اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 26, 2019
21:23 پنجشنبه، 5ام دیماه 1398
کد خبر: 107376

استفاده چین از هوش مصنوعی برای سانسور محتوای آنلاین

دولت چین با اعمال مجموعه کاملی از مقررات جدید، کنترل محتوای آنلاین را تشدید می‌کند. این مجموعه مقررات تعریف می‌کند که چه محتوایی نامناسب یا غیرقانونی است و چه محتوایی باید مورد تشویق قرارگیرد.
 
 
قواعد و مقررات کنترل محتوا که روز جمعه گذشته روی وب‌سایت مدیریت فضای مجازی چین منتشر شده، تولیدکنندگان محتوای آنلاین، چه افراد مستقل و چه اپراتورهای اپ‌ها و سایر پلتفرم‌ها را دربر می‌گیرد. اما مهم‌ترین نکته در این مقررات جدید، تاکید بر استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی به منظور سانسور محتواست.
 
این مقررات که از ماه مارس آینده اجرایی می‌شود، آخرین نمونه از فشارهای دولت چین به شرکت‌های فناوری است.
 
این مقررات تولیدکنندگان محتوا را به تولید و انتشار محتواهای مرتبط با تئوری‌های سوسیالیستی و محتواهایی که به افزایش نفوذ بین‌المللی فرهنگ چینی می‌انجامد، تشویق می‌کند. در عین حال ایجاد و انتشار محتواهای غیرقانونی که اسرار ملی را فاش کند یا به سیاست‌های مذهبی ملی آسیب بزند، ممنوع اعلام شده است.
 
همچنین به تولیدکنندگان محتوا تکلیف شده که «محتوای نامناسب» را محدود کنند. این محتواهای نامناسب شامل مواردی مانند عناوین اغراق آمیز یا محتوایی می‌شود که کودکان را به اعمال غیرایمن تشویق کند.
 
اپراتورهای پلتفرم‌ها بر طبق این مقررات باید از افراد سانسورچی و همچنین الگوریتم‌های هوشمند نظارت بر محتوا به منظور حذف محتوای نامناسب یا غیرقانونی از روی پلتفرم خود استفاده کنند.
 
همان طور که گفته شد، نکته مهم در این مقررات، اشاره و تاکید بر الگوریتم‌ها و به رسمیت شناختن نقش هوش مصنوعی در تعیین میزان دسترسی کاربران به محتواهای مختلف است.
 
این مقررات از پلتفرم‌ها خواسته که با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند، محتواهای سودمند را شناسایی کنند و به آنها اولویت بدهند.
 
ژو وی، استادیار دانشگاه علوم سیاسی و حقوق چین و نایب رییس مرکز تحقیقات حقوق ارتباطات این دانشگاه می‌گوید: نکته مهم و برجسته این مقررات جدید، این است که نشان می‌دهد، عصر اعمال الگوریتمی مقررات رسما فرا رسیده است.
 
ژو وی می‌افزاید: بسیاری معتقدند که الگوریتم‌ها به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های فناوری، بی‌طرف هستند؛ اما الگوریتم‌ها نیز می‌توانند دارای ارزش‌هایی باشند و مهم است که این ارزش‌ها، درست تعیین شود. در عین حال، الگوریتم‌ها باید تابع قوانین باشند.
 
در سال‌های اخیر، با افزایش حضور آنلاین مردم چین، مقامات پکن نیز مقررات گذاری را در این زمینه تشدید کرده‌اند و تاکنون چندین دستورالعمل و مقررات در این زمینه منتشر شده است. ضمن اینکه دولت پکن در سال 2017، قانون امنیت سایبری را نیز به تصویب رسانده است.
 
در ماه ژانویه گذشته، یک نهاد دولتی در این کشور، دستورالعمل برای انتشار محتوا در پلتفرم‌های اشتراک‌گذاری ویدیوهای کوتاه صادر کرد. دستورالعمل مذکور از پلتفرم‌ها می‌خواست که تمامی محتوا را پیش از انتشار، بررسی و تایید کنند. این دستورالعمل، نزدیک به یکصد دسته از محتواهای نامناسب را نیز مشخص کرده بود که ویدیوهایی با موضوعات مشخص شده را ممنوع می‌کرد.
 
در ماه نوامبر نیز دولت چین، مجموعه قوانینی منتشر کرد که بر اساس آن، استفاده از یادگیری عمیق برای ساخت ویدیوهای جعل عمیق در پلتفرم‌های ویدیویی ممنوع اعلام شده بود.
 
 
 
مرجع : وال استریت ژورنال
ترجمه: فناوران
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.