امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 6, 2019
13:16 چهارشنبه، 15ام آبانماه 1398
کد خبر: 105559

فضای مجازی تنها مختص شبکه‌های اجتماعی نیست

فلسفه استفاده از برنامه هایی مانند وی‌پی‌ان‌ و فیلترشکن‌ در اغلب کشورها با هدف افزایش امنیت صورت می گیرد. این در حالیست که در ایران استفاده از این برنامه ها اغلب دلایل دیگری غیر از افزایش امنیت دارد.
استفاده از چنین برنامه هایی در سال های اخیر به قدری افزایش یافته که بر اساس آمار موجود، در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۱۲ ملیون نفر در کشور از VPN و فیلترشکن‌ استفاده می‌کنند.
 
 
با افزایش استفاده از VPN و فیلترشکن‌ عده‌ای علاقه‌مندند که این برنامه ها در کشور مسدود شود این در حالیست که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این موضوع تاکید دارد که نمی‌توان بدون درنظر گرفتن نیازهای قانونی و منطقی این خواسته را عملیاتی کرد. چراکه، مسدودسازی یک‌شبه برای تمام کاربران که نیاز قانونی با آن دارند امکانپذیر نیست.
 
با یک بررسی دقیق و منطقی به این نتیجه می رسیم که اگر فیلترشکن ها و VPN ها در کشور مسدود شود جامعه علمی کشور که باید در شرایط تحریم های همه جانیه بر علیه ایران، به اطلاعات علمی در جهان دسترسی داشته باشند، قطعا با مشکلات عدیده ای روبرو می شوند. از طرفی برای مدیریت امور اقتصادی و بانکی نیز نیاز اساسی به vpn  حس می شود.
 
با توجه به اهمیت مسائل گفته شده مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در رابطه با طرح مسدودسازی فیلترشکن ها اعلام کرده که به دلایل کارشناسی با انسداد vpn مخالفیم
 
حمید فتاحی در این باره گفت: دلایل ما برای این مخالفت روشن است، فیلترینگ غیرکارشناسی اعمالی از یک سو و تحریم‌های ظالمانه از سوی دیگر برای برخی کاربران چاره‌ای جز استفاده از vpn باقی نگذاشته است.
 
پس از مقاومت های وزارت ارتباطات، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه موضوع اجرای طرح vpn قانونی را مطرح کرد، طرحی که پیش از این در سال 91 نیز مطرح شده و بنا به دلایلی شکست خورده بود.
 
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این پیشنهاد کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز اعلام کرد: شفاف گفته‌ایم، اول مشکلات ناشی از فیلترینگ را حل کنید و سپس به فکر ساماندهی VPN باشید.
 
در هرحال، با توجه به گسترش فضای مجازی در تمامی وجوه زندگی افراد و قرار گرفتن در شرایط تحریم مسدودسازی فیلترشکن‌ها کار منطقی به نظر نمی رسد. چراکه، در شرایط تحریم نیاز به دور زدن فعالیت‌های مختلف برای حل مسائل مالی دیده می شود. از سوی دیگر، بسیاری از سرویس‌های ارائه دهنده خدمات، خدمات خود را برای کشور ما تحریم کرده‌اند و تنها از طریق استفاده از فیلترشکن‌هاست که می توان از این سرویس ها خدماتی را که در کشور خودمان وجود ندارد را دریافت کرد.
 
بنابراین، بهتر است موافقان طرح مسدودسازی فیلترشکن ها کمی واقع بینانه تر به موضوع نگاه کنند و فضای مجازی را تنها مختص شبکه‌های اجتماعی ندانند، چراکه، کشور با مسائلی بسیار مهمتر از تلگرام مواجه است و از این رو، مسودسازی فیلترشکن ها بیشتر از آنکه برای ما سودمند باشد، زیان به همراه خواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.