تلفن همراه

فناوری

November 10, 2019
10:52 یکشنبه، 19ام آبانماه 1398
کد خبر: 105652

اما و اگرهای توسعه شبکه ۵G توسط هواوی

 
هواوی یکی از بزرگترین شرکت‌های تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی است که توسعه شبکه ۵G در بسیاری از کشورهای جهان را بر عهده دارد ولی در طول یک سال اخیر با مشکلات و چالش‌های متعددی روبرو شده است.
 
 شبکه ۵G به عنوان نسل پنجم شبکه اینترنت همراه، قرار است خدمات، امکانات و سرعت بسیار بیشتر و بهتری را برای کاربران و مشترکان در سراسر جهان به ارمغان بیاورد که بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی بزرگ در سال های اخیر سعی دارند به توسعه زیرساخت های لازم برای راه اندازی آن بپردازند.
 
یکی از بزرگترین و فعال‌ترین پیشگامان این صنعت، بدون شک شرکت چینی هواوی است که تاکنون با بسیاری از شرکت های دولتی و خصوصی در کشورهای مختلف برای توسعه و برقراری شبکه ۵G قرارداد همکاری منعقد کرده است.
 
اما هواوی در طول یک سال اخیر به شدت از سوی دولت ترامپ، ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و برخی دیگر از متحدانش تحت فشار و تحریم قرار گرفته است و به مسائلی همچون احتمال جاسوسی از کاربران و مقامات آمریکایی و همچنین همکاری با دولت چین متهم شده است.
 
برخی از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری در مورد تلاش هواوی و همچنین اتهامات وارده بر آن در طول یک سال اخیر نظرات مختلفی دارند که مرور مختصری از آنها خالی از لطف نیست.
 
مارکوس گروباش، مدیر شرکت آلمانی Tempton Industrial Solutions که در زمینه های مخابراتی و ارتباطی فعالیت می کند، در این خصوص خاطرنشان کرده است که دولت های اروپایی نمی توانند تنها به خاطر اتهامات آمریکا، از همکاری با هواوی سرباز زنند. بلکه لازم و ضروری است تا با تکنولوژی های روز خود را وفق دهند و به وسیله همکاری با هواوی که یکی از فعالترین پیشگامان این حوزه به شمار می رود، به کاربران و شهروندان خود امکان برقراری زودهنگام شبکه ۵G اعطا کنند.
 
وی بر این باور است که هواوی در حال حاضر بدون شک در زمینه توسعه شبکه ۵G تنها پیشگام این تکنولوژی محسوب می شود و سایر اپراتورهای مخابراتی جهان حداقل ۱۸ الی ۲۴ ماه بعد از آن، شروع کردند و همگی از هواوی عقب تر هستند.
 
وی افزود: این احتمال وجود دارد که اتهامات آمریکا علیه هواوی بیشتر جنبه سیاسی داشته تا سهم آن در بازارهای جهانی و درآمدزایی آن کاهش یابد.
 
ژوسیان کوتاجار، یکی دیگر از کارشناسان فعال در حوزه فناوری معتقد است: زمانی که اروپا در زمینه ارتقای امنیت سایبری پروتکل های مورداستفاده برخی از شرکت های تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی خارجی همچون هواوی سخت گیری می کند، نباید آن را به عنوان یک محدودیت دید بلکه فرصت جدیدی است تا استانداردهای بهتر و بالاتری وضع و اعمال شود تا کابران بتوانند در محیطی امن و مطمئن به کار و فعالیت های انلاین و مجازی خود بپردازند و خیالشان از حریم خصوصی و امنیت سایبری دستگاههای متصل به اینترنت خود راحت و آسوده باشد.
 
یکی دیگر از کارشناسان این حوزه بر این باور است در صورتی که اروپا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان تحت تاثیر مسائل و اتهامات امنیتی که هنوز خلاف آنها ثابت نشده است، به قطع ارتباط و همکاری با هواوی دست بزنند، به طور قطع توسعه شبکه ۵G را در شهرها و کشور خود سالها به تعویق خواهند انداخت و در دهکده جهانی، به انزوا کشیده خواهند شد.
 
جیانگ تائو، مدیر ارشد بخش رایانش هوشمند در هواوی، به تازگی در مصاحبه و گفتگویی در وب سایت یورونیوز اعلام کرده است که این شرکت چینی با سرمایه گذاری کلان ۱۰۰ میلیون یورویی در بخش هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در نظر دارد تبدیل به بزرگترین غول تکنولوژی جهان شود تا قابلیت و امکانات جدیدی را برای کاربران در کشورهای مختلف به ارمغان بیاورد.
 
آبراهام لیو، مدیر اجرایی نمایندگی هواوی در اتحادیه اروپا می گوید: ما با کشورهای اروپایی در خصوص راه اندازی و توسعه شبکه ۵G که قادر خواهد بود تغییر و تحولات عظیمی را در صنعت فناوری و ارتباطات ایجاد کند، همکاری های بسیار زیاد و سودمندی داشته ایم و سابقه فعالیت ما در اروپا به بالغ بر ۲۰ سال می رسد و ما می خواهیم که این همچنان ادامه داشته باشد و بتوانیم رهبری شبکه ۵G را در جهان همان طور که تاکنون برعهده داشتیم، از این پس نیز برعهده داشته باشیم.
 
وی افزود: هواوی همچنین نقش بسزایی در اشتغال زایی اروپا داشته و تاکنون ۱۶۹ هزار شغل مختلف در سراسر این قاره سبز ایجاد کرده است.
 
همچنین سهم هواوی در تولید ناخالص داخلی کشورهای اروپایی ۱۲.۸ میلیارد یورو بوده است. اعداد و ارقامی که اروپا نمی تواند هیچ گاه آنها را به فراموشی بسپارد و با هواوی قطع ارتباط کند.
 
از آنجا که اخبار نسل پنجم اینترنت در گوشه و کنار جهان منتشر شده و کاربران بسیاری نیز در انتظار اجرای آن هستند، کشورهای زیادی با همکاری بزرگترین اپراتورهای اینترنت و غول‌های تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنت‌اند.
 
در اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه‌ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین‌المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن آغاز کرد. در نتیجه رسما یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بدنبال برقراری و راه‌اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت نسل پنجم در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره هستند و از توانایی‌ها و برنامه‌های خود در این زمینه رونمایی می‌کنند.
 
اپراتورها و غول‌های تکنولوژی بسیاری نیز در جهان وجود دارند که همگی به دنبال عرضه نخستین سرویس اینترنت با بهره‌گیری از فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G هستند که از مهم‌ترین و بزرگترین آن‌ها می‌توان به نوکیا، هواوی، تی موبایل، اسپرینت، ورایزن، اریکسون و غیره اشاره کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.