسد که آینده درخشان پیش روی محصولات مجهز به شبکه ۵G قرار دارد و در سال‌های آینده، آنها سهم قابل توجهی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص خواهند داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.