تجارت الکترونیک

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

December 21, 2019
16:37 شنبه، 30ام آذرماه 1398
کد خبر: 107192

بررسی درآمدهای دولت از بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در بودجه سال ۹۹

 
درآمدهای دولت از محل فعالیت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۹۹ بیش از هفت هزار میلیارد تومان برآورد شده که نزدیک به ۴۴۷ میلیارد تومان بیشتر از سال جاری خواهد بود. مانند همیشه عمده این درآمدها از محل فعالیت‌های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
 
 رگولاتوری در سال آینده هفت هزار و ۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان درآمد خواهد داشت. این رقم در سال جاری شش هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است. در ردیف‌های درآمدی رگولاتوری نکته‌ای که به چشم می‌آید حذف ردیف «خدمات عمومی اجباری روستایی» است که در سال جاری ۲۰۶ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده بود.
 
همچنین مقایسه اعداد سال جاری و سال آینده نشان می‌دهد درآمدهای رگولاتوری از محل حق استفاده از فرکانس رادیویی از نصف هم کمتر خواهد شد؛ اما این درآمد از محل حق امتیاز شبکه هزار و ۱۳۴ میلیارد تومان افزایش خواهد داشت.
 
اعداد جداول درآمدی همچنان نشان می‌دهند درآمد شرکت زیرساخت در سال آینده نسبت به سال جاری بیش از ۸۸ میلیارد تومان کاهش پیدا خواهد کرد. در جداول درآمدی بودجه سال جاری برای دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات، یک میلیارد تومان درآمد محاسبه شده بود. همچنین دو میلیارد تومان به عنوان درآمدهای متفرقه منظور شده بود که هر دو این ردیف‌ها در لایحه بودجه سال آینده حذف شده‌اند.
 
در سال آینده برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و برای شورای عالی فضای مجازی نیز ۱۰۰ میلیون تومان درآمد در نظر گرفته شده است.
 
 
درآمد حاصل از ارائه خدمات الکترونیکی
یکی از بیشترین درآمدهای دولت از ارائه خدمات الکترونیکی به درآمد حاصل از صدور گواهی‌ها، اسناد تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق باز می گردد. طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در لایحه بودجه سال آینده پیش‌بینی شده  دولت از این بخش ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشد.
 
همچنین در لایحه بودجه پیش‌بینی شده است که درآمد دولت از صدور گواهی‌ الکترونیکی به ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برسد، در بودجه امسال درآمد دولت از صدور گواهی الکترونیکی ۲ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود.
 
درآمد حاصل از خدمات تجارت الکترونیکی نیز در این بخش ۳ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. درآمدهای دولت از بخش تجارت الکترونیکی نیز نسبت به سال امسال افزایش قابل توجهی خواهد یافت. امسال در لایحه بودجه درآمد دولت از تجارت الکترونیکی ۵۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده بود.
 
یکی از بخش‌های درآمد دولت که در جدول درآمدی دولت آمده است مربوط به درآمد حاصل از ارائه خدمات الکترونیکی است. در لایحه بودجه ۹۹ پیش‌بینی شده که درآمد دولت در این بخش ۲۶۰ میلیارد تومان است. درآمد دولت از این بخش در سال آینده نسبت به امسال تقریبا ۳۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. در بودجه امسال درآمد دولت از ارائه خدمات الکترونیکی ۲۳۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود.
 
درآمد حاصل از ثبت‌نام و صدور کارت هوشمند ملی و همچنین درآمد حاصل از صدور گواهینامه هوشمند هر کدام ۲۴۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. درآمد دولت در سال آینده از صدور و ثبت‌نام کارت هوشمند ملی نسبت به امسال کاهش یافته است. امسال درآمد دولت از صدور کارت هوشمند ملی ۳۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده بود. در مقابل درآمد دولت در سال آینده از صدور گواهینامه هوشمند افزایش خواهد یافت. درآمد دولت از این بخش طی سال جاری ۱۱۰ میلیارد تومان بود که این میزان در بودجه سال آینده به ۲۴۰ میلیارد تومان می‌رسد.
 
از دیگر بخش‌های درآمدی مربوط به ارائه خدمات هوشمند یا هوشمندسازی سرویس‌های الکترونیکی می‌توان به درآمدهای دولت حاصل از هوشمندسازی مشخصات وسائط نقلیه اشاره کرد. در لایحه بودجه پیش‌بینی شده که درآمد دولت از این بخش ۲۰۰ میلیارد تومان است. همچنین درآمد حاصل از نظارت و مراقبت الکترونیکی در لایحه بودجه ۵۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.
 
از دیگر درآمدهای پیش‌بینی شده در بودجه سال ۹۹ مربوط به استعلامات و اعلام وضعیت املاک از بانک جامع اطلاعات است. درآمد دولت از این بخش ۱۱۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. همچنین درآمد حاصل از فروش هولوگرام حامل‌های دیجیتال ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده است.
 
تنها درآمدی که از بخش بانکداری الکترونیکی در بودجه سال ۹۹ لحاظ می‌شود ۲ درصد از درآمد حاصل از هزینه‌های دریافتی بابت تراکنش‌ها در نظام بانکداری الکترونیکی است. درآمد دولت از بخش تراکنش‌های بانکداری الکترونیکی ۳۰۰ میلیارد تومان در سال آینده پیش‌بینی شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.