اپراتورها

تجارت الکترونیک

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

December 2, 2019
11:54 دوشنبه، 11ام آذرماه 1398
کد خبر: 106485

معاون طرح و توسعه ارتباط فردا: رقابتی نبودن تلکام، دلیل وارد نشدن اپراتورها به حوزه داده‌های باز است

 
معاون طرح و توسعه شرکت ارتباط فردا رقابتی نبودن فضای تلکام را دلیل وارد نشدن اپراتورها به حوزه داده‌های باز دانست.
 
 نیما نامداری معاون طرح و توسعه شرکت ارتباط فردا در میزگرد Open API رویداد «هفته ایران دیجیتال» اعلام کرد یکی از دلایلی که حوزه تلکام از داده‌های باز استقبال نمی‌کند این است که در این حوزه کسی درباره مالکیت داده فکری نکرده و نمی‌دانند چگونه می‌شود از دیتا پول درآورد. به گفته او فضای تلکام رقابتی نیست و تعداد بازیگران کمتر و سود بالاتر باعث شده اپراتورها وارد بازار داده‌های باز نشوند و این بازار را گسترش ندهند.
 
نامداری در ادامه سخنانش در این میزگرد گفت: «ما بیگانه هراسی داریم و به همین دلیل هم با هم وارد شراکت نمی‌شویم و این در حالی است که مبنای API خلاف این جریان است.» نامداری تاکید کرد ذهنیتی که به قطع ارتباط اینترنت در کشور منتهی شود به شبکه سازی نمی‌رسد. به گفته او این مساله یک مانع ذهنی است که باید برای رفع آن تلاش شود.
 
نامداری در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد توسعه API صرفا با همکاری بخش خصوصی اتفاق نمی‌افتد. او در ادامه گفت: «استارت‌آپ‌ها به تنهایی نمی‌توانند بازیگران این حوزه باشند و بازیگران بزرگ هم به API نیاز دارند و تجاری سازی و رشد API توسط بازیگران بزرگ اتفاق می‌افتد.»
 
پس از او باقر صمدی، معاون دیجیتال ایرانسل در پاسخ به گفته‌های نامداری گفت: «در حال حاضر تعدادی API در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته اما باید گسترش پیدا کند و براساس استاندارد مشخصی در این مسیر حرکت کرد.» او معتقد است اپراتورها برای ورود جدی به حوزه داده‌های باز به حمایت قانونی احتیاج دارند.
 
صمدی اعلام کرد: «ایرانسل در حال توسعه پلتفرم‌های خود است و قصد دارد به هاب API بدل شود». او در ادامه افزود: «ما به دنبال ایجاد اکوسیستمی از APIهای خودمان و شرکای تجاری‌مان هستیم و ممکن است نتوانیم به تنهایی از عهده انجام این پروژه بربیاییم و در این صورت از شرکت‌های همکار کمک خواهیم گرفت.»
 
پس از او نعیم جاوید، مدیر توسعه محصولات و خدمات همراه اول درباره دلیل ورود نکردن اپراتورها به بحث داده‌های باز گفت: «تا زمانی که داده‌های باز در بستر ۴G معنادار نباشد برای اپراتورها هم معنادار نخواهد بود. زیرا ما براساس استانداردها عمل می‌کنیم.» به گفته او برای دریافت داده‌های باز راهی مشابه رسیدن به داده‌های بسته طی می‌شود و گاهی افراد باید سوال و جواب‌های حراست را هم پاسخ دهند تا به داده برسند و دلیل این امر نبود قانون در این حوزه است.
 
پس از او، نامداری با اشاره به این موضوع که دیتا موضوع خطرناکی است گفت: «VASیک راه‌حل غلط برای یک صورت مساله درست بود. مشارکت با دیگر بازیگران امر درستی است و راه‌حل کلیدی می‌تواند داده‌های باز باشد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.