تلفن همراه

فناوری

December 25, 2019
14:42 چهارشنبه، 4ام دیماه 1398
کد خبر: 107338

بازنده رقابت غول‌های تکنولوژی در شبکه ۵G کیست؟

 
کارشناسان بر این باورند که کاربران و خریداران محصولات مجهز به شبکه ۵G تنها بازندگان رقابت تنگاتنگ میان غول‌های تکنولوژی هستند.
 
اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی بود که اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) تحت نظر سازمان ملل برنامه‌ای را برای توسعه تیم ارتباطات بین‌المللی موبایلی (IMT) برای افق ۲۰۲۰ و فرای آن (IMT-۲۰۲۰) آغاز کرد. در نتیجه رسماً یک مسابقه جهانی برای تعیین نسل پنجم شبکه موبایل شروع شد و از آن پس، شاهد رقابت تنگاتنگی میان اپراتورهای اینترنت و تلفن همراه در سراسر جهان هستیم که هر یک بدنبال برقراری و راه‌اندازی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در کشورهای مختلفی همچون کره جنوبی، ژاپن، چین، ایالات متحده آمریکا، استرالیا ، بسیاری از کشورهای اروپایی و غیره هستند تا هرچه سریعتر امکان بهره‌مندی از اینترنت پرسرعت و سایر خدمات مربوط به نسل پنجم شبکه ارتباطات را برای کاربران و مشترکان خود فراهم بیاورند.
 
از آنجا که بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی و تولیدکننده موبایل هم زمان با اپراتورهای مخابراتی در تلاشند به توسعه و برقراری نسل پنجم اینترنت همراه موسوم به شبکه ۵G بپردازند، کاربران و علاقمندان بسیاری به خریداری و استفاده از محصولاتی با قابلیت پشتیبانی از شبکه ۵G روی آورده اند.
 
حالا به تازگی کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری خاطرنشان کرده‌اند که در رقابت شدید و تنگاتنگ شبکه ۵G که در میان غول‌های تکنولوژی و شرکت‌های تولیدکننده موبایل درگرفته بود، این کاربران بودند که بازنده ماجرا بودند.
 
بر اساس گزارش وب سایت سی‌نت، پیش‌تر نیز گزارش‌های منتشره به نقل از کارشناسان منتشر شده بود که خطاب به کاربران اعلام کرده بودند با وجود این‌که شرکت‌های تولیدکننده موبایل این روزها به شدت بر روی تولید و عرضه گوشی‌های هوشمند مجهز به فناوری شبکه اینترنت ۵G تمرکز کرده‌اند، کاربران فعلاً برای خریداری این محصولات دست نگه دارند و بالافاصله بعد از رونمایی نخستین گوشی هوشمند مجهز به این فناوری به خریداری و تهیه آن اقدام نکنند.
 
به عقیده این کارشناسان، از مهم‌ترین دلایلی که کاربران در حال حاضر باید از خریداری گوشی‌ها و محصولاتی با قابلیت پشتیبانی از شبکه ۵G چشم پوشی کنند، می‌توان به پوشش‌دهی و آنتن‌دهی ضعیف در بیش‌تر مناطق جهان، گران قیمت بودن این محصولات، محدودیت در انتخاب اپراتور مخابراتی، نبود زیرساخت‌های لازم برای برقراری و استفاده از شبکه ۵G و در آخر نبود کاربردهای متعدد برای استفاده از شبکه پرسرعت ۵G روی گوشی همراه اشاره کرد.
 
با توجه به افزایش روزافزون محبوبیت فناوری‌های نوین و گسترش تلاش و فعالیت شرکت‌های مختلف تکنولوژی و اپراتورهای بین‌المللی برای برقراری و توسعه زیرساخت‌های لازم برای فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G، می‌توان گفت که یک ماراتن و رقابت تنگاتنگی میان این غول‌های تکنولوژی درگرفته است و هر یک از آن‌ها در تلاشند نخستین اپراتور و شرکت مخابراتی باشند که امکان دسترسی و بهره‌برداری از جدیدترین نسل از اینترنت ۵G  را در اختیار کاربرانشان قرار می‌دهند.
 
نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G ، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه می‌شود. بسیاری از بزرگترین شرکت‌های مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی، ال جی، اسپرینت و غیره به شدت در حال رقابت برای راه‌اندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم ۵G هستند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.