وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده که قطع یک هفتهای اینترنت به دستور شورای امنیت کشور فرصت خوبی بوده تا ادعای این وزارتخانه مبنی بر اجرای ۸۰ درصدی این شبکه در کشور ثابت شود.
محمدجواد آذری جهرمی، در گفتوگوی خود با خبرگزاری خانه ملت در پاسخ به این سوال که آیا شبکه ملی اطلاعات پاسخگوی نیاز کشور است گفت: «نیازهای پایهای مورد نیاز کسبوکارهای کشور طبق سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات پیشرفت کرده و در گذشته گزارش داده بودیم که۸۰ درصد از این سند اجرایی شده است.» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه قطع اینترنت در سراسر کشور فرصتی بود که ادعاهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات دیده شود، عنوان کرد: «مشخص شد که با استفاده از شبکه ملی اطلاعات خدمات پایه وجود دارد.»
هفته گذشته و با قطع اینترنت بینالملل وزارت ارتباطات اعلام کرد که ۲۴ بعد از قطع اینترنت با کمک زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات امکان استفاده از سرویس کسبوکارهای آنلاین، خدمات بانکی و تمامی سرویسهایی که در داخل کشور میزبانی میشوند فراهم بوده است. هرچند از سوی دیگر نیز برخی کسبوکارها در گفتوگو با پیوست اعلام کردند که شاید در ظاهر سرویس آنها مشغول به کار باشد؛ اما بخش قابل توجهای از ارائه سرویسشان به دلیل وابستگی به سرویسهای خارجی که نمونه داخلی هم ندارند با مشکل مواجه شده است.
در انتظار اتصال دیتای موبایل
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در زمینه وصل مجدد اینترنت تلفنهای همراه هم اعلام کرده که وزارت ارتباطات در خصوص قطع و وصل اینترنت تصمیم گیر نیست و این وظیفه بر عهده شورای امنیت کشور است.
به گفته او شورای امنیت کشور با توجه به شرایط امنیتی موجود و بر اساس ارزیابیهایی که داشته دستور وصل مجدد اینترنت برخی از مناطق را با توجه به بازگشت آنها به شرایط عادی ابلاغ کرده است. او تاکید کرده که این وزارتخانه پیگیر تسریع وصل اینترنت گوشیهای تلفن همراه است و به محض ابلاغ دستور وصل مجدد، آن را اجرا میکنند.
روز گذشته (۲ آذر) اینترنت ثابت کاربران خانگی در استانهای مختلف کشور از جمله تهران بعد از یک هفته محدودیت دسترسی به اینترنت بیناملل متصل شد. اتصال مرحلهای کاربران تجاری، سازمانی و دانشگاهی هم از روز پنجشنبه (۳۰ آبان ) کلید خورده بود. قطع اینترنت از شنبه شب ۲۵ آبان و بعد از اعلام تصمیم دولت برای تغییر نرخ بنزین و به دستور شورای امنیت کشور در سراسر کشور اعمال شد.
در کنار ضرری که در چند روز گذشته کسبوکارهای آنلاین و شرکتهای اینترنتی بابت قطع یک هفتهای اینترنت متحمل شده بودند، کاربران خانگی نیز به دلیل باقی ماندن بستههای خریداری شده که با قطع اینترنت بدون استفاده یا به زمان پایان بسته نزدیک شده نیز دچار ضرر شدهاند. در همین رابطه وزیر ارتباطات در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفته بود که به اپراتورها ابلاغ شده مدت زمان قطعی اینترنت را به زمان بسته ها اضافه کنند. او در مورد کاربرانی که بستههای یک هفتهای خرید کردهاند و در این یک هفته قادر به استفاده از بسته خود نبودند هم اعلام کرد که مدت زمان قطعی اینترنت به بسته آنها اضافه می شود.
در همین راستا نیز روز گذشته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران خبر داد که به محض اتصال مجدد اینترنت ۱۰ روز به مدت اعتبار قرارداد اینترنت مشترکان اینترنت خطوط ثابت ADSL مخابرات اضافه خواهد شد.
در ادامه برنامهریزیها وزات ارتباطات برای جبران ضرر کاربران اینترنت هم شب گذشته (۲ آذر) وزیر ارتباطات با انتشار ویدیویی ضمن عذرخواهی از کاربران و کسبوکارهای آنلاین بابت قطع یک هفتهای اینترنت ضمن اینکه تصمیم قطع دسترسی کاربران به شبکه جهانی توسط شورای امنیت کشور گرفته شده گفت: «برخی خسارات جبران ناپذیر است؛ به نوبه خود تلاش میکنیم آن را جبران کنیم. از اپراتورهای تلفن همراه خواستیم زمان بستههای اینترنتی را به میزان قطع ارتباط تمدید کنند؛ همچنین بسته یک گیگ اینترنت هدیه نیز به همه مشترکان اعطا می شود و مردم میتوانند با شمارگیری #۹۸* این بسته اینترنتی را فعال کنند.»