امنیت

امینت

تلفن همراه

سیستم‌عامل

سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

گوشی

December 9, 2019
11:32 دوشنبه، 18ام آذرماه 1398
کد خبر: 106733

کشف باگ جدید در سیستم عاملهای لینوکس و IOS/ اتصال‌ جعلی به VPN

 
 
باگ جدیدی کشف شده در سیستم عامل های لینوکس و IOS به مهاجمان اجازه جعل اتصال‌های رمزنگاری شده VPN را می‌دهد.
 
تیمی از محققان امنیتی از ‫آسیب‌پذیری جدیدی در سیستم عامل‌های لینوکس و شبه Unix شامل FreeBSD، OpenBSD، macOS ، iOS و اندروید پرده برداشتند که به مهاجمان از راه دور اجازه جاسوسی و مداخله در اتصالات رمزنگاری شده VPN را می‌دهد.
 
این آسیب‌پذیری به شناسه CVE-۲۰۱۹-۱۴۸۹۹ در پشت شبکه سیستم عامل‌های متعددی واقع شده است و در هر دو جریان‌های TCP IPv۴ و IPv۶ امکان بهره برداری دارد.
 
از آنجایی که این آسیب‌پذیری وابسته به تکنولوژی VPN استفاده شده نیست؛ مهاجم با پروتکل‌های شبکه‌های خصوصی مجازی مانند OpenVPN، WireGuard، IKEv۲/IPSec کار می‌کند.
 
این آسیب‌پذیری می‌تواند توسط یک مهاجم در شبکه (متصل به یک نقطه دسترسی یا متصل به شبکه‌ قربانی) تنها با ارسال بسته‌های متعدد به دستگاه قربانی و بررسی پاسخ‌ها (حتی اگر رمزنگاری شده باشند) مورد بهره برداری قرار گیرد.
 
به گفته‌ محققان، این آسیب‌پذیری تاثیرات گوناگونی روی سیستم عامل‌های مختلف دارد.
 
برای مثال در دستگاه‌های macOS/iOS مهاجم باید از یک پورت باز برای یافتن ip مجازی قربانی استفاده کند.
 
در آزمایش این آسیب‌پذیری، محققان، از پورت ۵۲۲۳ که برای iCloud، iMessage، FaceTime، Game Center و Photo Stream استفاده می‌شود، استفاده کردند.
 
محققان این آسیب‌پذیری را روی سیستم عامل‌های زیر با موفقیت آزمایش کردند:
 
Ubuntu ۱۹.۱۰ (systemd)
Fedora (systemd)
Debian ۱۰.۲ (systemd)
Arch ۲۰۱۹.۰۵ (systemd)
Manjaro ۱۸.۱.۱ (systemd)
Devuan (sysV init)
MX Linux ۱۹ (Mepis+antiX)
Void Linux (runit)
Slackware ۱۴.۲ (rc.d)
Deepin (rc.d)
FreeBSD (rc.d)
OpenBSD (rc.d)
 
به گفته‌ محققان اکثر توزیع‌های لینوکس که آزمایش شده‌اند، آسیب‌پذیرند خصوصا نسخه‌های منتشر شده بعد از ۲۸ نوامبر.
 
در حالیکه محققان جزئیات فنی این آسیب‌پذیری را منتشر نکرده‌اند، تصمیم دارند ک یک تحلیل عمیق در رابطه با این حفره امنیتی و پیاده‌سازی‌های مرتبط با آن ارائه ارائه دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.