اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 18, 2019
11:44 چهارشنبه، 27ام آذرماه 1398
کد خبر: 107080

فریب سیستم تشخیص چهره با کمک یک ماسک

 سیستم تشخیص چهره به‌عنوان روشی مطمئن برای شناسایی و تایید هویت افراد در گوشی‌‌ها‌ی هوشمند و یا ترمینال‌‌ها‌ی پرداخت شناخته می‌شوند که از جمله این سیستم‌‌ها‌ می‌توان به فیس آیدی در گوشی‌‌ها‌ی آی‌فون اشاره کرد. اما به‌نظر می‌رسد که این فناوری، آن‌چنان هم که به‌نظر می‌رسد امن و مطمئن نیست؛ چراکه محققان توانستند با کمک یک ماسک، سیستم تشخیص چهره فرودگاهی در چین را فریب دهند. شرکت Kneron که در زمینه توسعه هوش مصنوعی فعالیت می‌کند، آزمایشی را برای تعیین میزان نفوذناپذیری این سیستم‌‌ها‌ ترتیب داد که نتیجه عجیبی در پی داشت.
در این آزمایش، فردی که یک ماسک سه‌بعدی به صورت داشت، در مقابل پایانه پرداخت AliPay و WeChat قرار گرفت. طولی نکشید که سیستم تشخیص چهره، ماسک روی صورت فرد را به‌عنوان چهره کاربر شناسایی کرد و فرآیند پرداخت را پذیرفت. در موردی دیگر، این شخص با پوشیدن یک ماسک سه‌بعدی توانست با موفقیت، سیستم تشخیص چهره مورد استفاده در یک قطار را فریب دهد. در این سیستم، از کارت شناسایی فیزیکی نیز استفاده می‌شود که در اینجا، فناوری تشخیص چهره، ماسک فرد را به‌عنوان چهره وی قبول کرد.
 
البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که مشخص نیست بعد از چند بار امتحان یا استفاده از چند ماسک، سیستم تشخیص چهره در این دو ترمینال فریب خورد. هر دو سیستم مذکور یعنی AliPay و WeChat صرفا به تشخیص چهره متکی نیستند. درواقع، در فرودگاه از فرد خواسته می‌شود تا شماره رمزی را نیز که در اختیار دارد، وارد کند و در قطار نیز کاربر باید کارت فیزیکی خود را نیز قبل از آنکه چهره وی شناسایی شود، ارائه کند. در این میان، سیستم تشخیص چهره فیس آیدی اپل نیز بارها مورد تست قرار گرفت. اپل از این قابلیت در سال ۲۰۱۷ رونمایی و اعلام کرد که عملکرد آن را با کمک تولیدکنندگان حرفه‌ای انواع ماسک مورد تست و ارزیابی قرار داده و به نوعی با ماسک‌‌ها‌ی متنوع، شبکه‌‌ها‌ی عصبی این سیستم تشخیص چهره را مورد آزمایش و تعلیم قرار داد. این احتمال وجود دارد که دستگاه‌‌ها‌ی اپل، از عناصر و الگوریتم‌‌ها‌ی متفاوتی نسبت به آنچه در سیستم تشخیص چهره ترمینال‌‌ها‌ی مورد بحث استفاده شده، بهره‌مند باشد. این حقیقت که برخی از سیستم‌‌ها‌ی تشخیص چهره را می‌توان به‌راحتی و با استفاده از یک ماسک فریب داد، نشان می‌دهد که این فناوری راه زیادی برای ارتقا و پیشرفت دارد تا جایی که کاربران بتوانند بدون کوچک‌ترین نگرانی به آن اعتماد کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.