تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 19, 2019
12:09 پنجشنبه، 28ام آذرماه 1398
کد خبر: 107125

چالش‎های گوگل در استرالیا و ترکیه

گوگل به علت تخلف مالیاتی در استرالیا موظف به پرداخت جریمه‌ای ۴۸۱ میلیون دلاری به دولت این کشور شده است. این در حالی است که گوشی‌های اندرویدی جدید در ترکیه از این به بعد باید بدون برنامه‌های گوگل عرضه شوند.
 
 
 اداره مالیات استرالیا به‌تازگی اعلام کرد که به علت تخلف مالیاتی گوگل، این شرکت باید معادل ۵/ ۴۸۱ میلیون دلار استرالیا جریمه پرداخت کند. اداره مالیات استرالیا قبلا برخی دیگر از شرکت‌های فناوری آمریکایی مانند مایکروسافت، اپل و فیس‌بوک را به علت عدم رعایت تعرفه‌های مالیاتی و تخلفات مرتبط جریمه کرده بود. اداره مذکور امسال شرکت‌های فناوری متخلف در حوزه مالیاتی را در مجموع ۲۵/ ۱ میلیارد دلار استرالیا جریمه کرده است. دولت استرالیا آن دسته از شرکت‌های تجاری را که درآمد آنها در استرالیا در سال از یک میلیارد دلار این کشور فراتر می‌رود مجبور به پرداخت مالیات‌هایی قابل‌توجه کرده و با موسسات متخلف به‌طور جدی برخورد می‌کند. همچنین به گزارش «ایسنا» ترکیه استفاده از برنامه‌های گوگل را در گوشی‌های جدید مجهز به سیستم‌عامل اندروید که معمولا به‌صورت پیش‌فرض روی این گوشی‌ها نصب است، ممنوع کرده است. مشکلات گوگل در ترکیه از جایی شروع شد که موتور جست‌وجوی روسی موسوم به «Yandex» علیه گوگل شکایت کرد که چرا نمی‌شود از یک موتور جست‌وجوی دیگر جز گوگل در گوشی‌های اندرویدی استفاده کرد.
 
بنابراین اگر این غول فناوری نتواند مشکل خود را با مقامات این کشور حل کند، گوشی‌های جدید اندرویدی عرضه شده در ترکیه با برنامه‌های گوگل ارائه نخواهند شد. به نقل از رویترز، این شرکت به شرکای تجاری خود در ترکیه گفته است که قادر به همکاری با آنها در گوشی‌های جدید اندرویدی و عرضه در بازار ترکیه نخواهد بود. مشکلات گوگل در حالی آغاز شد که رقیب روسی آن شکایتی علیه آن انجام داد و باعث شد شورای رقابت‌ ترکیه برای بررسی از این پرونده اقدام کند.
 
شورای رقابت ترکیه در سال ۲۰۱۸ به گوگل دستور داد تا توافق‌های توزیع نرم‌افزار خود را تغییر دهد تا مصرف‌کنندگان بتوانند موتور جست‌وجوی متفاوتی را برای دستگاه‌های اندرویدی خود انتخاب کنند و شش ماه فرصت داد تا گوگل این تغییرات را اعمال کند. این هیات همچنین گوگل را به پرداخت ۹۳ میلیون لیر (۴/ ۱۷ میلیون دلار) جریمه محکوم کرد. اکنون نیز حکمی را صادر کرده است که تغییراتی که گوگل تاکنون انجام داده هنوز ناکافی است زیرا هنوز توانایی تغییر موتورهای جست‌وجو در دسترس نیست. گوگل می‌گوید برای حل این مساله با مقامات ترکیه در حال همکاری است؛ بنابراین طرفداران گوشی‌های اندرویدی در ترکیه می‌توانند نسبت به ادامه دسترسی به «پلی‌استور» و سایر برنامه‌های گوگل در گوشی‌های آینده خود امیدوار باشند. به گفته مقامات ترکیه مدل‌های فعلی تحت‌تاثیر این قانون قرار نمی‌گیرند.
 
گوگل در بیانیه‌ای گفت: مشتریان قادر به خرید مدل‌های موجود خواهند بود و قادر خواهند بود به‌طور عادی از دستگاه‌ها و برنامه‌های گوگل استفاده کنند. همچنین سایر خدمات گوگل تحت‌تاثیر قرار نخواهند گرفت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.