اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 20, 2019
15:51 چهارشنبه، 29ام آبانماه 1398
کد خبر: 105960

میزان تشعشعات رادیویی کشور از زبان وزیر ارتباطات

با وجود نگرانی‌ها درباره تشعشعات رادیویی و امواج الکترومغناطیسی، مسوولان معتقدند با توجه استانداردهای موجود، در کشور عددی بالاتر از سطح استاندارد که بر سلامتی تاثیر داشته باشد، وجود ندارد.
 
به گزارش ایسنا، یکی از نگرانی‌هایی که با ورود ابزار دیجیتالی به زندگی افراد افزایش یافته، بیماری‌های ناشی از تشعشعات رادیویی است. با افزایش بیماری‌های جوامع امروزی از جمله سرطان‌های شناخته‌شده و ناشناخته، این گمان میان عامه مردم تقویت شده و بسیاری تصور می‌کنند تشعشعات حاصل از دکل‌های موبایل یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلاء به انواع سرطان است، هرچند این موضوع تاکنون به صورت علمی ثابت نشده است.
 
اگرچه ضرر تشعشعات رادیویی صددرصد به اثبات نرسیده، اما برخی همچنان نگران تأثیرات آن بر بیماری‌ها و خصوصاً سرطان‌های مختلف هستند. البته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تشعشعات پرتوهای رادیویی را به صورت دوره‌ای اندازه‌گیری و اعلام می‌کند که غالباً این تشعشعات کمتر از حد استاندارد ملی است که می‌تواند نگرانی‌ها را در این مورد کاهش دهد.
 
اما سامانه اندازه‌گیری تجمعی شدت امواج الکترومغناطیس به منظور پایش تشعشعات تجهیزات رادیویی مطابق حدود استاندارد ملی ایران به شماره ۸۵۶۷ و کمیسیون بین‌المللی حفاظت در برابر پرتوهای غیریون ساز (ICNIRP)، با نصب ۷۰ ایستگاه ثابت در شهر تهران و ۱۸ ایستگاه ثابت در شهر شیراز راه‌اندازی شده است. مطابق با استانداردهای اعلام‌شده، حدود پرتوگیری امواج الکترومغناطیسی ۲۸ ولت بر متر است که در نمودار مربوط به هر ایستگاه، به صورت خط‌چین قرمز مشخص شده است.
 
در این باره محمدجواد آذری جهرمی به‌تازگی با اشاره به نگرانی‌ها درباره پارازیت اظهار کرده است: ما چیزی به اسم نگرانی در برابر صرف پارازیت نداریم، موضوع، اثر تجمعی امواج الکترومغناطیسی موجود در اطراف مردم است که روی سلامتی مردم اثر می‌گذارد و شامل فرستنده‌های تلویزیونی، ایستگاه‌های ارسال امواج تلفن همراه و پارازیت‌ها می‌شود. سیگنال و غیرسیگنال هر دو یک اثر تجمیعی بر بدن انسان دارد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ما در این زمینه ایجاد شفافیت کردیم و در حال حاضر در تهران و شیراز اندازه‌گیری به‌خط کرده و نتایج آن را به‌لحظه منتشر می‌کنیم که میزان اثر تجمعی امواج الکترومغناطیسی چقدر است. گزارش آن را هم ارائه کردیم و در سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم در دسترس است و مردم می‌توانند مشاهده کنند.
 
او با بیان این‌که سطح استانداردی که سازمان ملی استاندارد مشخص کرده، عدد ۲۸ ولت بر مترمربع است، به خانه ملت گفت: ما در هیچ جای کشور به این عدد نرسیدیم و در اعداد بسیار پایین‌تر از این سطح قرار داریم. در سایر استان‌ها که تجهیزات نصب نشده هم به صورت نوبتی اندازه‌گیری انجام می‌شود و برای هر استان هر سه ماه یک بار هم یک گزارش اندازه‌گیری داریم و برای استاندارها می‌فرستیم.
 
آذری جهرمی همچنین خاطرنشان کرد: در هیچ نقطه از کشور ما به نصف عدد ۲۸ هم نرسیدیم و اندازه‌گیری‌ها در سطح استاندارد است. ممکن است در آینده عمل پیشرفت کند و مشخص شود این سطح ۲۸ عدد درستی نبوده و می‌تواند اثراتی داشته باشد اما با توجه استانداردهایی که وجود دارد، در کشور عددی بالاتر از سطح استاندارد نداریم.
 
همچنین نسترن محسنی – معاون امور رادیوئی رگولاتوری- روز گذشته با بیان این‌که بیش از یک‌سوم تداخلات اپراتورهای تلفن همراه مربوط به تکرارکننده‌های غیرمجاز است، اظهار کرد: کاربران در برخی مناطق به دلیل عدم پوشش‌دهی تلفن همراه، اقدام به تهیه و نصب تکرارکننده‌های تلفن همراه از مبادی غیرمجاز و غیرمرتبط می‌کنند.
 
وی افزود: این موضوع نه تنها مشکل را حل نمی‌کند بلکه بعضاً باعث ایجاد اختلال در سایر فرستنده‌ها و کاهش و یا قطع سرویس در مناطق دیگر نیز می‌شود و از سوی دیگر تشعشعات ناشی از این دستگاه‌ها به دلیل غیر استاندارد بودن می‌تواند موجبات اثرات مضر برای مردم شود، لذا لازم است به توصیه‌های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به طور دقیق توجه شود.
 
معاون امور رادیوئی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تاکید کرد: کاربران تلفن همراه درصورت عدم پوشش و آنتن‌دهی شبکه باید با هماهنگی اپراتور مربوطه و با توجه به مصوبه CRA-DEC۵۰۰۹-۱، درصورت لزوم اقدام به تهیه و نصب تکرارکننده استاندارد و مجاز کنند تا با مشکلات بعدی نظیر توقیف دستگاه‌ها توسط ماموران این سازمان مواجه نشوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.