تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 25, 2019
12:55 جمعه، 3ام آبانماه 1398
کد خبر: 105177

وزیر سابق اقتصاد: ارز دیجیتال انحصار بانک‌های مرکزی در انتشار پول را خواهد شکست

 
وزیر سابق اقتصاد با بیان اینکه فناوری بلاک چین در آینده در حوزه‌های بیمه و مالیات و به‌طورکلی اقتصاد هوشمند ورود خواهد داشت، گفت که با افزایش نفوذ بلاک چین انحصار بانک‌های مرکزی در انتشار پول سنتی شکسته خواهد شد.
 
به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید شمس‌الدین حسینی در همایش تخصصی “زنجیره بلوکی و ارزهای دیجیتال؛ کاربرد و تنظیم مقررات” که صبح امروز در مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی برگزار شد گفت: به نظر می‌رسد در آستانه انقلاب صنعتی چهارم قرار گرفته‌ایم که تحولات فراگیر در عرصه‌های فناورانه را در پی خواهد داشت. این انقلاب فناورانه در امتداد انقلاب سوم اقتصادی یا انقلاب دیجیتال قرار گرفته است.
 
به گفته حسینی، بلاک چین یکی از پدیده‌های مهم عصر انقلاب چهارم صنعتی است که یکی از پیشران‌های اقتصاد دیجیتال یا اقتصاد هوشمند به‌حساب می‌آید.
 
وزیر پیشین اقتصاد با اشاره به رویکرد مبدعان مطرح‌ترین ارزهای دیجیتال یا بیت کوین بر اساس فناوری بلاک چین گفت: بیت کوین با ادعای مقابله با بانک‌های مرکزی و انحصار انتشار پول تولید و معرفی شد اما به نظر می‌رسد در آینده نزدیک در عرصه‌هایی مثل مالیات و بیمه نیز بلاک چین نقش‌آفرین باشد.
 
وزیر اقتصاد دولت دهم با بیان این‌که “زمانی به دنبال درک اقتصاد برخط بودیم اما امروز مفهوم اقتصاد بر تقاضا مطرح شده” گفت: در اقتصادهای مبتنی بر فناوری انعطاف بسیار زیادی وجود داشته و شغل‌ها دیگر پایدار نیستند. وی افزود، گزارش سال 2015 مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد 10 درصد تولید ناخالص داخلی جهان تا سال 2025 درگیر حوزه بلاک چین خواهد بود.
 
حسینی با ابراز اینکه کنار اقتصاد مجازی، امروز پول‌های مجازی مقابل پول‌های واقعی مطرح شده‌اند گفت: این نوآوری در حوزه ارز دیجیتال، انحصار انتشار اسکناس از سوی بانک‌های مرکزی را از بین خواهد برد.
 
وی اضافه کرد: در حال حاضر به‌سرعت در حال گذار از پول الکترونیکی به پول مجازی هستیم.
 
حسینی گفت: در سال 2012 بانک مرکزی اتحادیه اروپا پول مجازی و پول الکترونیکی را با هم مقایسه کرد اما تنها سه سال بعد گزارش اولیه خود را اصلاح کرد. در گزارش جدید تأکید شده بود پول‌های مجازی دیگر محدود به محیط‌های مجازی نیست، این واقعیتی است که امروز به خوبی شاهد آن هستیم.
 
وزیر پیشین اقتصاد در انتهای مباحث خود به عملکرد نهادهای حاکمیتی در برخورد و مواجهه با پول‌های مجازی و ارزهای دیجیتال اشاره کرد و گفت: یک سال پیش شورای مقابله با پول‌شویی استفاده از ارزهای دیجیتال را منع کرده بود اما دیدیم که خیلی این مصوبه اثرگذار نبود، در نهایت نزدیک به 2 ماه قبل شورای عالی فضای مجازی به این موضوع ورود کرد و مقرر شد ممنوعیت قبلی در خصوص استفاده از ارزهای دیجیتال برداشته شود.
 
وی ادامه داد، اما پیام اصلی این مصوبه تنها به قیمت برق مصرفی استخراج بیت کوین اشاره داشت و جنبه‌های مهم نهادی این پدیده نوظهور فناورانه دیده نشده بود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.