اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 20, 2019
19:09 چهارشنبه، 29ام آبانماه 1398
کد خبر: 105974

افزایش ۲۰۰ برابری مراجعه به موتور جستجوی بومی

 
رئیس هیئت مدیره موتور جستجوی بومی پارسی‌جو از افزایش ۲۰۰ برابری مراجعات به این موتور جستجو طی روزهای اخیر و در نبود اینترنت خبر داد.
 
امیرعلی خیراندیش با اشاره به افزایش مراجعات به موتور جستجوی بومی که در بستر شبکه ملی اطلاعات فعال است، گفت: موتور جستجوی پارسی‌جو، روزانه پاسخگوی ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار جستجو در فضای وب بود که به دلیل نبود اینترنت و قطع بودن سرویس گوگل، میزان مراجعات به این موتور جستجوی بومی طی روزهای اخیر ۱۵۰ تا ۲۰۰ برابر شد.
 
وی با بیان اینکه تا پیش از این به دلیل وجود موتور جستجوی گوگل، کاربران مراجعات بالایی به جویشگر بومی پارسی‌جو نداشتند، افزود: طی روزهای گذشته میزان درخواست‌ها از جویشگر بومی پارسی‌جو افزایش یافت و این سرویس‌دهنده در بستر شبکه ملی اطلاعات، پاسخگوی نیاز مراجعه‌کنندگان بود.
 
خیراندیش در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه این موتور جستجو تا چه میزان امکان پاسخگویی به تمامی کاربران ایرانی را خواهد داشت؟ اظهار داشت: از لحاظ سخت‌افزاری و منابع فنی، محدودیت‌هایی در ارائه خدمات داریم که باید برطرف شود.
 
وی در مورد اینکه کیفیت ارائه سرویس در موتور جستجوی بومی، آنطور که باید تقویت نشده است، گفت: پارسی‌جو امکان ارائه خدمات به این تعداد درخواست را طی چند روز اخیر نداشت و به دلیل مشکلات سخت‌افزاری، برخی از اختلالات در ارائه خدمات این سرویس طبیعی است.
 
رئیس هیئت مدیره موتور جستجوی بومی پارسی‌جو با اشاره به اینکه موتورهای جستجوی ملی در تمام دنیا دارای نقشه راه مشخصی هستند، بیان کرد: با وجود اینکه سرویس‌دهنده‌ای مانند گوگل، تمام خدماتش در ایران قابل استفاده است، موتور بومی تاکنون نقش پررنگی در ارائه خدمات به کاربران نداشت.
 
خیراندیش با بیان اینکه کشورهایی مانند کره، چین و روسیه دارای موتورهای بومی به زبان غیرانگلیسی هستند، گفت: عواملی مانند کیفیت، محتوا و رگولاتوری (قانون و مقررات)، عوامل پایداری موتورهای جستجو را تضمین می‌کند.
 
به گفته وی از لحاظ کیفیت و پایداری فنی، تعداد سرورها و سخت‌افزارهای مربوط به پارسی‌جو، جوابگوی این حجم از درخواست نیست، چرا که باید زیرساخت‌های مالی در حد چند هزار سرور به ما اختصاص یابد تا بتوانیم پاسخگوی میزان درخواست‌ها باشیم.
 
رئیس هیئت مدیره موتور جستجوی بومی پارسی‌جو افزود: از لحاظ محتوا نیز حاکمیت باید محتوای مورد نیاز را در اختیار سرویس‌دهندگان موتور جستجو قرار دهد و موضوع تنظیم مقررات نیز از دیگر مواردی است که توسط حاکمیت باید برای سرویس‌دهنده فراهم شود؛ به نحوی که برخی کشورهای تولیدکننده موبایل را ملزم می‌کنند که حتی به صورت پیش‌فرض، موتور جستجوی ملی خود را روی گوشی‌های وارداتی تنظیم کنند.
 
خیراندیش خاطرنشان کرد: طی روزهای اخیر تمامی سعی‌مان این بوده که به جستجوهایی که مربوط به سایت‌های داخلی در شبکه ملی اطلاعات می‌شود، پاسخ دهیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.